Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Ко је тражио тајм лапс има га за џабака на апсу.

To mi reci :D

Jos da uspem da instaliram preko kies-a.. nikako da se nakanim da resetujem fon i formatiram memorijsku, ne moze vise ovako, nece biti frka za aplikacije jer znam sve accunte i imam ih tu, samo je vreme tj smaranje oko install problem..

dulsrules, meni ucitava momentalno, predji na sbb, 6mb/s :d :p
 
Poslednja izmena:
Ljudi, imam od pre neki dan instaliran najnoviji Kies, ko velim da instaliram Badu 2.0, ali ne lezi vraže, preko USB-a ne mogu da se povežem, samo putem Bluetooth-a, a preko njega ne može da se vrši update.
 
To mi reci :D

Jos da uspem da instaliram preko kies-a.. nikako da se nakanim da resetujem fon i formatiram memorijsku, ne moze vise ovako, nece biti frka za aplikacije jer znam sve accunte i imam ih tu, samo je vreme tj smaranje oko install problem..

dulsrules, meni ucitava momentalno, predji na sbb, 6mb/s :d :p

Kako se radi hard reset, nemoze vise ovako, zabole me i za aplikacije i za ndrive, hocu normalan telefon.
 
Pa ako si namestio na telefonu da te pita kako da se poveže kada detektuje USB konekciju i ako si probao više USB portova, ne znam šta se drugo može. Možeš da probaš još samo da skroz obrišeš KIES i da ga ponovo instaliraš.

Ćao svima, evo pišem prvi put u ovoj temi, iako je dugo pratim jer imam ovaj telefon od aprila prošle godine, uzeo sam ga kada su ga povukli sa sajta telenora :) Sada bi hteo da podelim neke svoje utiske sa vama, da se čuje i moj glas, hehe Pisao bih prvo o fizičkom delu.

Ne sviđa mi se što se teško vadi SIM kartica. Jes da se to ne radi često, ali treba mi šestar da je izvučem i tu obavezno ostavim mali trag na sim kartici.
Druga stvar koja mi se ne sviđa, a možda je boljka svih ekrana na dodir, jeste što nekada ne registruju dodir. Ja gledajući klipove na netu, review-e nisam to primetio. Mislio sam da savršeno reaguje na dodir. I onda se dovijam raznim trikovima, trljam prste o majicu, trljam telefon o majicu da ih ocistim, pa onda ako to ne pomaže trljam ih o kosu da pojačam elektrostatičko polje. Mora da zvučim smešno. Pa ne znam šta da mu radim, kad trebam hitno da pošaljem neku poruku. Sva sreća da su stavili hardware-ske tastere za javljanje i prekid poziva, inače bi mi presušio račun :D Znači, razmislio bih da li bi opet uzeo ekran osetljiv na dodir. Treća stvar, dok nisam imao 2.0 verziju bade, dugme za zaključavanje nije uvek radilo. Nekad kada ga pritisnem, ekran samo smanji osvetljenje i zaključa se, ali ne isključi ekran potpuno i treba mu duže nego što je podešeno da se isključi... ako se uopšte sam isključi. Onda ga ja pritiskam prvo 2x brzo, pa 3x itd. dok ne ubodem magičnu kombinaciju. Za ovih nedelju dana ili kolko već ga imam, nemam tih problema. Isto sam primetio da nekada zasvetli sam od sebe, iako je net isključen, a svaka provera postavljena na ručno. Eto kako nekima traje kraće baterija.
Što se tiče softverske strane, nemam nešto mnogo protiv bade. Ima tu prednost spram androida da dolazi sa nekim najpotrebnijim aplikacijama. Mogu sa tim da živim nekako. Vidim da je u 2.0 verziji dosta toga promenjeno. Btw, update sam radio preko KIES-a, najnormalnije, nekoliko dana kasnije pošto ste ovde javili da je izašao update. Znači skidanje u full-u itd. Nije mi jasno samo šta je radio te je prvo rekao da nesmem da vadim telefon dok je skidao sa interneta, pa kopirao kod mene na telefon, ja mislio da je gotovo, kad on mi ponudio backup. Tu je sve izbeckaupovao, čak i aplikacije iz jave. Pošto sam tek skoro kupio memorijsku karticu, a do tada sve instalirao na telefon, nisam hteo ništa od aplikacija da vraćam. Interesantno je da su neke aplikacije kao FB i Twitter takođe beckaupovane i nema ih u meniju (nisam čačkao mnogo ikone, možda su integrisani u okviru nekog hub-a). Znači te aplikacije su bile sistemske u badi, kolko se sećam od svih aplikacija koje su došle sa telefonom samo je Asphalt 5 mogao da se obriše, sistemske nisu mogle. Da nastavim sa pritužbama. Vratio mi je sve beleške, ali sve datume postavio na taj dan, što mi se nije svidelo. Poruke mi je malo izmešao. Neke je stavio kod drugih osoba, najčešće one koje je poslao Telenor. Ne sviđa mi se ovaj klizač za boolean opcije (ono UKLJUČENO/ISKLJUČENO). Zauzima više prostora i tek sam skoro otkrio da može i samo da se pritisne na onaj prazan deo, ne mora da se vuče i da se prlja ekran. Opcije ne mogu da se pročitaju ako ne mogu da stanu na ekran kada se prst zadrži na njima, niti kada se telefon postavi u horizontalni položaj. Sigurno bih još imao da dodam puno toga, jer ovo je bada promenjena iz korena. Opet smo na početku :( Od novina, eto primetio sam jednu sitnicu koju bi da pohvalim, SMS sada može da se postavi da se pošalje nekoj osobi u zadato vreme i na zadati dan. E da, GPS, kada se uključi iz menija, on uopšte ne radi, a rekao bih da ni bateriju ne troši!!!
Inače, da se pohvalim da sam uspeo da napravim fleku na staklu telefona od one metalne nitne na dugmetu farmerki. Znači nije ogrebotina, nije udubljenje, nego više izgleda kao fleka, i vidi se samo pod nekim uglovima odnosno kad je ekran ugašen. Taj isti džep je uspeo da izvrši pritisak na dugme za oslobađanje poklopca pa mi sada taj deo poklopca viri oko pola milimetra i nemogu nikako da ga vratim da stoji kako treba.

