Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Kao sto rekoh, nedostatak prave konkurencije nista dobro ne moze da donese. Mada je i ovo bar za klasu iznad G2 mini, najavljenih M8/S5 ''mini'' koji to i nisu. Mada zvanicno ovo i nije manja verzija Z2, videce se jos. Mozda ce se odluciti da izbacuju compact verzije samo XZ sa neparnim oznakama, znaci na svakih 12 meseci otprilike.

U sustini je i dalje ovo Z1c sa minimalnim izmenama, mozda globalno izbace pravi Z2c..

http://www.phonearena.com/news/Sony-Xperia-Z2-Compact-aka-Xperia-A2-is-official-in-Japan-comes-mid-June-in-lavender-and-orange_id56104

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_a2_so04f_is_official_on_japanese_ntt_docomo-news-8522.php

Neke najobicnije glasine o Z3:

Here comes something about Z3

1 CPU 805
2 color black white green brown
3 support Hi-Res Audio
4 round corner but unlike IP, big surprise
5 small bazel
6 auto-mode camera gets major improvement
 
Poslednja izmena:
Pozz :)

dscn1607.jpg
 
http://www.gsmarena.com/sony_xperia_z2-review-1078.php

"The Sony Xperia Z2 is a very capable shooter, especially in good light. Sony still hasn't found the post-processing formula and it still exhibits high noise levels in low light. Unfortunately, there don't seem to be any changes in the still camera department, compared to the Xperia Z1 as our test on the next page shows.

Many were hoping to see a bigger leap in quality between the two generations but that's not the case. For all practical purposes, we would consider the camera outputs of both phones identical."






"When plugged into an active external amplifier, the Sony Xperia Z2 did very well as far as the quality of its output is concerned. All the scores it posted were excellent meaning all your tracks will sound exactly as they were meant to. The volume levels were somewhat disappointing though as the flagship was one of the quieter devices we have seen recently and certainly no match for its direct rivals.

Ironically, enabling ClearStereo here has a rather damaging effect on stereo crosstalk, so you would be better off staying away from it if you are going to use the Xperia Z2 with your car audio or home stereo.
Somewhat surprisingly, when you plug in a pair of headphones, there is quite a lot of distortion - both intermodulation and harmonic. The other readings remain rather good, but that's not quite enough to save the day for the Xperia Z2.

Turn on ClearStereo however and things look rather different - the distortion is brought back under control. And while the noise levels, dynamic range and, yes, stereo crosstalk worsen a tiny bit, they still remain very good and the new scores add up to a much better performance. So the ClearStereo mode can actually be recommended when you are using your headphones.

Sadly volume levels are below average either way, but that doesn't matter as much as the clarity of the sound.

Still, the audio quality is slightly better than the one of the Xperia Z1."
 
Poslednja izmena:
Slucajno pogledah ovu temu i ne nzma odakle ti to da je bolji ??
 
Pa nije lošiji od S5 sigurno. Bolji kvalitet izrade, više memorije, sve ostalo manje više slično. Meni dovoljno da ga kupim pre Samsunga.
 
losiji ekran,hardverski dugmici na ekranu samim ti manji ekran,losija kamera ne mnogo ali losija ,snimanje u hd formatu ima problem sa sinhronizovanjem govora i slike ,pogledaj kod ericce
kuciste kao da je note 3 a ne obican telefon
Jedina prednost po meni je lepsi izgled i nista vise
 
losiji ekran,hardverski dugmici na ekranu samim ti manji ekran,losija kamera ne mnogo ali losija ,snimanje u hd formatu ima problem sa sinhronizovanjem govora i slike ,pogledaj kod ericce
kuciste kao da je note 3 a ne obican telefon
Jedina prednost po meni je lepsi izgled i nista vise

Prednosti Z2 su i bolji ekran, nema problema sa burn in-om kao svaki Amoled, softverski dugmići, hardversko dugme za fotografisanje, bolji software, bez Knox-a...
Što se tiče ekrana svrati kod mene na posao da vidiš kako je izgoreo Amoled S5 za manje od mesec dana koliko se vrti materijal na njemu. Isti problem imaš i na Note 3 koji je do njega.
 
