Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na starijem D3 uredjaju je zapravo postojala opcija za 4:3 sadrzaj na 16:9 rezoluciji. Moguce je ostaviti original sa crnim linijama ili razvuci.
Do duse to je podesavanje za ceo kanal i razlika se moze primetiti u poziciji logoa kanala. Ako je logo na crnoj strafti, onda nema pomoci, ako je na sadrzaju, onda bi to podesavanje resilo stvar.
 
Јел успео неко да обнови уговор за трио мини пакет и добије гратис месеце?
 
Naravno da ne treba da se konvertuje tj sakati originalni aspect ratio. Starije serije su snimane u 4:3 AR i tako i treba da se emituju.
Pretpostavljam da pišeš o ovome što trenutno ide na SciFi kanalu? Pošto u Video klubu Stargate: Atlantis je 16:9 AR.
Meni je nekako bezveze 4:3 i crni delovi sa leve i desne strane, navikao sam na playere gde su crni delovi dole i gore a prevod se navuce na donji crni deo. Gledam SciFi kanal, ubijam vreme, ne znam sta da gledam smucilo mi se od horor filmova i zombija ili niskobudzetnih serija i filmova na ostalim filmskim kanalima, ponekad ubodem nesto sto vredi pogledati ali to je retkost. :)
 
Jel probao neko da nabavi neki modem preko ovakve neke firme. Vidim da imaju 32x8 3.0 i 3.1 modeme. Ne znam da li rade samo sa firmama ili i fizičkim licima.

 
Jel probao neko da nabavi neki modem preko ovakve neke firme. Vidim da imaju 32x8 3.0 i 3.1 modeme. Ne znam da li rade samo sa firmama ili i fizičkim licima.

da li bi sbb to dozvolio? Da li je moguce ne koristiti njihovu opremu?
 
Ne znam, pitam. Ako SBB koristi DOCSIS standard ne vidim zašto ne bi radila. Eventualno bi morala da se registruje u njihovom sistemu preko MAC adrese. Pretpostavljam.
 
Hoćete da koristite modem/Getaway koji niste dobili od SBB-a?
Nema šanse, morao bi neko da registruje njegovu MAC adresu u sistemu, čisto sumnjam da će to neko da uradi.
 
Pa to i ja mislim. Uglavnom ne zele da rizikuju da imas neku uzasnu opremu pa posle da kukas kako je los internet i slicno.
 
Verovatno bi morao da odneseš opremu kod njih da unesu MAC adresu u sistem.
 
Moze biti mozda da oni bas i nabavljuju sve ove Gateway-e preko Normanna...jer ja mislim .. da su ovi jedini ovlasceni uvoznici za Technicolor u Srbiji ..
 
Sta je sve potrebno da se vrati prilikom raskida ugovora? Da li su to samo uredjaji, ili se odnosi i na kablove, adaptere, daljinski?
Naravno vraticu im sve, jer mi ne treba nista od toga, ali pitam da ne naprave neki problem ako nedostaje neki kabl, jer nisam siguran da cu uspeti sve da nadjem.
 
Ja koliko znam, samo su se uređaji vraćali. Ne mogu da zamislim da čupaš kablove i vraćaš polovne da ih ponovo koriste :D
 
Kad podneseš zahtev dobićeš papir sa spiskom. Nikakvi kablovi, samo oprema.
 
Ne treba kablovi tipa HDMI ili lan kablići oni od 1m. Vraćaš box, stb, kartice...šta sve imaš, vraćaš daljinske uprvaljače i one "punjače" koji napajali bokseve i stb
 
Da li ste i vi imali prekid signala noćas ? Nigde nije pisalo da će toga biti. Ni na njihovom sajtu,pošto ceo NS nije imao uopšte signal ,ni internet ni telefon . Zvao sam ih i kažu da su bili radovi u pitanju.
 
Takođe sam i ja imao prekid noćas i to baš u toku gledanja filma, i pomislio šta bi!?
 