E sad kad sam izneo sve što mi je na duši, hteo bih da vam se obratim sa pitanjem, što mi je i bila namera od početka :D Kad se uđe u Podešavanja -> Mreža -> Veze znam da tu stoje profili za mobilni internet. E sad me zanima, kada idem da kreiram novi, da li i kako mogu da napravim profil za svoju wireless mrežu, pa da me više ni jedna aplikacija ne pita kako da se poveže? Našao sam uputstvo za Wave 3, JEDVA, ali tu je samo opisano čemu ta opcija služi, ne i šta određene opcije profila predstavljaju.
 
Gledaj da ubuduce malo izlomis taj text sto pises na par pasusa. Ovako je bolno za citanje.
Kako si uspeo da tako izmaltretiras taj telefon ? Ja i dan danas imam na mom telefonu fabricku foliju na ekranu, a poklopac ko nov.
I dalje sam na 1.2, iz licnih razloga. Nervira me jedino sto na market ubacuju uglavnom aplikacije za 2.0, sto nije fer prema korisnicima koji su ostali na 1.2. Ali dobro, Nadam se da cu u sledecoj reviziji dvojke i ja apdejtovati, kad bude malo ispeglanija.
 
@dusrules Pa nebih da se hvalim kako, samo savetujem svima da izbegavaju da stavljaju bilo koji telefon u prednji džep ako im je tesno kada sede, a najbolje uopšte da ga ne stavljaju, ma koliko im prijalo kad ih devojka zove.
 
@nocniduh

Bravo, to je bilo to. Nego, pise da je trenutna verzija softvera S8500XXJL2/S8500XFJL1(SMO) ali mi ne nudi update.
 
nocniduh;
nije mi bas jasno zasto hoces da menjas u podesavanjima mrezu, da bi namestio wifi, kada ti je wifi iznad mreze i nema veze jedno sa drugim ?
 
Jedno prosto pitanje. jel postoji nacin da se sim kartica iskljuci a da ne mora da se fizicki vadi iz telefona ? Primer, izlazis iz zemlje, i neces da budes u mrezi, a koristis wifi. Jel moze tako nesto da se iskombinuje ?
 
flight mode :D:d
 
I wifi ? nece da moze :)
 
@steluk Pa ovako, nemam uključene MB u pretplatu i hteo bih kad pokrenem program kome treba internet, da se uključi i poveže automatski sa wireless-om. I kad ga ugasim, da sam isključi wireless. Ne znam koji sam program tako koristio na staroj badi, možda vezano za GPS, uglavnom sam me pitao za wireless i kada završim sa njim, sam ga je gasio. A možda se to dešavalo samo kad sam bio u flight režimu, nisam siguran.

@dusrules Probaj flight mode i wireless, na novoj badi radi, a čini mi se da je i na staroj.

Danima trazim jednu torch aplikaciju, najbolju za bada os, ikonica je crno bela kao i interfejs, a power led se kontrolise pomoci hw tastera [volume npr]. Nema sanse da se setim kako se zove, pored tih hw kontrola to je najbrza torch aplikacija.. Da li se seca neko? Trazim vec 20 dana bezuspesno.
FlashlightPro
http://www.badapps.ru/1090-flashlightpro-luchshiy-fonarik-dlya-samsung-wave-s8500s8530.html
 
Poslednja izmena:
Ja mu napisah a on ne veruje..
 
Vala bas... ne vidim kakve veze ima SIM kartica sa vajrlesom :D
 
Pogresio covek. krastavac :)
 
Da li se preko Kies-a moze vratiti Bada 1.2 ,dvojka pojede bateriju...
 
A jesi probao da vratis u ap uart? Tada je autonomija mozda za nijansu slabija nego na 1.2.

*#8740#, to je kod pa menjaj..
 
Poslednja izmena:
Utisci o Badi 2.0 za nemacko trziste :
Posle jednog dana koriscenja bade 2 mogu slobodno reci da je full :D. Super radi za sad bez ikakvih lagova i bagova ili restartovanja i to posle visecasovnog maltretiranja telefon je ostao stabilan,cak i baterija normalno drzi . Nisam naiso na probleme kao sto je sa nasoj Srpskoj verziji. Brze otvara internet stranice, live teme normalno rade, igrice Asphalt 6 radi normalno znaci apsolutno sve radi kako treba. Jedino sto sam imao problem a to je da nije hteo da radi 3g internet, ubih se trazeci u podesavanjima kad ono nema parametra, to se nisam se setio. Tako da ova Nemacka verzija radi bez broblema i potpuno je stabilna.Na kraju se isplatilo cekanje ;)
 
Digli se srbi na kuku i motiku i svi trazili Badu 2.0 a nasi operateri nam lepo uvale kao zvanicnu, a u stvari ista beta verzija kao sto sam imao je ja jos pre doceka 2012. ono kad se pojavila, krajem decembra.

Nisam znao da " smeju " da puste Beta verziju .. Al eto, covek se uci dok je ziv
 
meni su bolje radile starije bete od novijih a pogotovo od ove zvanične verzije. sama rotacija ekrana i drop meni u status baru su radili momentalno a na zvaničnoj su kao da gledam slowmotion video
 
Vrh Dno