Prednosti Z2 su i bolji ekran, nema problema sa burn in-om kao svaki Amoled, softverski dugmići, hardversko dugme za fotografisanje, bolji software, bez Knox-a...
Što se tiče ekrana svrati kod mene na posao da vidiš kako je izgoreo Amoled S5 za manje od mesec dana koliko se vrti materijal na njemu. Isti problem imaš i na Note 3 koji je do njega.

Nije istina da se burn in pojavljuje tako brzo, osim ako ne valja displej. Burn in se tek može videti posle 2 godine, a ne mora ni tad.
 
Moze se videti ako na retail mode stoji stalno neka staticna pozadina a i brightnes je odvrnut na 100.
A ne verujem da ide u prilog to sto je ovo najsvetliji amoled do sada,verovatno i to dodatno utice na burn in.
 
Kod mene imaš četiri različita Samsung telefona. S3, S4, Note 3 i S5 na svima se vrti one Samsungove reklame, non stop se smenjuju i na svakom je ekran na 100% osvetljenje. Svi su pogoreli za kratko vreme. S5 je rekorder.
 
Kako su tebi sofrverski dugmici na ekranu bolji samo nebo zna
naprave ekran od 5 inca na 4,7,odakle to da je njihov ekran bolji??
To sa burnom ,ja ne znam ikoga ko ima problema sa time ,naravno da pregore ,stavi bilo koji ekran nedaljama da se ne gasi da ga drnda ko stigne i to 100 posto,nece do ro proci
Kuciste mu kao da je telefon od 6 inca,problem sa snimanjem...
Lep telefon ali daleko od toga da je bolji od S5 ili M8
 
losiji ekran,hardverski dugmici na ekranu samim ti manji ekran,losija kamera ne mnogo ali losija ,snimanje u hd formatu ima problem sa sinhronizovanjem govora i slike ,pogledaj kod ericce
kuciste kao da je note 3 a ne obican telefon
Jedina prednost po meni je lepsi izgled i nista vise

Sad sam procitao sta je erika napisala, znaci ona ima problem sa sinhro. zvuka kamkordera (nestao posle x restarta) i po tvojoj samsung zilot logici svaki Z2 ima taj problem? :d Odredjeni broj primeraka S5 je imao problem sa kamerom, da li to znaci da S5 generalno ima taj problem? Ne. Ili ono prodiranje vode posle obicnog kvasenja (bez kvara) pa mora da se otvara i brise? Ima dosta videa na YT pa to ne znaci da ce bas svaki S5 da ima taj problem.

Ne znam zasto je toliko tesko biti realan, zilotizam posebno vlada u temi o telefonima, valjda jer ima najvise dece kome su roditelji digli kredit za android od 300e+ :d pa su zilot gluposti neizbezne.

S5 vs Z2 = prilicno izjednaceni, ko je imao Samsung do sada bice mu bolji S5 iz xx razloga i to je ok, ko je imao Sony ili telefon nekog drugog proizvodjaca verovatno ce mu vise odgovarati Sony.

Kucista i dizajn - prednost za Z2 iz ociglednih razloga, takodje ima i bolje zasticeno kuciste od vode a S5 ocigledno bolje lezi u ruci i manje kliza, losija zastita od vode ali bolja od prasine (ko zna da tumaci IP sertifikat bice mu jasno). Z2 ima malo bolju autonomiju/vecu bateriju mada sve to zavisi od vise faktora a S5 ima izmenjivu bateriju.

Softver - Sony u prednosti zbog ''lakseg'' softvera koji je blizi vanila androidu, Samsung ima brdo opcija, znaci opet svako bira u skladu sa potrebama. Izgled interfejsa subjektivna stvar, meni Sony UI deluje mnogo ozbiljnije i manje napadno/decje. Koliko znam Z2 nema smaranje sa sranyima kao knox sto Samsung telefoni imaju u poslednje vreme.

