Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
a kamera je analogna? pitanje je da li sbb ima odvojen kanal za to i da li je isti kao kod supernove.
ako jeste, mozda bi moglo pomocu nekog jednostavnog splitera.
pitaj sbb i vidi kakva je kamera.
u krajnjoj liniji, ako ti je toliko bitno, sprovedi jos jedan kabl. postoje i preklopnici za RF, tako bi mogao da imas dve kablovske zbog arena premium i slicno. (pozajmis cam modul od komsije...)
 
Presao sam na SBB ali sad nemam kanal za video nadzor ulaza i lift. Dal oni mogu to da rese ili mora ko je ugradio kameru?
Ma moze to da se odradi , to je 10 minuta posla... samo moras da ih molis da neki njihov tehnicar/montazer dodje i da ti napravi tkzv. račvu , za coax kabal..
tako da ce jedan kraj posle otici u televizor u antenski deo (i na taj nacin ces imati pristup preko analogne preko tv-a tom kanalu za video nadzor) a drugi deo coaxa ce otici u eon boks kako bi imao uzivo kanale iz sbb ponude i to ti je to..
ali sve te racve malo oslabe signal da znas,mada ne bi trebalo da bude problema ako je samo na tom jednom mestu u stanu/kuci to potrebno odraditi, eto nadam se da sam pomogao. :)
 
@stefanm To sve moze da se uradi ali je pitanje je da li je signal kamere vezan na SBB coax.
 
Moze li neko da mi kaze kolika je naknada za korisnike koji su iskljuceni kod SBB-a.? Da li se jos naplacuje usluga, i koliko ako je neko iskljucen duze od 30 dana, Paket je Digital Eon Full.
 
Naplate ti sve kad se odjavljuješ, kao da si koristio svo vreme.
Mene su tako zajebali.
 
Ne nego u glavi obicne osobe ugovor na odredjeno vreme, npr. 24 meseca, funkcionse tako da nakon 24 meseca prestaje svaka obaveza. Doneses opremu poslednjeg dana i to je to. Jasno je da niko ne cita ugovore, ja priznajem da ja prvi cesto i ne procitam ili samo preletim.

Ali i taj bi model imao svoje mane, ne bi moglo da se nastavi koriscenje bez ugovorne obaveze (valjda i dalje moze to?), vec bi te mesec-dva ranije zvali da pitaju da li potpisujes novi ili vracas opremu.
 
Baš im je lošija ponuda od supernove,i kad staviš na stranu 1god free koji nudi supernova.
Prva ponuda premium paket 4000 din odbijena,druga ponuda kad sam spomenuo i 1god free kod supernove je bila 4 meseca free,i ostanak na eon full,odbijena.Maxalna ponuda njihova treci put i zadnji 4 meseci free i 6meseci hbo.I to je odbijeno.
Kod konkurenta je to sve u paketu+hbo max i otkljucani svi kanali 3700,da ne računam 1 god free,jer smo i kod njih ranije imali pogodnost,dal 3,6,12 meseci free neku uslugu.
A o Arena Sport vs SK da ne komentarišem.
Barem su se potrudili da ponude njihov maksimum,i to je lepo.Za razliku od prve njihove ponude u 8mesecu prošle god,kad je istekao ugovor.."ostavicemo vam pink kanale"😃
 
a kamera je analogna? pitanje je da li sbb ima odvojen kanal za to i da li je isti kao kod supernove.
ako jeste, mozda bi moglo pomocu nekog jednostavnog splitera.
pitaj sbb i vidi kakva je kamera.
u krajnjoj liniji, ako ti je toliko bitno, sprovedi jos jedan kabl. postoje i preklopnici za RF, tako bi mogao da imas dve kablovske zbog arena premium i slicno. (pozajmis cam modul od komsije...)
kanal 66 je rezervisan za video nadzor
 
Istekao ugovor, nisam plaćao par meseci, bila isključena usluga, odem otkažem sve, istekne mesec dana.
Kad sam potpisao otkaz uključili mi sve i kad sam otišao da platim naplatili mi 4 meseca kao da je sve bilo uključeno svo vreme.
 
da, u roku od 30 dana. već je bilo reči o tome
 
Hvala. Do kada je taj rok i da li placam i onih mesec dana “otkaznog roka” kada podnesem zahtev?
 
30 дана од датума избацивања канала.
Да.
 
@John Cena Evo pogledaj par postova iznad. Ako je tacno da su izbacili taj kanal mozes da prekines ugovor.
 
Класичне аналогне камере које иду преко неког канала су непрактичне и када се пређе на оптику некомпатибилне. Промените систем на ип камере са двр где се снима. Приступ преко компа, моб или таблета са већом резолуцијом. Када се нешто догоди види се ко је одговоран а има се доказ.
 
Pre 10 minuta mi nestao i tv i internet. Zvezdara. Jel još neko ima problem?
 
Pa nisu iste okolnosti to ukidanje UM kanala i sad ukidanje jednog kanala zbog tih konrektnih okolnosti oko rata/ invazije bla bla?
 
Početkom meseca (2. marta) su na sajtu objavili vest da 31. marta izbacuju iz ponude kanale AXN i AXN Spin. To bi moglo da posluži kao osnov za raskid ugovora.
 
Kad bi izbacili kanale kao što su su HBO, glatko bi raskinuo ugovor.
Ovo sa AXN ili RT jako teško može da prođe. Pogotovo sa RT jer to nije do SBB-a.

Za AXN sam prvi put čuo od komercijaliste iz Oriona. Došao da me ubeđuje da zbog toga tražim raskid ugovora od SBB. Pritom mi pokazuje i neki link ka Blic ili nekom sličnom drnč portalu gde to i preporučuju :)
 
Могло је све то, ја сам раскинуо уговор са сбб када нису поштовали старе кориснике и чак хтели да ми увале накнадно плаћање ренте за додатне рисивере (пре гига града). Искористио сам избацивање анимал планет и дискавери канала и то је било то. Месец дана отказни рок. Звали, нудили 4 месеца по 1дин, чак ми рекли да није све у парама...
 
Ne znam ni koliko dana je proslo, bar nedelju kako čekam da me pozovu i ponude nešto za ostanak kod njih. Po ovom vidim da njima ide dobro, i da im odlazak korisnika ne pada teško, i ako masovno odlaze, bar ovde u Zr gde je prošla MTS optika, cela naselja prelaze.

Nego, drugi Eon STB se povezuje preko coax-a? Da li mu je to dovoljno, ili treba i mrežni kabl za internet?
Doduše, ne znam ni prvi kako se povezuje, da li mu je dosta coax, još imam Cisco 4682 reciver, raspitujem se ako uspemo da se dogovorimo za ostanak.
 
Зависи од модела, еон тражи коакс и лан, 4682 и 3ххх само коакс, док 2100 тражи коакс и лан. Не рачунам д3 мини.
 
A da li može drugi STB da dobija LAN preko mog rutera, koji koristim kao wifi extender? Pitam zato što do druge sobe imam coax razvučen, još dok je koriscena analogna tv, a mrežni kabl nemam, jer koristim moj TP link koji koristim kao wifi extender.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno