Šta je novo?

Spotify - muzički servis - FAQ i pravila u prvoj poruci

Možda tripujem ali meni se stvarno čini da čujem bolji kvalitet na HIFI na slušalicama telefona :ROFLMAO:

Ti si u jedinstvenoj prilici da to proveriš. Samo upali VPN na Argentinu (proveri šta kaže whatismyipadress i šta kaže google za lokaciju, jel Argentina na oba), instaliraj Spotify (ili ako ga imaš kompletno ga reinstaliraj) i vidi jel imaš GooglePay kao način plaćanja.
Pa javi da li da se svi "sele" u Argentinu 😁
nema Gpay, samo kartice. (i to sam probao, ali mi trazi na sledecem koraku potvrdu da zakacim, kao sliku ID)
:rolleyes:

HeaderPlaybutton-1-1440x733.png

Konačno su uveli automatsko prebacivanje iz online u offline režim, pre je bilo očajno kad se posle 10-15 min kad ugasiš net, prekida muzika.

Kako se ubacuju ljudi u familiju?
I jel mora prvo da se uplati family paket, pa onda da se ubace ili moraju prvo da se ubace, pa onda da se uplati porodični paket?

I da li postoji mogućnost da žena i ja posebno uzmemo ovaj trial od po 3 meseca, a da po isteku tog perioda jedno od nas dvoje uplati porodični, a ovaj drugi se dodao kao član porodice?

P.S. Kada se može otkazati pretplata u odnosu na taj promotivni period? Jel moze da se aktivira i odmah ugasi (pa da radi ukupno 3 meseca) ili mora da se ugasi tek pri kraju tog trećeg meseca?

Kad napraviš family nalog ti ćeš biti plan manager. Imaćeš tamo u profilu mogućnost da pozoveš ljude u grupu, dakle prvo napraviš pa onda zoveš ljude.

Kako se ubacuju ljudi u familiju? Dobices jedan link koji posaljes ljudima na email ili viber ili kako god
I jel mora prvo da se uplati family paket, pa onda da se ubace ili moraju prvo da se ubace, pa onda da se uplati porodični paket? Moras prvo da se pretplatis na porodicni paket da bi imao opciju ubacivanja

I da li postoji mogućnost da žena i ja posebno uzmemo ovaj trial od po 3 meseca, a da po isteku tog perioda jedno od nas dvoje uplati porodični, a ovaj drugi se dodao kao član porodice? Mozete stim da otkazete prije isteka ta tri mjeseca pa jedno od vas napravi family i pozove drugog

P.S. Kada se može otkazati pretplata u odnosu na taj promotivni period? Jel moze da se aktivira i odmah ugasi (pa da radi ukupno 3 meseca) ili mora da se ugasi tek pri kraju tog trećeg meseca? Nijesam probao ali bolje je da otkazes pri kraju, ako se sjetis :)

Nakon zezanja sa Turskom i Argentinom - fail
Aktivirao onih tri meseca promo da vidim kako funkcionise....
Pitanje kao dugogodisnji deezer korisnik, kada sam napravio neke svoje liste, kada u okviru njih hocu shuffle - spotify mi odabere samo 50ak pesama, ostale ne?
liste su po 300,400 pesama, da li ima negde opcija da ih sve baci na shuffle

Kako vidiš da ti nije ubacio sve pesme u shuffle?
Ako gledaš queue, možda je samo taj spisak ograničen, ali svakako se pušta cela lista pa još preko toga sa dodatnim pesmama ukoliko je omogućeno

pa to bas, u queue
nesto sam lupao skip na nekoj listi (kao gledam kakav je algoritam, nesto mi vezao od jednog izvodjaca 15ak pesama zaredom) pa kao dosao do kraja tih 50 i onda nastavio van liste
ali testiram opet.
Tnx! znaci mi da bi trebalo da nastavi po listi

Ja koristim Spotify kratko, a pre toga sam koristio Deezer nekoliko godina.

