Šta je novo?

Problem sa monitorom

dbaja

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2001
Poruke
657
Poena
619
Šta može biti razlog tome da monitor nakon uključivanja, nekad posle par minuta a nekad nakon sat-dva, "cakne" sa zadnje strane i na vrlo kratak trenutak mu kao nestane slika i zatim se vrati i sve bude u redu. Taj nestanak slike nije puno vidljiv, ne dođe do crnila već samo blagog zatamnjenja slike.
To što cakne nije kao zvuk prilikom demagnetisanja, već baš sa zadnje strane monitora.
Šta može biti problem i koliko mu je kraj blizu? Radi se naravno o CRT monitoru.
 
kod mene je slican problem. javlja se neki put cim ga upalim, a neki put u toku rada. kod mene kao da se restartuje monitor. ugasi se na 2-3 sekunde, pa se upali ... sta bi moglo da bude ... Samsung 700NF
 
Meni se to desavalo sa starim monitorom,koji je isto tako gubio sliku na 2-3 sekunde.Mislio sam da je to do drivera,ali nije.Posle nekog vremena je poceo da pucketa kad se pali i nakon toga je usledila spora smrt.
Naime posle mozda oko mesec dana pregoreo mi je trafo:exploder: i mogao sam da ga bacim.
Tako da ti preporucujem da das nekome ko se razume da ga otvori i pregleda
 
Izolacija na visokonaponskom trafou ili anodnom kablu verovatno počinje da popušta i povremeno baci varnicu na masu. Najbolje je da monitor odneseš u neki servis da vide da li mogu da poprave pre nego što skroz pukne.
 
Hvala na savetima.
 
Moze da se desi i da se izvuce strujni kabl od monitora zbog okretanja monitora levo desno pa se gubi kontakt.
 
Hm... I meni se to desava na Samsungu 793 DF,ali se samo cuje to (ne gubi sliku)... Za sada mi radi OK ... Mozda treba da odes do nekog servisera i pitas za to...Oni ce ti najbolje reci...
 
Nazad
Vrh Dno