Ekrani, real vs barsa (nebitno koji je koji :d), ko voli amoled bice mu bolji S5, ko gotivi IPS onda Z2, 2 odlicna displeja. Nema tu sta mnogo da se polemise, 2 razlicite tehnologije. S5 ima bolju vidljivost na dnevnom svetlu zbog jaceg osvetljenja ali je i Z2 ok i u rangu sa ip5s npr koji je bio jedan od boljih na tom polju. Z2 ekran je bolje kalibrisan ali sa i dalje zivim bojama, S5 ima dosta bolju crnu ali i problem sa prikazom nekih boja (crvena/zelena npr su narandzasta i tirkizna na odredjenom osvetljenju).

S5 ima malo brzi cipset, Z2 vise rama. S'tim sto je Sony UI manje tezak pa 3Gb rama stvarno moze da bude prednost.

Kamera - na dnevnom svetlu prilicno izjednacene, S5 deluje da ima bolji auto mod. 16 vs 20 mpix, u prednosti je Samsung (mnogo mpix za 1/2.3'' i prevelika kompresija na sony-u ali i te fotke su ok), sve ostalo su egal jer je downsampling na 8mpix dobar na Z2, posebno u manual modu. Samsung ima malo saturisanije boje, Sony malo prirodnije, znaci opet bira ko sta hoce. U low light uslovima je u maloj prednosti Sony. S5 ima mnogo bolji panorama mod, ma za 2 klase bolji, bez konkurencije su za sada. Insta softveri su im slicni. Prednja kamera bolja na S5.

Kamkorder - S5 ima malo ostriji snimak i malo vise detalja uz dosta saturisanije boje, Z2 mnogo bolju stabilizaciju i realnije boje, zvuk snimanja je tu negde. 4k pregreva oba telefona ali se S5 manje greje i snima 5min (ograniceno) a Z2 uglavnom moze da izdrzi 5-6 min i onda se kamkorder gasi. S5 ima bolju prednju kameru. U globalu 2 odlicne android kamere, trenutno najbolje i malo ispred S4/Z1/N3 i ovih novih Oppo.

Ko ne veruje ima par testova ovde i u S5 temi, evo npr sto je ovaj lik sa xda odradi i sam je dosao do tog zakljucka https://www.flickr.com/photos/111873126@N06/sets/

Postavio sam oba cela testa u ovoj i S5 temi.

Zvuk - S5 ima malo glasniji zvucnik ali Z2 ima stereo zvucnike i jasniji zvuk. Zvuk preko slusalica je odlican na oba telefona jer je to karakteristika ovog cipseta ali je zvuk na S5 malo glasniji preko slusalica (ne sumnjam da je dovoljno glasan i na Z2)

Test zvuka oba telefona postoji i na whathifi, za Z2 zvuk napisase ''incredible'' http://www.whathifi.com/review/sony-xperia-z2

I tako dalje. Znaci trenutno 2 najbolja android telefona, ne ubedljivo ali najbolja. Nisu savrseni, daleko od toga, polako ce da muzu potrosace sa malim poboljsanjima na svakih 6 meseci, to je ocigledno. Ali eto, za sada su najbolji. Ne moze da se pogresi kupovinom bilo kog telefona ali su za sada po mom misljenju cene previsoke u odnosu na sada vec jeftine S4/N3/G2 (a N3 realno nije nista losiji osim sto nema IP zastitu i sada je najbolja kupovina ali je i phablet).

M8 da ima 5,2'' displej u aktuelnom kucistu ali sa IP, 3Gb rama i kameru kao Z2/S5.. pa ne mogu da kazem da bi bilo RIP Samsung/Sony ali bi bio najkompletniji :) E sad, kakva bi bila podrska i da li bi imao probleme sa izradom, kvarovima + horor servis kod nas.. to je posebna prica.

Ne znam cemu vise fanbojizam i zilotizam po ovim temama sa sve rezonovanjem isprimanog deteta u pubertetu, ponekad pomislim da je ovo SK a ne bench forum :d :d
 
Poslednja izmena:
Nije kupio Gizmo, dobio je telefon na test.
Tako da će biti i utisaka.
 