Ja koliko znam, samo su se uređaji vraćali. Ne mogu da zamislim da čupaš kablove i vraćaš polovne da ih ponovo koriste :D
Kad podneseš zahtev dobićeš papir sa spiskom. Nikakvi kablovi, samo oprema.
Ne treba kablovi tipa HDMI ili lan kablići oni od 1m. Vraćaš box, stb, kartice...šta sve imaš, vraćaš daljinske uprvaljače i one "punjače" koji napajali bokseve i stb

Hvala, bas sam razmisljao da li treba da trazim kablove, a ne znam ni sta su mi sve dali :D
 
Dogodi se da dupliraju opremu na tom spisku ako su nesto zaboravili da razduze ranije. Meni su se pojavila tri modema, pa samo obrati paznju na to :)
 
Ja danas produzio ugovor.
Trazio sam ili EON Full da ostane, a da placam 6 meseci po 1 dinar ili da dobijem EON Premium, a da placam kao FULL 3800+ dinara.
Nisu dali 1 dinar 6 meseci ali sam dobio Premium.
Ja zadovoljan.
 
Ja danas produzio ugovor.
Trazio sam ili EON Full da ostane, a da placam 6 meseci po 1 dinar ili da dobijem EON Premium, a da placam kao FULL 3800+ dinara.
Nisu dali 1 dinar 6 meseci ali sam dobio Premium.
Ja zadovoljan.
U kom gradu? Istekao mi je eon premium u Beogradu pa me interesuje šta mogu da izboksujem i kako, dve optike u zgradi.
 
To zavisi od grada, meni u Pančevu to nisu hteli da daju, dva puta smo pregovarali.
 
EON van mreže može samo na jednom TV? A klasičan EON? Čitam razne informacije na netu pa ne znam šta je najsvežije, negde piše 5 slotova, negde 3 od 5...pa ne znam šta se odnosi na TV a šta na prenosne uređaje?

Ili bolje pitanje, u kojim slučajevima je moguće koristiti EON na više TV (i klasičan i onaj van mreže)?
 
Svi tipovi Eon paketa imaju limit od maximalno 1 SmartTV app po ugovoru. Izuzetak od tog pravila je Eon box ako si ga legalno dobio od SBB (i korištiš ga aktiviranog na nalog uz koji je dobijen box ) na korišćenje (u prevodu možeš da imaš npr 2 Eon boxa + SmartTV app aktiviran na Tizen / WebOS / Android TV-u & ako kupiš "sa oglasa" Eon box i aktiviraš app pomoću OTP koda na "pozajmljeni" MojSBB nalog naravno da će da ti zauzme onaj jedan jedini dostupan SmartTV slot).

To 1/3 ili 3/5 se odnosi na "ne-smart" Eon aplikacije (gde spada i Eon sajt / gledanje na kompu). Da li je 1/3 ili 3/5 zavisi od tipa ugovora: npr Total korisnici imaju 1/3 (plus nemaju pravo na SmartTV app!), prepaid Eon van mreže takođe ima 1/3 (+ 1 SmartTV app), ako se dobro sećam (i ako nešto nije menjano u međuvremenu) i kad se u mreži uzme samo TV usluga takođe je 1/3. Prva cifra je dozvoljen broj uređaja te kategorije (ne-smart ili ti "multiscreen" kako oni to zovu zvanično) koji može istovremeno da gleda nešto a druga cifra ja maximalan broj uređaja te kategorije koje možeš da registruješ. Dakle možeš da registruješ 2 kompa + 1 mob ali da se gleda aktivno može samo na jednom od ta 3 uređaja.

Na AndroidTV uređajima ne radi verzija aplikacije za telefone i tablete a za druge operativne sisteme (tipa WebOS i Tizen) ni ne postoji ne-smart verzija aplikacije. Na kinez boxevima sa budževinom ANdroid OS za telefone kako na kojem modelu & proizvođaču: na nekima radi mobilna Eon app na mnogima ne radi.

Sve u svemu kratka verzija: na jednom nalogu možeš da imaš X Eon boxeva (gde X zavisi od vrste ugovora & za šta uspeš da se izbroriš kad dogovaraš potpis ugovora) + 1 SmartTV app maximalno na bilo kom drugom smart uređaju i smart operativnom sistemu. To je potez SBB-a da se ograniči koliko korisnika može da uživa u gledanju na TV-u pa makar i time oštetio korisnika koji legano platio uslugu i nije nikome "pozajmio" već bi mu trebalo za drugi, treći... TV u svojoj kući. Jer obično vlasnik naloga "ispuca" taj 1 slot pa rođacima, kumovima i komšijama može da ponudi samo ne-smart "slotove" kojih ima viška.
 
