Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

krastavac, samsung je fušario, i sestrin galaxy nexus se raspada, u poredjenju kako je radio telefon pre godinu dana danas je katastrofa.
 
jel to sudbina svakog telefona u tim godinama ili zavisi od nečega?
 
Moram da se ubacim u pricu.. I moj s1 poceo da umire.. Treba mu 40sek da udje u wa .. Uzas.

Pokusacu sa factory reset i nekim cm ali verovatno nista od toga
 
jel to sudbina svakog telefona u tim godinama ili zavisi od nečega?

Kod galaxy s je problem sto je samsung ubacivao los nand, ima movienand i iNand (valjda se tako zove, proslo je dosta vremena kada sam citao), ovaj drugi je bolji i brzi.

Galaxy nexus, galaxy s, prvi nexus 7 su modeli za koje ja znam da imaju problema sa nandom posle odredjenog vremena.

Kod mog telefona, nema vise poente bilo sta raditi, telefon je prakticno neupotrebljiv, sama radnja butovanja je mucna. Imam osecaj otakd ga ne koristim da se raspadanje ubrzalo, nije bio ovako spor kao sada.
 
Poslednja izmena:
Sad ste me naterali da upalim svoj GS... stavio mu novu bateriju i radi!!! Ne deluje mi drasticno sporiji nego sto je bio... stock debloated JVU.
 
meni je posle svakog flasha novog CMa prilicno dobro radio.. ali je isto tako prilicno brzo pocinjao da se vuce. Mada, whatsapp ili viber nisu toliko drasticno spori, ali FB je recimo potpuno neupotrebljiv.

@fcinterbgd: imas neki link za taj rom i sl? jel bih uopste na stock mogao da se vratim flashujuci ga iz CWMa ili bi morao da radi Odin?
 
Nazalost nemam link, odavno ne koristin GS. Mislim da moras preko Odina. Srecno
 
Stock samo preko Odina uz pit fajl. XXJVU još uvek može da se skine. Kod mene je iNand memorija, nikakvih usporenja nema. Nisam još probao lolipop na njemu :smoke: , možda kad bude neka kasnija verzija. Kažu da jučerašnja verzija LP-a nije loša ali meni se nigde ne žuri.
 
Oni koji imaju iNand, oni nisu imali toliko to usporenje. MoviNand je krs, i njega su dobili svi koji su kupili telefon u prvih par meseci prodaje.
 
Imam tu sad trenutno neki SGS1+, kakvo je stanje što se njega tiče?

BTW, uflešovan 4.4.4 (AriesVe release 14)

Izgleda da nema teme za 9001.
 
Iako su dosta slični to su ipak različiti modeli po više stvari.
Za 9001 imaš već odličnu lolipop verziju. Taj model ima sreću jer je jedan od vrhunskih developera još uvek prisutan kod tog modela. Developeri za 9000 su skoro svi otišli svojim putem...
 
OK, vi kojima je jos uvek ziv ovaj telefon, koji ROM koristite? :)

Razmisljam da stavim CM7 ili 9... posto mi se (iako je kitkat navodno optimizovan da koristi manje RAMa i sl...) nakon prelaska 10 -> 11 pojavio onaj lag pri prikazivanju caller ekrana kada neko zove.. treba mu bar par sekundi da ga prikaze, dok telefon zvoni u pozadini, totalno ******ski.
 
To je neki bag na kitkatu, mada je meni kitkat bolje radio od jelly beana. Na 4.4 sam imao vise slobodnog rama, dok mi se na 4.2 i 4.3 launcher redraw-ovao posle dve pokrenute aplikacije.
 
Da, koliko sam citao po XDA desava se sa svim kitkat ROMovima za SGS1.

Kitkat daje primetno vise RAMa, ali s obzirom da cu telefon na kraju verovatno dati mami razmisljam da stavim CM9 (ICS) ili cak CM7 (GB) s obzirom da nije vazno da Android bude up-to-date, ali ne mogu da se setim koliko su RAMa gutali.
 