Gledajte svoje profile,moj profil vas ne zanima.
Ne trolujem ali moje misljenje je da je Z2 bolji od S5 u svakom pogledu,a i po oglasima sada je dosta skuplji Z2.Kuciste je mnogo bolje,kamera kazu da je za nijansu bolja nego na S5,samo da mu malo padne cena pa ce biti odlicna kupovina.
Gizmo gde si ga kupio i kakvi su ti prvi utisci o telefonu?

Ako si vec to zakljucio onda jednostavno kupi telefon koji oces, postavljanje pitanja u ovom delu foruma i u 2 teme nema svrhe jer samo moze da izrodi fanboj rat. Nista normalno iz toga ne moze da ispadne.

Kazes da znas koji je bolji pa to postavljanje pitanja vise ispada trolovanje nego pitanje.

I da kupis M8 ili neki Oppo neces pogresiti osim sto u slucaju M8 realno gubis na kvalitetu kamere ali daleko od toga da je ta na M8 najvece djubre ikada kao sto neki pisu, za low light npr je ok.
 
Poslednja izmena:
Gledajte svoje profile,moj profil vas ne zanima.
Znaš kako, tvoj broj poruka koje imaš do sada nije vidljiv na Tapatalku dok se ne udje u tvoj profil. Za razliku od pregleda foruma u desktop verziji foruma gde je isti podatak odmah vidljiv.

Budući da jesi newcomer sa 12 poruka, očigledno ti nije poznato o čemu sam govorio spominjanjem tvog profila.
Da li si i nešto drugo osim newcomera to će već tvoj "staž" pokazati.
 
Mislim da ti je @hsv.stoned već po pitanju kamere sve pojasnio. Imaš dosta testova po netu gde je radjeno poredjenje. Ako se dobro sećam, na jednom testu je lik poredio dslr sa z2.
 
https://www.youtube.com/watch?v=xBT5hFVT4xM

i dalje tvrdite da pravi bolje slike,kao sto rekoh Z2 ima dobru kameru ali S5 je ipak za nijansu bolji

https://www.youtube.com/watch?v=ezvq6DLn3ho

o videu da ne pricamo

sto se tice ekrana oba su odlicna,stvar izbora ko sta voli ips ili amoled

poenta moje price nije da omalovazavam sony kao firmu ,vec da budemo malo realni
Da nema softverske tastere na ekranu i da ima ekran bar 5,5 inca ,bio bi moj prvi izbor ,posle LG G3(ako su one slike po netu zaista prave) najlepsi telefon definitivno
Ovako,preveliko kuciste za ekran od 5,2 inca ,softverski tasteru na ekranu,premali ekran i naravno cena koja da se ne lazemo u odnosu na druge top modele prevelika
 
^Pa i G3 će imati softverske tastere...
 
imace druze,ali ekran od 5,5 inca i mnogo manje kuciste
o ceni da ne pricam
 
Niko ovde ne tvrdi da Z2 pravi bolje fotografije na dnevnom svetlu vec da su prilicno izjednaceni u manual modu (Z1 8mpix downsampling vs 16mpix S5 manual jer S5 nema downsampling, Samsung ima za nijansu vise detalja u ovom slucaju ali Z2 ima prirodnije boje sto se jasno vidi). Za low light je vec do sada jasno da Z2 pravi malo bolje fotografije a mislim da ce to biti jasno iz bench testa kada zavrsi gizmo. U panorama modu S5 kida Z2, ostalo sam sve napisao, da ne ponavljam. Ovo sto si postavio za kamkorder potrvdjuje ono sto sam napisao, S5 ima softversko izostravanje i malo vise detalja a Z2 mnogo bolju stabilizaciju. Iz sledecih klipova ces videti da Z2 ima boje prakticno kao Canon dslr.