Poslednja izmena:
Fantastičan odgovor!

Još samo pitanje, šta još osim sajta spada u "ne-smart"? Faktički, ako zanemarimo eon box, eon mogu imati na jednom tv legalno (preko odgovarajućeg ugovora) a na drugom tv nikako osim ako koristim egzibiciju pa preko sajta gledam na drugom tv i time iskoristim "ne-smart" slot?
 
@geteks Sve osim SmartTV aplikacije (koja postoji za AndroidTV [blago izmenjenu verziju nje koriste oba modela Eon boxa], Tizen OS, WebOS i beše i za kako se zvaše OS koji koriste Hisense televizori??) je ne-smart ili ti "multiscreen", dakle: Eon sajt, Android aplikacija za telefone i tablete, iOS aplikacije za iPhone i iPad, Windows 10 aplikacija (za koju dosta korisnika i ne zna da postoji? :D ).

Što se tiče kako da gledaš na drugom, trećem TV-u u scenariju da ti nije opcija da na njega povežeš Eon box (koliko sam informisan za prepaid van mreže naloge SBB neće da da Eon box #2, za postpaid može i za Beogrid korisnike može do 3 Eon boxa valjda?) opcije su ti ograničene:
  1. cast/ mirror sa telefona (na kom koristi mobilnu verziju Eon aplikacije) na TV. Dakle ili TV sa AndroidTV pa Chromecast cast-ovanje ili iPhone + TV koji podžava AirPlay protokol (npr Samsung Tizen TV-ovi u zadnjih godinu-dve?)
  2. kupovina kinez Android boxa i povezivanje na TV i budženje mobilne Android verzije Eon aplikacije. Gde treba da znaš šta će raditi i da kupiš box koji provereno radi (iako nemaš nikakve garancije da će to tako raditi u budućnosti).
  3. da se preseliš van Srbije i platiš za NetTV Plus???? :D :D :D Ako nešto nije promenjeno pri migriranju NetTV Plus korisnika na Eon aplikacije za gastarbajtere nisu ograničavali broj TV-ova, moglo je tipa do 5 TV-ova da se instalira NetTV PLus app a od toga 2 da aktivno gledaju nešto? Ili neka apsurdna situacija da živiš u Srbiji a koristiš NetTV Plus kroz VPN server sa IP van Srbije / van ex-Yu teritorije :D umesto da platiš za Eon uslugu koja je namenjena za Srbiju ali je eto tako namerno ograničena / osakaćena i diskriminiše TV vs ostali uređaji.
 
Poslednja izmena:
Dobio sam uz racun ponudu za prelazak na EON FULL (do septembra sam na TRIO GOLDu) i da prvu godinu placam kao i do sad 3829,00 din, a drugu godinu 3999,00 din.

Sta mi je pametno ciniti, s obzirom da ne koristim telefon, treba mi samo net+tv, naravno i manji racun, tako da bi mi odgovarao EON FULL DUO za 3600,00 mesecno. U slucaju da hocu taj slabiji paket, jel moram da cekam istek ugovora u septembru ili mogu nesto ranije? Uvalili mi ovaj telefon, a nit mi dali uredjaj, nit mi treba realno.

I da, kolika je brzina uploada na EON FULL paketu, 250/?
 
@GabeN Ja sam u decembru ispregovarao Eon Full, internet 250/25, otključan HBO premium, cinemax 1 i 2, otključan kompletan videoklub i svi pinkovi (za šta me zabole), za 3.599 din prve godine, i 3.799din druge godine...

Nije nešto, ali do sada sam plaćao 3.599din 150/15, plus doplatu 260 ili 290din za cinemax, bez HBO...

Inače neki dan mi je neko og kolega otvorio oči sa HBO GO koji nisam prva dva meseca ni instalirao misleći da je isto kao HBO 1, 2 i 3 i HBO videklub, ali nije dosta je bolje, i ima dobrih filmova i serija, trenutno ga preferiram više nego Netflix...

E da, dobio sam i fiksni telefon (2 komada i dva broja), ali ih nisam ni uključio, ne trebaju mi, ali nije bila opcija da ih ne uzmem...

EDIT: I dalje mi nisu rešili problem sa skrnavim Wifi signalom u pojedinim delovima stana, mislim da ću se na kraju iscimati sa nekim starijim ekstenderom koji imam, ako budem umeo da namestim...
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno