Šta je novo?

Sony Xperia P

Nekima se pojavio update na novu verziju JB-a. Zasto ja nemam to? Da li mogu negde da skinem fajl kao sto sam skinuo i za prvi JB pa da flesujem preko flashtool-a? Nadam se da ce se neko potruditi i odgovoriti :)
 
Ako stvarno može neko da objasni šta je open source code, jednostavnim rečnikom.
 
Koliko sam ja razumeo, to je verzija sa otvorenim kodom kako bi developeri mogli unapredjivati sam softver. Mislim da prostije ne moze. Ako gresim nek me neko ispravi.
 
od kako sam update-ovao na JB imas bas dug 'delay' kad me neko zove ... krene da vibrira,pa tek nakon sek-dve zazvoni ...
mozda treba da prodje par dana da se 'slegne' ?
 
Jel si uključivao staminu ili ti je uključena?
 
Jel vam radi skype? Jutros instaliram, i stalno dobijam call ended, bilo video ili voice poziv. Telefon je apdejtovan na jb.
 
Ja imam problem sa google play-om. Kad hocu da idem da skinem neku aplikaciju i krenem da kucam nece nista da mi ponudi. Npr krenem da kucam real player i nece da mi ponudi i onda ne mogu ni da nadjem...Da nije nesto od opcija ili je to neki bug koji se pojavio? Nisam imao ranije problem sa ovim. Inace ubacio sam jutros JB 6.2.a.1.100 i za sad sam primetio da je baterija jaca poprilicno...
 
Не можеш сад да нађеш доста апликација без неког VPN-a.
 
Kako si ubacio JB 6.2.a.1.100?

Preko flashtool-a, nasao na netu tft file.

@zechs

Kako da se kompajlira? Ja vec nabacio i sljaka odlicno. Nemam primedbi za sad. Ono sto sam primetio jeste da je baterija stabilnija, malo duze traje. A ubacio sam ovu verziju jer satro ispravlja neke bagove...
 
Poslednja izmena:
I'm very satisfied with update!
Phone is more responsive, scrolling smoother.
They removed that stupid 'net-like' background from menus and returned smooth black.
Camera opens very fast with smooth transition when holding phone horizontal.
Battery also seems to be better.... More linear when discharging if nothing....
Launcher is still choppy from time to time, but I'm using apex with flip effect in screen transition which makes phone butter smooth.
Equalizer in walkman has been fixed.

That's it for now!

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=42546765&postcount=34
 
Instalirao preko Sony PC Companiona, ponudio mi apdejt. Izgubio sam root. Beneficije apdejta ne primećujem na prvo korišćenje. Ustvari, ovo što piše iznad za kameru je tačno, za bateriju ću videti. možda jeste brži malo...
 
@savudin&KaSp3rSky, kad malo istestirate fon, možete li da podelite još utisaka čemu služi ovaj update i šta ustvari ispravlja?
 
Ja odradio update pre par dana, i za sada me sagovornici ne cuju kao odjek, sto me do sada stalno nerviralo. Imao i problem da mi kapacitivni tasteri odreaguju na dodir odpozadi. I to je ok sada. Ako tako ostane, bicu 100% zadovoljan fonom.
Za bateriju ne znam sta da kazem, povezan sam sa netom preko celog dana, i istera nekako do uvece. Nekad ga punim i predvece (punim ga pred spavanje), tako da tu ne umem da dam sud. Mozda nije losija ali nije ni bolja.
 
Evo ovako, da iznesem par stvari o novoj verziji JB (6.2.A.1.100)

Ono sto na prvi pogled mozete uociti jeste samo baterija. Pustio sam da prodje neko vreme dok instaliram jos koju aplikaciju pa da vidim kako ce se pokazati, i moram priznati da je dosta bolja u odnosu sa predhodnom verzijom i verujem da ce ovo vecinu iznenaditi. Sto se tice ostalih stvari tesko je primetiti razliku. Promenjen je izgled trake gde je prvi red ikonica na pocetnom ekranu, i mislim da je na prosloj verziji ta traka bila malo drugacija (slika dole). Mozda je malo brzi u odnosu na proslu verziju ali to se jedva moze primetiti tako da se vecina mozda i nece sloziti sa ovim. Kamera je takodje brza. Primetio sam i neke nove aplikacije koje sam izbrisao cim sam instalirao softver pa ne mogu da se setim tacnih naziva ali ono sto sam zapamtio jeste da je bio neki file manager, mozda total commander ili tako nesto. Da li to ima veze sa osbom koja je pravila tft file ili ne, pitanje je (ne znam kako se pravi tft file). Sve u svemu ne postoji mnogo stvari koje mozete odmah primetiti. Ono sto je sigurno i sto svakako odusevljava jeste baterija. Deluje dosta stabilnije, bar je kod mene takav slucaj. Prelaskom na noviju verziju nista necete izgubiti a sa druge strane dobicete neke stvari za koje je vecina kukala, pre svega baterija, pa onda brzina kamere...