Moja zapažanja su sledeća:
  • Kvalitet zvuka je bolji na Deezer-u (na bežičnim slušalicama se primeti razlika).
  • Aplikacija je na Deezeru bolja:
  • Na Spotify ne možeš da uradiš pretragu i dodaš pesmu u Favorite ili plejlistu bez puštanja te pesme
  • Pri puštanju pesme iz pretrage ne postoji mogućnost da se iz te pesme otvori album kojoj ona pripada (može samo izvođač)
  • Library je gori: prikazuje sve pomešano (favorites, albumi, plejlistu), pa klikćeš na tag ako hoćeš da vidiš jednu kategoriju.
  • Ne postoji opcija "Flow" (mešavina favorites I novih predloga) kao na Deezeru niti liste po raspoloženju (isti fazon kao Flow, samo suženi izbor u odnosu na raspoloženje). Ako sam je prevideo molio bih da mi neko kaže gde je ova opcija.
  • Favorites/Liked-songs lista se ne može ručno rasporediti već samo ono što je ponuđeno (po izvođaču, pesmi, albumu i datumu dodavanja). Dobro je što može da se radi pretraga Liked Liste, za razliku od Deezera.
Izbor pesama je, makar za ovo sto ja slušam bio maltene isti, tj bila je velika većina dostupna, iako zvanično Deezer ima veću bazu.

Moja zapažanja su sledeća:
  • Kvalitet zvuka je bolji na Deezer-u (na bežičnim slušalicama se primeti razlika).
  • Aplikacija je na Deezeru bolja:
  • Na Spotify ne možeš da uradiš pretragu i dodaš pesmu u Favorite ili plejlistu bez puštanja te pesme
  • Pri puštanju pesme iz pretrage ne postoji mogućnost da se iz te pesme otvori album kojoj ona pripada (može samo izvođač)
  • Library je gori: prikazuje sve pomešano (favorites, albumi, plejlistu), pa klikćeš na tag ako hoćeš da vidiš jednu kategoriju.
  • Ne postoji opcija "Flow" (mešavina favorites I novih predloga) kao na Deezeru niti liste po raspoloženju (isti fazon kao Flow, samo suženi izbor u odnosu na raspoloženje). Ako sam je prevideo molio bih da mi neko kaže gde je ova opcija.
  • Favorites/Liked-songs lista se ne može ručno rasporediti već samo ono što je ponuđeno (po izvođaču, pesmi, albumu i datumu dodavanja). Dobro je što može da se radi pretraga Liked Liste, za razliku od Deezera.
Apsolutno si u zabludi. Spotify je daleko bolji od Deezera jer ima bolji algoritam. Naravno da možeš da dodaš pesmu u favorites ili u playlistu bez puštanja. Samo klikneš na tri tačkice i odabereš opciju koja ti treba. I naravno da iz pesme može da se otvori album kojoj pripada, samo klikneš na tri tačkice.
U svakoj listi može da ti da nove predloge ako uključiš opciju Enhance u samoj listi
Najbolja lista za mešanje favorites i novih predloga je Upside Down (lista izašla povodom Stranger Things serije) gde će ti prikazati lajkovane pesme i ako uključiš Enhance predložiće ti nove slične pesme.

Sve je stvar navike. Licno imam oba. Godinama deezer (jer uz telenor ide "dzabe"), a od prosle godine i spotify jer je deezer na PCu po meni katastrofalan. Na telefonu koristim oba, na PC samo Spotify. Da moram da biram jedan verovatno bi to bio Spotify. Ovako sa oba biram kad cu koji.

Ma ja imam i Spotify, Deezer, Tidal, Amazon Music i YouTube Music ali mi je najbolji definitivno Spotify jer aplikacija na bilo kom uredjaju odlična.

Apsolutno si u zabludi. Spotify je daleko bolji od Deezera jer ima bolji algoritam. Naravno da možeš da dodaš pesmu u favorites ili u playlistu bez puštanja. Samo klikneš na tri tačkice i odabereš opciju koja ti treba. I naravno da iz pesme može da se otvori album kojoj pripada, samo klikneš na tri tačkice.
U svakoj listi može da ti da nove predloge ako uključiš opciju Enhance u samoj listi
Najbolja lista za mešanje favorites i novih predloga je Upside Down (lista izašla povodom Stranger Things serije) gde će ti prikazati lajkovane pesme i ako uključiš Enhance predložiće ti nove slične pesme.
U nedelju nije moglo ni dodavanje u favorites ni da se vidi album. Dodavao sam više pesama u listu i tražio neke iz Youtube liste. Sada vidim da ima tako kako si naveo ali ću uslikati naredni put kad/ak ose dogodi.

Inače, ne menja to mnogo stanje. I dalje stoje sve ostale navedene stavke. I dalje je to bespotrebne dodatni klik i učitavanje celog menija za tako prostu stvar. Ne stoji ikona srca odmah pored pesme u pretrazi, pa ne znaš ni da li ti je ta pesma u favorites ili ne. Ali zato kada uđeš u "liked songs" listu ta ikonica stoji. 100 puta je potrebnija u pretrazi nego u listu (gde mogu reći da je apsolutno suvišna i da je tu trebalo da stoji kroz dodatni meni, ako hoćeš da je izbaciš iz liste).

