Šta je novo?

Sta raditi kad vas (navodno strani) haker uzme na zub?

Ajde da probam... svima koji su pisali u ovoj cu hakovati racunare. Imam vase ip adrese. Cuvajte se. Imate 2 dana.
Zamolio bi vas da javite koliko vas je reinstaliralo windows i promenilo passworde?

Jel mozes mene da skines sa spiska? :d
 
Ljudi, imam veliki problem. Zli moderator jednog domaćeg foruma meni i još nekim ljudima preti da će u roku od dva dana hakovati računare.
Šta da radim, pomažite ako Boga znate!
:d

P.S.
Nadam se da sam pitanje postavio u odgovarajućoj temi.
 
Covece, bosanski virus stvarno postoji i nema leka protiv njega.
 
Ej smorili smo/te , moderatori gasite ovu temu :D. Ili je barem premestite u neku fun grupu da se malo sprdamo :D.
 
Vidiš da se sasvim dobro sprdamo i ovde :d
 
Ljudi, imam veliki problem. Zli moderator jednog domaćeg foruma meni i još nekim ljudima preti da će u roku od dva dana hakovati računare.
Šta da radim, pomažite ako Boga znate!
:d

P.S.
Nadam se da sam pitanje postavio u odgovarajućoj temi.

Ahahah ! Do jaja :D
 
E brate svaka ti cast citam i citim ali ovde sam se lepo nasmejao - stvarno odlicno odgovoreno.
Ma sta je vama, kakav reinstall sistema, covek lepo upozorio da ima komp jos 2 dana, sto znaci da dolazi po njega, pod hitno da se zameni brava na ulaznim vratima !

RE@
Thunderball - Covek kao sto su ti svi i rekli - Ako si iskenirao komp i sve je OK-OK - ugasi modem na 1-2min da promeni IP adresu (ako nemas Static IP u tom slucaju zovi provajdera da ti promeni IP) - a vazne podatke prebaci na Flash ili Externi hdd -
ili u krajnjem slucaju odradi nov Win i gotova stvar - a mailove od osobe koja te uznemirava ako znas koji su mozes i automacki da brises ni ne citajuci ih - neces se bez veze nervirati i lupati glavu.

jer svako ko se bar malo bolje razume u Hac nema ni koristi ni vremena da se igra sa obicnim korisnicima a pogotovo ti nece javiti da imas komp jos 2dana - to je cista b.u.d.a.l.a.s.t.i.n.a.
sta dao ti vremena da sve podatke posklanjas? Zaboravi.
 
Prije svega, potrebno je očistiti kompjuter od svih potencijalnih infekcija na sljedeći način:

1. kupiti u najbližem OBI-u šlauf dužine ~52.5 m,
2. po mogućnosti i vodenu pumpu (ako misliš jakim pritiskom da čistiš što otklanja sve trojance i backdoor-ove koje je inače teže otkačiti sa sistema) kod Saje zubara, tipa koji drži štand ispod limenog krova na jednu vodu iza autopijace u Sarajevu,
3. u obližnjem supermarketu kupiti sredstva za čišćenje stakla i drvenih podloga te njihovu smjesu lagano, pokretima slijeva na desno nanositi na uređaje unutar samog računara (uzimamo u obzir da je računar otvoren, pa je samim time sklon napadima),
4. spojiti šlauf i pumpu na (po mogućnosti komšijinu) cijev od vodovoda i početi špricati po unutrašnjosti kućišta zdesna na lijevo, kako bi se otklonili i svi spyware-i koji se inače duboko zavuku u sistem i često ih je vrlo teško uočiti,
5. neposredno nakon toga uzeti malo domaćeg margarina i premazati unutrašnjost svih DVD/CD ROM-ova zbog infekcija nastalih ubacivanjem zaraženih diskova (ugao nanošenja nije bitan zbog kružnog oblika hardware-a), isto vrijedi i za USB-port s tim što preporučujem unos štapićem za uši zbog nedokučivosti unutrašnjeg dijela ljudskim prstima.

Ovaj metod sam provjerio prije par godina na svom računaru i nikad nisam imao problema sa bilo kakvim malware-om. Doduše, imao sam blagih poteškoća sa mail servisima, a i daemon tools mi nije htio svaki image očitati, ali sve u svemu pobijedio sam! Što je najbitnije ...
 
Da javim da do najavljenog armagedonskog napada nije doslo za sada.

btw
Jos jednom da ponovim par stvari, cisto za one sa ADD sindromom:

Komp je skeniran vise puta i cist je. Sada je drug pojacao i firewall.

Lik nije bot jer je poslao tri mejla na losem srpskom na drugarov gmail direktno ga zezajuci. U prvom je napisao da zna da drugar pokusava da spase hakovani gmail nalog svoje poznanice i da "zabava pocinjuje". Tada je drugar i zabelezio pokusaj upada. U drugom mu kaze da se spremi za brute force napade sa slikom Tesla kartice i smajli namigom, a u trecem potpisanim sa "adios moi brat Serbin" da ce imati komp i gmail jos 2 dana).

Pravna lica se plase profi hakera. Fizicka su cesce meta amatera sadista.
 
Poslednja izmena:
Jel probao on da stavi neki linux i da ga zategne malo vise ?
 
Ne, jer mu cilj nije menjanje sistema, nego da zastiti postojeci.

Nego, koliko shvatam iz komentara ovde na benchu niko nikad nije imao problema sa hakerima?

btw
Hvala profi benchmarkovcima na konstruktivnim predlozima, a hvala i benchmarkovim komicarima amaterima na saljivim komentarima (bar za onih par koji su uspeli), dobro je za raspolozenje. :)
 
Pa cekaj, hajde nam onda reci kako je on znao da je napadnut (rekao si da ti je drugar zabelezio pokusaj napada)? Pitali su te vise puta ti ne odgovaras!
 
Firewall je prijavio seriju napada u vrlo kratkom roku, kad je pokusao (i uspeo) da spasi poznanicin gmail (i jos neke naloge) preko svog.

Nije uopste nemoguce da lik stvarno samo blefira i da ne moze da upadne, kao sto su mnogi konstatovali ovde. Zato i pitam za iskustva drugih sa tom temom.
 
Poslednja izmena:
Pa verovatno je firewall prepoznao ICMP flooding napade, sto uopste nemora da bude problem sem ako nije propustio par portova... Najbolja solucija mu je da na samom ruteru upali firewall jer ako je windowsov firewall primetio napad znaci da ruter ne obavlja posao kako treba (mislim na firewall u ruteru).
 
Nazad
Vrh Dno