Šta je novo?

Samsung Galaxy A71

Ja sam dobio nadogradnju u četvrtak i posle par dana korišćenja imam osjećaj da je baterija još bolja, telefon radi fluidnije.
 
Kakva su vam iskustva sa telefonom? Da li vredi uzimati u ovom trenutku? Ima li nekih negativnih strana? Hvala
 
Ako ti nije problem, sacekaj za A52 i A72 koji bi trebali za nekih mesecak dana da se pojave u prodaji.
 
  • Like
Reagovanja: Him
Ma nije mi hitno ali razmisljam se da se prebacim sa Huawei Nova 5T na a71, pa ne znam ni da li je to pametna odluka.
 
Koliko god čekaš opet izađe nešto novo.Mislim da je sada bolje uzeti A71 ako se gleda dobijeno/uloženo je za oko 300 i kusur evra nema bolje.A72 mislim da će krenuti sa 450e cenom te ko šta voli.
 
Ko ima strpljenja da čeka onda A72 , po najavama imaće 90hz ekran i stereo zvučnike ... i cenu oko 450-500 evra . A71 trenutno nov oko 300 evra na oglasima / polovnih u mint stanju za 250- ( dobio A11 sa UI 3.1 )
 
Uzeo sam ga u martu prošle godine, prvi update je kasnio 3, 4 meseca za ostalima (isto bio neki "jači" update). Sledećih par je išlo maltene istovremeno, ovaj osećam da će ponovo da zaborave mesecima.
 
Pa dobro i da ga puste za par meseci. Radi telefon odlično i na A10. Ne propuštamo baš nešto epohalno, a doći će sigurno.
 
Da li Samsung telefoni kupljeni kdo mobilnih operatera imaju brendirani softver ili je sve isto kao kod telefona koji se kod nas legalno prodaju u slobodnoj prodaji?
 
Pa naravno da je ofisl sw. Neko kupi u piljari i dobije apdejt prije zato sto je "uvezen" iz regije koja prije dobija nego Srbija
 
Ja ne mogu vise da izdrzim moram da pitam 🙂
Sta ste zapeli sa tim update-om? Telefon radi super ne znam zasto je taj update toliko bitan? Mozda ja nisam u toku 🤔
 
Ja ne mogu vise da izdrzim moram da pitam 🙂
Sta ste zapeli sa tim update-om? Telefon radi super ne znam zasto je taj update toliko bitan? Mozda ja nisam u toku 🤔

Vala baš. Gomila ljudi prvo kod biranja telefona gleda da li će da ima update 2 ili 3 godine... Koga to interesuje? Što se mene tiče, android 9 radio je kao zmaj na Note 9, evo sad android 10 isto radi lepo, ali nisu ni morali da ga prave, malo promene raspored i dizajn ikona, ubace 2 besmislene funkcije i to je sad kao novi android... Gluposti.
 
Ko ima strpljenja da čeka onda A72 , 5g po najavama imaće 90hz ekran i stereo zvučnike ... i cenu oko 450-500 evra . A71 trenutno nov oko 300 evra na oglasima / polovnih u mint stanju za 250- ( dobio A11 sa UI 3.1 )
Koliko zapazih prateci prezentaciju, A72 5g imace 120hz i 5000mAh bateriju, dok ce a52 5g imati 90hz i 4500mAh. Druge razlike su, osim velicine, A72 ce imati 3x opticki zoom i koliko se secam 30x digitalni zoom. Sve ostalo je isto
 
Ja moj A71 stavljam na prodaju (imam dva :D ), pošto mi je vraćen moj S10 Lite . Inače realno sa A11 (UI 3,1) u tom cenovnom rangu ne računajući S iN koji su 3x skuplji meni to sve isto ili slično , definitivno za 250 do 300 evra A71 je najbolja kupovina .
 
Moje postovanje svima.
Imam a71 vec duze vreme i telefon je stvarno fenomenalan.
E sad ja imam jedno pitanje, supruga ima a51, njoj je vec stigao update na android 11, koleginica ima a71 takodje je i njoj stigao novi update.
Mene sad zanima od cega zavisi kad kome stize update,posto meni nije joa stigao.....nije sad da mi je to za brigu 😃, ali eto zanima me...
Hvala unapred na odgovoru.
 
Zavisi od regiona na kojem ti je firmware. Cim nisi dobio verovatno je SEE (south east europe). Dobices kad se smiluju u Samsungu s tim sto imam osecaj da im je taj region zadnja rupa na svirali.
 
Ja sam uzeo devojci A71 iz Telenora. Ima one ui 2.5 i dalje. Oduševio se noćnim modom, dok ga nisam uporedio sa Note 20 Ultra.😂
 
Random aplikacije (gmail, viber, sofa...) su počele same od sebe da kresuju. Ništa cackao nisam pre toga i danas počele da se gase. Otvorim, pukne posle dve sekunde. Očistimo sve, keš i memoriju, proradi dok ne izađem i posle opet ista priča.

Izgleda da ću morati factory, a hteo sam da sačekam taj veliki update....
 
Upravo mi je stiglo ažuriranje! Telefon kupljen u Gigatronu.Screenshot_20210325-073548_Software update.jpg
 
Nazad
Vrh Dno