Šta je novo?

Racunar nece da se upali

findecko

Cenjen
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruke
216
Poena
169
Imam problem sa racunarom, pritisnem dugme za paljenje i nista se ne desava, ventilatori se ne zavrte , nista se apsolutno ne desava. Na monitoru pise "No signal".

Sta sve moze da bude uzrok ovog problema?
 
U principu u većini slučajeva kada su takvi simptomi, napajanje je glavni krivac. :)
 
Resetuješ bios (istakneš računar iz struje, izvadiš bateriju sa matične, pritisneš i držiš power dugme 15-tak sekundi, potom vratiš bateriju i uključiš računar u struju) kao prvo i za svaki slučaj.
Ne upali ni tada, pozajmljuješ potvrdjeno ispravno napajanje i ram od nekoga, prvo isprobaš sa tim napajanjem, potom i sa pozajmljenim napajanjem i ramom.

Ne pali li ni tada gotovo sigurno je do matične ploče, ali o tom potom, prvo uradi gornje.
 
Hvala na savetima , uradicu ovo sto ste mi preporucili pa cu da vidim sta dalje. :)
 
E imam i ja slican problem.
Npr. danas se komp normalno upalio i ostao da radi nesto(nista zahtevno), a kada sam se vratio nako pola h bio je ugasen.
Kada sam pokusao da ga upalim nista. Ugasio iz struje, cekao...Opet nista..
Izvadio bateriju i to je pomoglo..
Pre neki dan se dogodilo da sam ga ugasio, a kasnije hteo da ga upalim i nije hteo ali nista nije pomoglo (ni gasenje struje, baterija itd)

Sta pre moze biti problem Maticna ili PSU ili nesto trece?
Prvo sam mislio da se CPU pregrejava zato sto imam neki HTPC hladnjak na AMD 965BE tako da je pod opterecenjem na 62*C, ali nakon downclocka na 2.8GHz sa 3.4GHz je sve ostalo na istom i nastavio se taj problem sa gasenjem..
Inace Downclock mi ne smeta posto u poslednje vreme ne radim nista zahtevno na njemu(Visual Studio i Adobe PS, a jednom u mesec dana LoL)
 
Proradio je racunar nakon sto sam izvadio bateriju i ponovo je vratio posle nekoliko minuta. Hvala svima na pomoci. :)
 
Ja sam imao sličan problem sa psu jer je vremenom oslabilo , a imao sam jaču grafičku.
Neće da upali. Isključim glavni kabal za struju koji ide u računar , vratim pa probam da upalim komp. I tako 5-10 puta dok ne upali komp. Nakon toga radi normalno.
 
Ja sam imao sličan problem sa psu jer je vremenom oslabilo , a imao sam jaču grafičku.
Neće da upali. Isključim glavni kabal za struju koji ide u računar , vratim pa probam da upalim komp. I tako 5-10 puta dok ne upali komp. Nakon toga radi normalno.

I tako dok ne crkne napajanje skroz :) Slican problem sam imao sa Seasonic 1250, i posle 3 meseca vise nije hteo da pali ma sta god mu radio. Kad sam ga odneo u servis ispostavilo se da im je to bila fabricka greska na citavoj seriji.
 
Vrh Dno