@mousewho
Update je napravljen sa otvorenim kodom, pre svega za programere kako bi mogli unaprediti softver. Dakle, kod vise nije zakljucan, vec je ceo kod dostupan i samim tim mogu se vrsiti neke izmene. Kako pristupaju kodu i tako te neke stvari stvarno ne znam, ali sam cilj otkljucavanja koda je unapredjenje softvera. Ako nisi programer ne mora da znaci da ne treba da predjes na ovu verziju. Kao sto sam naveo, postoje neka poboljsanja, a verujem da ce ih biti jos sa ovim potezom.




Screenshot_2013-06-16-09-41-26.png
 
Poslednja izmena:
@KaSp3rSky, hvala na iscrpnim informacijama. Ono što mi je npr. strašno glupo kod JB je što opcije u toogle baru(volume, wifi, data transfer i settings) ne mogu da se menjaju, kao kod Samsunga gde možeš i tri reda opcija da dodaš . Kad bi znao da se bakćem sa tim open codeom, to bi prvo promenio. Instalirao sam notification toogle, ali mi to tek glupo da sve imam duplo.
 
Takođe mi se ne sviđa što su promenili da bi uključio/isključio sinhronizaciju moraš da ideš na setup guide, pa next, next, next i tu uključiš/isključiš. Ranije je bilo bolje gde si imao sve sinhronizacije, a u gornjem uglu je stajalo dugme on/off.
 
Sinoc sam i ja instalirao taj update preko PC Companiona, utiske jos nemam nikakve posto je telefon sluzio drugima kao jukebox, najmanje sam ga i cackao :)

Nego sad ga stavio na punjac i kad sam hteo da ga otklucam primetih gore u desnom uglu ispod sata Emergency calls only (znaci na onom lock screenu to pise a ne na prvom onom home tabu). Ali telefon radi normalno, pozivi i sve...

Nesto nisam obracao paznju da li mi je to pisalo i pre ovog update-a.
 
Nakon restarta se sklonilo i pise mt:s. Restart resenje svih problema na anroidu :D
 
Takođe mi se ne sviđa što su promenili da bi uključio/isključio sinhronizaciju moraš da ideš na setup guide, pa next, next, next i tu uključiš/isključiš. Ranije je bilo bolje gde si imao sve sinhronizacije, a u gornjem uglu je stajalo dugme on/off.

Ne moras da ides na setup guide da bi ovo ukljucivao i iskljucivao. Ides lepo na settings i na toj listi imas FB, twitter.... Dovoljno je da udjes i da cekiras/odcekiras.


Screenshot_2013-06-17-18-42-08.png Screenshot_2013-06-17-18-45-34.png
 
A šta vam piše kad ste updateovali fon?4.1.2 i dalje? I koji je kernel?
 
Ne moras da ides na setup guide da bi ovo ukljucivao i iskljucivao. Ides lepo na settings i na toj listi imas FB, twitter.... Dovoljno je da udjes i da cekiras/odcekiras.
Ma to znam, nego kad hoćeš sve da odsinhronizuješ(npr ideš u inostranstvo, pa zbog roaminga), onda moraš da ideš mnogo komplikovanije nego ranije.
 
Ako ideš u inostranstvo jednostavno isključiš data roaming ako već nije isključeno. Ili isključiš kompletan data protok.
 
Ovih dana na 40c sam prvi put primetio ozbiljnije zagrevanje zadnje strane telefona, igrao neke 'grice uz muziku ili posle duzeg 3G surfa. Ali kapiram da je to normalno, Wave se vise grejao od XP..

Inace pre skoro 3 nedelje mi je Sony PC Companion izbacio ovaj poslednji apdejt ali me i dalje mrzi da odradim :d Vidim da ste vi apdejtovali i da ste zadovoljni..
 
Poslednja izmena:
@HSV

Bices zadovoljniji baterijom ovim update-om. To je za sad najozbiljnije poboljsanje...
 
Ma da on zna da update-uje on bi update-ovao :p Nego se izvlaci kao mrzi ga, a to je posao od 20 minuta :D
 
Nazad
Vrh Dno