Evo jos testova

dnevno svetlo
[YOUTUBE]TS3s6Asqe9M[/YOUTUBE]

low light, vidi se da je Z2 malo bolji ali i da se M8 dobro drzi i da cesto WB bude bolji nego na S5/Z2. Bez razloga se preteruje sa pljuvanjem M8 kamere kao da je najgora na svetu a nije. Takodje se vidi da S5 ima jaci blic od Z2

[YOUTUBE]YlAxqNfHBbc[/YOUTUBE]

i na kraju kamkorderi, S5 ima malo vise detalja, Z2 dosta bolju stabilizaciju i boje uporedive sa canon dslr-om

[YOUTUBE]lXf6moWyfFE[/YOUTUBE]

Zato kazem, manite se fanbojizma, cinjenice su tu, ne znam zasto je toliko tesko prihvatiti da Samsung konacno ima pravu konkurenciju u svakom smislu mada nijedan od ovih telefona nije savrsen, imaju mane koje ce ispraviti uskoro i izvlaciti pare ljudima.

Na ovom kanalu ima i poredjenje ekrana na dnevnom svetlu gde je jasno vidi koliko je S5 amoled sa skoro 700 nitsa (valjda toliko na 100% osv.) superioran u odnosu na sve ostale, Z2 je na nivou IP5s koji je do sada bio jedan od najboljih u tim uslovima.

Autonomiju u gsm arena testu sam skoro pa pogodio za poslednja 2 merenja :d (pre x strana) a za pozive sam mislio da ce prebaciti 25h, u svakom slucaju odlicna autonomija

gsmarena_100.jpg
 
Poslednja izmena:
Ma kakvog favorizovanja da se manem ,boli mene ..... za
Samsung, LG,Sony i slicno ,uzimam najbolje za svoje pare
Licno koristim Note 3 ,volim velike ekrane ,da ima nesto slicno N3 nikada ga ne bih uzeo ,ali nema
Jedino sto mozda dolazi u obzir je GPro 2 ,koga nema sa garancijom nigde,jer ga nasi operateri nemaju
Sada cekam G3 pa da vidim ,iskreno nadao sam se da.ce sony odraditi nesto pametno ,drugacije i jeftinije ali dzaba ,furaju isti fazon plus preskupi za ono sto nude
 
Pa ko koristi Note telefone prakticno i nema razloga da predje na nesto drugo jer sledeci Note nema sanse da bude fail u bilo kom smislu osim kao do sada dizajn/materijali koji nisu u skladu sa cenom. I to je normalno, tek sada dolaze phableti koji mogu da pariraju note seriji.

Ali to sto tebi odgovara Samsung/ili sto ti ne odgovara htc/sony ne znaci da su ostali krs. Sony ima svoj fazon telefona, htc takodje, Samsung odavno ima 2 svoje najjace linije i ne menja mnogo toga, Sony je prakticno ispravio skoro sve mane XZ i starijih i ima uz S5 najjaci flagship a htc nikako da napreduje sa kamerom i da bude egal sa Samsungom/Sony. Kada to isprave eto 3 flagshipa ravnopravno na vrhu.

iskreno nadao sam se da.ce sony odraditi nesto pametno ,drugacije i jeftinije ali dzaba ,furaju isti fazon plus preskupi za ono sto nude

Sve to sto oni rade sada su poceli da rade i drugi, veci senzor kamere u telefonu bez grbe, vodootpornost, UI sa sto manje bloat-a.. mada to ima i htc. A da ne pricam o steadyshot softveru koji bolje radi od svih OIS-a. Pa onda vrhunske slusalice u standardnom pakovanju (ne na svim trzistima, iznenadio sam se da ih je Gizmo dobio), pa odlicni default plejeri i aplikacije.. znaci imaju svoj neki stil izgradjen.
 
Poslednja izmena:
Nisam ja rekao da meni odgovara Samsung,to si ti negde pogresno procitao
Ja sam rekao da nemam drugi izbor za Note 3 ,jer ne postoji
Htc u zivotu ne bih uzeo ,a sto se tice Note serije,pa druze sve dosadi ,svi bi mi da promenimo model firmu probamo nesto novo ,zar nije tako ,nismo svi fanboy ili sta vec odredjenih marki
Ali nekad jednostavno nemas izbora ,koliko god to cudno zvucalo u danasnje vreme
 
Nazad
Vrh Dno