Šta je novo?

Mobilni telefon Redmi 12S ili?

Koji mobilni telefon kupiti

Gaston

Čuven
Učlanjen(a)
12.07.2003
Poruke
265
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Nisam zahtevan korisnik. Ne igram se, ne trošim Instagrame, TikTokove, Fejsbuke i ostala socijalna s*anja. Ne patim ni od kamera, kako prednjih tako i zadnjih. Sve što od telefona tražim je da radi. Puno pričam, ako je bitno. Što zovem, što me zovu. Ako baterija može da izgura dan, meni super. Čitam knjige, pretplaćen sam na nekoliko novina i to je to. Apsolutno nezahtevan korisnik. Neko bi rekao da kupim Nokiju od pre Hrista i vrlo rado bih to i uradio, ali j*bni mejlovi me ubiše... Trenutno imam Redmi Note 11 i on je, jadan, počeo da umire polako. Pola ekrana treperi i ispaljuje svu silu horizontalnih linija u tolikom broju da od njih ne vidim ništa. Pa onda moram da ga ugasim i upalim da bi došao k sebi dok opet ne poludi. A to radi sve češće i češće. Pa se raskači sa neta bez pitanja i štošta još. Izdržao dve godine, hvala mu. Vidim da će gorepomenuti 12S za par dana koštati okolo 200 jura što mi je skroz OK cifra. I ovaj trenutni sam toliko platio. Pitanje je da li sam ja za njega (12S) prihvatljiv kao vlasnik? Ili za te pare (200EUR) ima nešto bolje za mene i moje potrebe? Ako može neka dobra duša da pomogne savetom, bio bih joj/mu zahvalan.
 
A ja se mislio da li da predam ili ne RN 11 na reklamaciju zbog burn-in-a pri vrhu pa su je ipak rešili, ali za nauk mi je da kada je Xiaomi u pitanju u obzir više ne uzimam Amoled, već isključivo Super Amoled, jer tu nije bilo problema. Stoga, razumeo bih da si naveo Redmi Note 12 Plus, pošto 11S može po radnjama pa i verovatno KP ako ima novih, da se nađe do 140, ali pošto si spreman da daš i malo više, moja preporuka je onda Samsung A34.
 
Ja bih reklamirao ovo čudo, ali mi je garancija istekla pre tačno 22 dana. Sve do tad je radio bez ikakvih problema. Valjda mi se zalomilo. Možda si prevideo, pisao sam o RN 12S. Ipak je mlađi od ovih koje si ti pomenuo. Što je lepo jer će duže imati podršku. Bar security, nadam se. A Samsung bih, hvala na predlogu, izbegao. Sad imam firmin, neki iz A serije i tako bih ga rado pregazio kolima i to više puta. Nikako se ne volimo. Ali tebi veliko hvala na odgovoru :)
 
  • Like
Reagovanja: uji
Evo vidi ima li ti nešto zanimljivo, imaš i Realme, Honor i Motorolu u tom rangu u legalnim prodavnicama.
Hvala i tebi. Iščitao i pregledao ja sve ovo i pre nego što sam postavio poruku, samo su me zanimala (i dalje me zanimaju) iskustva iz prve ruke. Ali dobro, nema veze. Uzgred, videh u ovom spisku i Samsung A14. E to g*vno mi je firma dala. Iz prve ruke: tražiti 18k+ dinara za TO je, po mom skromnom mišljenju, zločin. Preporučiti ga samo nekom koga baš, ali baš baš, ne možete da smislite.
 
Mozda motorola g72?
 
Samsung A34 ima najbolju podrsku,4k video,nfc...
Samsung i ja nismo u ljubavi. 4K video meni ne znači. Podrška though, to stoji. Ali vidi pod jedan. Ne leži mi nikako. Malo gledah Motorole, ne zvuče loše nikako. Otići ću da ih pogledam. Kako sam odvojio 200 jura za tel, a rođendan mi je za par nedelja, žena je odlučila da me časti sa nekom kintom. To budžet malo podiže pa se možda i razbaškarim. Mislim, ima se, može se. 😁
 
A34 ima Sony IMX582 senzor kamere, te sam ga i ja zato izdvojio odmah u startu. Međutim, pošto si jasno stavio do znanja da ne želiš da ga uzmeš u obzir, preostaje samo da se odlučiš za neki drugi model. Problem je što sem RN 12 Pro i možda Motorole G54 nema ništa iole pristojno. Eventualno da uzmeš u obzir nešto od starijih modela ako to nije presudno.
 
Da se zahvalim svima na pomoći i predlozima. Odlučio sam se (to jest lomim se) između Moto G54 i 84. Svrbi me ovaj pOLED na 84, ali me više raduje veći kapacitet baterije na G54. Kako se ne igram, čipset mi nije bitan. Ono što ja od telefona tražim oba mogu da hendluju bez problema. Razlika između jednog i drugog je 50 jura (govorim o verzijama sa po 12/256) i cenim da je to zbog ekrana, što je skroz u redu. Idem da ih pogledam pa da pazarim. I da iznerviram ženu 😁 Još jednom veliko hvala svima.
 
Nazad
Vrh Dno