Šta je novo?

SSD - Da li da kupim?

Milan777

Cenjen
Učlanjen(a)
04.07.2010
Poruke
6
Poena
151
Hteo bih da kupim neki SATA3 SSD od 120GB, da na njemu instaliram dva OS-a dualboot. Bila je prica da moze maksimalno 100.000 upisa i citanja. S obzirom da je to vec prica koja je bila davno moguce je da se nesto u medjuvremenu promenilo. Zanima me kakva su iskudtva sa SSD-ovima i koliko ce raditi kako treba?
 
Da li si ti pročitao i jednu od gomile tema vezanih za SSD-ove? Kupi, upis je ograničen, ali je odavno toliki da je prestao da bude problem, čitanje je neograničeno. Radiće kako treba duuugo, duuugo.
 
Mislim da tih 100 000 upisa i čitanja ili što god taj broj da pretstavlja važi samo za enterprise diskove sa single level cell NAND čipovima. Consumer diskovi, imaju NAND koji je predviđen za daleko manje ciklusa , ali ako se na disk konstantno ne upisuje i briše mnogo i to je dovoljno za relativno dugu upotrebu.
 
Ima li poente uzima SSD ako mi je komp prilicbo ukljucen zbog torrenata? Tipa jednom u 4 dana se gasi
 
sto bi skidao na SSD-u,ssd sistemski disk,zato imas ovog drugog mucenika pa nek pise i brise :D
 
Novi ssd-ovi ce raditi jako dugo, slobodno uzmi. Moj topao savet je OCZ-ov Vertex 4 128GB kod nas ima 3god garancije preko 5, i to nesto govori..
Koristim isti nesto manje od po godine jako brz i stabilan u svemu, uostalom prosetaj po netu i neces videti mnogo nezadovoljnih ;) sem nekih koji ne zanaju
da instaliraju firmware :)
 
Samo kupuj. Za sistemski disk se sadnajbolje isplati ssd. Vek trajanja je dosta vise nego u eri kad su se prvi put pojavili.
 
... Moj topao savet je OCZ-ov Vertex 4 128GB kod nas ima 3god garancije preko 5, i to nesto govori..
Koristim isti nesto manje od po godine jako brz i stabilan u svemu, uostalom prosetaj po netu i neces videti mnogo nezadovoljnih ;) sem nekih koji ne zanaju
da instaliraju firmware :)

Imas Vertex 4 ?
Usporava li kad se popuni preko 50% ?
Da li je resen taj problem sa usporenjem kad popunjenost predje 50% ???
 
Ajde baci as-ssd i CDM da vidimo kako i koliko ide...
Zbog usporenja smo se svi suzdrzavali piricati a kamo li prpeporucivati za kupovinu Vertex-a 4.
 
Svakako je SSD dobar izbor, na njemu instaliraj operativni i najpotrebnije programe.
 
Pa i ja mislim da uzmem ssd kada budem imao para. A jos sam na p45 ploci pa ce biti krkljanca. A na njega instalirati win7 plus office, soundforge, kmp,winamp i sl. To je nesto osnovno a sluzice verujem dosta.
 
SSD je no brainer, dobri polovnjaci 4k din, ne budite smesni, ko jaci kuler :)
A user experience pri koriscenju masivno poboljsan...
+1
 
Moze neko ss da odradi dok otpakuje winrar-om neki veci file (film recimo) na ssd ? Zanima me da vidim brzinu otpakivanja i u isto vreme cpu zauzece. Unapred zahvalan.
 
Uzeo sam Samsung 830 128GB pre 2 meseca. Sada ne mogu zamisliti da ponovo radim na kompu na kom je sistem na hdd-u.
 
Za sistem dusu daje,uzmi intel 330 radi za sve pare
 
Uzmi koji god hoćeš SSD i slobodno ga koristi normalno, ma dušu mu izvadi ako treba, ne dozvoli da robuješ stvarima. Ne trpi upis-ispis, bla, truć, priče za malu decu. Ovaj sistem je duže vreme bio sastavni deo vojne tehnologije i niko se nije žalio. prosek 500MB/s, antishock, vibration resist, mislim treba li još navoditi njegove prednosti.....
 
Nazad
Vrh Dno