Šta je novo?

Problem sa kucistem /napajanjem... ili sta vec

Zorkos

Cenjen
Učlanjen(a)
15.01.2012
Poruke
127
Poena
170
Neku vece sam cistio racunar, usisavao, rutinski, nesto sto sam radio bezbroj puta. Kada sam pokusao da ukljucim komp, nista se ne desava, kao da ne dolazi struja do kompa.

Vec sam se prepao da je otislo napajanje a zajedno sa njim sve ostalo, zovem drugara da mi donese rack da ispitam hard diskove kad komp radi... Doduse na drugoj uticnici. Kao zakljucak je bio, vjerovatno je do produznog na kome je komp (inace na istom produznom je i monitor koji radi normalno).

Cim je dugar otisao, probao sam na drugoj rupi na produznom , opet ne radi. Vratim ga na uticnicu na kojoj je radio, sad ni tamo ne radi.

O cemu bi moglo da se radi? Djeluje da je otislo napajanje? Da li bi da nije otislo napajanje vec da je ostisla ploca, cuo se neki zvuk iz kompa (posto sada ne daje ni najmanje znake zivota)?
 
Desavalo se to i meni...
Resavao sam tako sto sam izvlacio naponski kabl i iz napajanja i iz produznog i vracao ga posle 1-2 minuta.
 
Evo ga sad opet radi. Bojim se da nije napajanje pri kraju, ne znam da li je pametno drzati hard diskove u kucistu sa ovakvim napajanjem.
 
Tako je meni vec godinu-dve i nista nije otislo(hvala Bogu).
 
E sad, ne vjerujem da smo imali isti problem. Sinoc, kada sam ga upalio, radio je kratno, i onda se sam ugasio. Sad opet ne moze da se pokrene.
 
A da nije tebi, jednostavno, neispravan kabl i da ima negde prekid od uticnice do napajanja, pa kada ga pomeras on nekada ima kontakt, a nekada ga izgubi? Probaj neki drugi, pouzdano ispravan kabl.
 
Proveri kontakt zica power tastera koje idu na maticnu plocu! ako imaju spoj ili gube kontakt to moze biti problem! imao sam slicnu situaciju!
 
Probao sam tri kabla, od monitora i rezervni koji imam. Do kabla nije sigurno.
Premještao sam svukud po utičnicama kući...
 
Nisam probao jedino ono što highlander predlaže...
 
Nisam probao jedino ono što highlander predlaže...

PROBAJ TO OBAVEZNO i meni se dešavalo
 
Probao sam sinoć sve. Ponovo sam spojio ploču sa napajanjem, ne radi ništa. Ništa, nosiću u najbliži servis...
 
Nazad
Vrh Dno