Poslednja izmena:
CWM bootloop u 2 kratka koraka: iskopirajte CM 7.2 na telefon i probajte da ga flashujete iz CWM recoveryja... :)

Dakle, s obzirom da je usao u bootloop isao sam na jedinu mogucu opciju, flash stock debloated XXJVU preko Odina. 5 minuta posla, telefon sada LETI.

Bio mi je potreban mali 'refresher' za Odin i linkovi za 512.pit, ovde je sve objasnjeno http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2434225 (sekcija "Upgrading (from Eclair or Froyo) or downgrading (from ICS, JBean or KK) to Gingerbread (Stock ROM)").
 
Poslednja izmena:
Trebalo je da ponoviš proceduru još jednom, obično je iz prvog ubadao u bootloop
 
Pa probao sam 9.1 iz recoveryja nakon sto je upao u bootloop, ali samo jednom - ista stvar. :)
U svakom slucaju nema veze, sad imam rootovan+cwm stock koji dobro radi, verovatno cu u ovom stanju da ga prosledim dalje.
 
Mali bump za temu i sve koji su bili dužina.

SlimKAT
zajedno sa
semaphore kernelom.

Ja i posle 4 godine koristim ovaj telefon bez problema (viber, unified remote, FB, dva mail naloga i ostalo stalno upaljeni).
Ovih dana ću kod kineza kupiti novu masku i ako bude sreće da ga i dalje optimizuju developeri,
još godinu dve.

Pozdrav svima.
 
Jel ima neko jos uvek ovaj telefon? Šta bi najbolje bilo da stavim? Cm 7/9/10/11/12? Stock poslednji?
 
Stavio sam poslednji 2.3.6 Hungary. Uzmem da instaliram whatsapp i neće vrti u krug ovo:
61fadbaf4c6d21abb75356d0c81b32e5.jpg


I ne pomera se odatle.

Znači i ja majmun uzmem da ga bar dignem na 2.3, jer je bio na 2.1 i tamo je i radio whatsapp, a sad ne radi. Naravno kao shebao si, zašto sad ne radi... Kako sad objasniti da je krš nand, ali opet i ja ne razumem radilo je, sad na svež sistem neće...
 
Imam jedan i jos uvek je u funkciji. Instalirao sam skoro CM9, preko 2.3.5 JVT, i radi bez greske. I meni je malo duze trajalo to prvo pokretanje WA, ali posle sve radi kako treba.
 
ja imam Slimkat ali nije baš fluidan,koliko se sećam najbolji je CM7 e sada je pitanje,šta će raditi a šta neće?!?
 
Proradilo je posle 20 minuta tako čekanja... Znači raspad sistema. Neću više ikada cackati starije telefone. Džaba bre, otišao nand, baš gledam i ne mogu da verujem da normalno radi telefon znači ovako kad ideš kroz meni i sve, ali kada treba install nečega ili pokrenuti nešto neki setup wizard. Samoubistvo. Pre ću obići ceo Novi Sad nego instalirati nešto na ovom telefonu.
 
50 sekundi? :D

Znači ovaj je još dobar, za nekih 10-ak sekundi udje :d
 
Kod mene radi sve na 4.4.4 R17 sa K^K, mada ne koristim fejsbljuk i ostale slične novokompovane socijale, samo TT i još ponešto. Flash radi super. Da se razumemo, u pitanju je 9001.
 
Rom: CyanogenMod 11 nightly ( KitKat 4.4.4 ), Modem: XXJVU Kernel: CyanogenMod ( 200-1000MHz, Interactive, ROW ) Mod: L Speed
Bez raspalih google aplikacija, aplikacije nabavljam ispod tezge. Brz je u radu.
Ah da, u mojem je brža verzija nand-a.
 
Nazad
Vrh Dno