Video sam za Enhanced, ali nisam probao, pa ne mogu ništa da kažem. Ono što Deezer ima po raspoloženjima je nešto što Spotify definitivno nema.

Testiraću ova 3 besplatna meseca, pa ću videti jel mi je bolji Spotify ili Deezer.

Spotify je ubedljivo najbolji osim što i dalje nema HiFi plan kao konkurencija (Tidal, Deezer). Najavljuju već dugo, ali za sada ništa.

Najbolji po čemu?
Daj neki argument, šta je bolje/najbolje kod njega u odnosu na konkurenciju.

Dve osnovne stvari su u startu u korist Deezer-a (kvalitet zvuka i veći izbor pesama). Algoritam nisam dovoljno testirao da bih nešto rekao, a podcastove ne slušam. Ono po čemu je bolji od Deezer-a je cena (iako ne značajno, razlika postoji).

Već su ti odgovorili iznad.
Algoritam, aplikacije, sadržaj (ne samo muzika)...

Šta ti je tu konkretno bolje? Mani to paušalno...

Aplikacija nije bolja, a naveo sam i zašto. Sadržaj je opet veći na Deezer-u izuzev podcastova. Za algoritam ne mogu još ništa da kažem dok duže ne budem testirao.

Ima neko slobodno mesto u familiji?

Kvalitet zvuka i sadržaj su najbitniji kod audio servisa. Algoritme neka porede developeri na godišnjim takmičenjima.

Kvalitet zvuka i sadržaj su najbitniji kod audio servisa. Algoritme neka porede developeri na godišnjim takmičenjima.
Bitan je i algoritam. Zamisli slušaš metaliku, pa ti predloži Sinana Sakića ;)
Meni je algoritam na trećem mestu, a aplikacija na četvrtom i smatram lenjošću kada je ona loša.

Bogme meni je algoritam jako bitan. Često me baš zanima šta će da mi predloži, a na osnovu mog slušanja do tada 😄 Plus su mi simpa one video pokrivalice na nekim pesmama. Aplikacija (bar na androidu) radi jako dobro. I to bi bilo sve što je prednost Spotify 🤣 Kvalitet zvuka je bolji kod Deezera i Tidala i bogme oseti se to čak i na malo boljim običnim slušalicama.

Imam svoje liste, ne zanimaju me predlozi. Algoritam mi je nebitan.

Bice da si ti promasio aplikaciju koja ti je potrebna.
Kupis lepo neki audio player i uparis sa fiio i skidas svoju flac muziku ko covek.
Spotify jednostavno nije namenjen za audiofiliste i zato imaju tako veliku bazu korisnika normalnih ljudi :D.Pricali smo vec o tome, spotify koriste ljudi u prevozu, u kolima i to su uglavnom prosecne slusalice za telefone ili ozvucenje u kolima i slicno. Mozda na tv, pc zvucnicima...
Spotify nudi upravo ono sto tebi nije potrebno.

Inače, ne menja to mnogo stanje. I dalje stoje sve ostale navedene stavke. I dalje je to bespotrebne dodatni klik i učitavanje celog menija za tako prostu stvar. Ne stoji ikona srca odmah pored pesme u pretrazi, pa ne znaš ni da li ti je ta pesma u favorites ili ne. Ali zato kada uđeš u "liked songs" listu ta ikonica stoji. 100 puta je potrebnija u pretrazi nego u listu (gde mogu reći da je apsolutno suvišna i da je tu trebalo da stoji kroz dodatni meni, ako hoćeš da je izbaciš iz liste).
Pesmu možeš da lajkuješ tako što povučeš s desna na levo kad ti izađe u pretrazi. Ne piše lajk pored same pesme, ali možeš da vidiš i to ako bar kreneš u gesture povlačenja s desna na levo.

Pesmu možeš da lajkuješ tako što povučeš s desna na levo kad ti izađe u pretrazi. Ne piše lajk pored same pesme, ali možeš da vidiš i to ako bar kreneš u gesture povlačenja s desna na levo.
Hvala na informaciji.
Ne znam zašto nisu to obrnuto uradili (u pretrazi ikonica, a u Liked na tri tačke). To ima mnogo više logike.

Nazad
Vrh Dno