Šta je novo?

problem daljinski na Skystar hd2

ekica

Cenjen
Učlanjen(a)
05.02.2010
Poruke
13
Poena
154
Imam problem da instaliram daljinski koji sam dobio sa novom Skystar HD2 with RC set, tako glasi puni naziv. Naime, uz daljinski se ne dobija ni IR adapter sa USB ni sa Com portom, vec neki adapter koji se direktno ukljucuje na karticu.

Probao sam sa Winlircom i raznim uputstvima, pluginima, girderom ali nista ne uspeva, nikako da pokrenem daljinski.

Inace prvenstveno me interesuje upotreba daljinskog u DVB viweru, instalirao sam najnoviju verziju radi stabilno, racunar je AMD platforma sa Win 7 64bitnim.
 
Daj neki link da vidim kako to izgleda ,prvi put cujem za ovakav remote za SS HD2 ... Koliko znam standardno to treba ovako da izgleda:

4f3ff33ebe6be2cd7db4765aa4d3ca97.jpg


...u takvom izdanju je moja ss hd2...
 
Evo slika koju sam nasao na netu, jedva.

To je kartica koju imam, ono pored sto lici na slusalicu je adapter, valjda IR, koji su ukljucuje direktno u karticu 2.5 mm jack, vidi se na slici, jeste malo polozaj kartice izvrnut.
 

Prilozi

  • skystar hd2 with rc set.jpg
    skystar hd2 with rc set.jpg
    34.1 KB · Pregleda: 226
hm da poceli su da prave direkt u kartu sto pre nije bio slucaj, isao onaj ic posebno, jel ima na cd-u neki dodatak za lirc ili bilo sta, bez toga ti programi za kontrolu preko daljinskog tesko da ce da ukapiraju ovaj ic
 
^^^ vrlo moguce da je to...Mada,kazes da si na W7 64... Malo je bzvz ali baci pogled po netu,mozda je nesto i do drajvera pa taj remote radi recimo u XP ,ili W7 32bit :trust: ... Stvarno bzvz...
 
Guglam, vec par dana, isprobavao sam sve i svasta. Probacu ponovo sa instalacionim diskom, mada tamo nema nista posebno, inace fabricka podrska za skystar je ocajna.

Dodje mi da kupim neki IR receiver, ali se po radnjama sada tesko nalaze, valjda bi to posle moglo preko Winlirca.

Ako neko ima istu karticu a resio je problem, nek me spasi muke, nisam nista nasao ni na stranim forumima.
 
Zar niko nema neki predlog.

Sta mislite da presecem ovaj IR port, pa da zice nalemim na serijski port, jedino je problem sto ne znam na koje konektore.
 
nemoj to da radis, dzaba ces da upropastis taj ic, mozda ce nekad biti upotrebljiv, mislim da ti je najbolje resenje da kupis neki daljinac za pc
 
Trebalo bi da ucitas predefinisana podesavanja. Ne mogu tacno da se setim. Options/Hardware, valjda. Ja sam uspeo da ga osposobim, ali radi jako usporeno i lose. Kupi bezicnog misa. :)
 
Cekaj,polako... Probaj ovo:

Povezi sve lepo taj remote u karticu (tj ta chuda sto si dobio uz nju) i pokreni Dvb Viewer... Idi na Options pa INPUT i probaj da vidis daj ce da proradi daljinac kad importujes neki od konfiguracionih fajlova (default_ts35.remote ),,,probaj daljinski ...ako nista ne regauje Idi opet u INPUT pa izaberi neku komandu pa idi na "LEARN" " i pritiskaj bilo sta na daljinskom da vidis dal ce neku komandu da primi...

Mada .... Nisi objasnio kako to ne mozes da instaliras remote :trust: Predpostavljam da ako taj adapter za remote ide direktno u SS HD2 onda nema potrebe za nikakvim drajverima ,da remote radi u sklopu same kartice... Drugo: nadam se da znas da remote za SS ne radi kao remote za TV u smislu komandi? (tipa da crvenim tasterom ne mozes upaliti dvb viewer...)
 
za korišćenje Girdera ili nekog drugog softa, bio bi potreban posebno pisan plugin za tu kartu, (bar tako mislim), jer sam ja slomio daljinac od TV karte sa istim takvim IC prijemnikom i tu girder ne pomaže. Stavio sam drugi IC prijemnik na kom port, kupio jeftiniji 1/8 univerzalac i sada mogu nezavisno da kontrolišem rad 8 aplikacija.

Taj daljinac bi trebao da radi u softu koji si dobio. Pogledaj na instalacionom disku da li imaš negde drajver i soft za daljinac. u device manager-u se prijavljuje kao HID keyboard device.
 
Poslednja izmena:
Pokusao sam sva podesavanja u DVB viweru, i u opciji Input al ne pomaze.
Takodje sa instalacionog diska, pa sam skidao najnovije drivere sa Technisatovog sajta, gde kao pise da ima podrsku za w7 al nista od toga.

Mozda bi to nekako radilo na XP-u ili Visti, al ne vraca mi se, bas sam se navikao na ovu Win 7-cu.

Na kraju sam odustao, i resio da kupim univerzalni daljinski za PC, naisao sam na neki logitechov po povoljnoj ceni.

Verovatno ce se ovo resiti kada u upotrebi bude vise kartica sa ovim tipom IR porta, ali ko da ceka.

Hvala svima na trudu i predlozima, javicu se kad stigne univerzalac da kazem kako radi.
 
u device manager-u se prijavljuje kao HID keyboard device.

Mislim da u ovom slucaju to nece biti: remote se bode direktno u karticu a ne na USB ( kao sto je standardni slucaj pa se USB remote instalira kao HID device)
...tako da taj remote iako se nekako napravi,moze da sluzi samo sa SS HD2 i ni za sta drugo jer nema uslova preko cega da ga vidi girder ,winlirc i sl...
 
sa ove TV kartice koju ja imam GT-P8000, takođe se ic bode u karticu, ali svejedno se prijavljuje kao HID i radio je kao MC daljinac, ali više ga nema...
 
Poslednja izmena:
Jeste tema bajata, ali da prenesem svoje iskustvo - mozda ce nekome koristiti. Ja imam obicnu SS2 karticu. IC risiver za daljinski sam napravio po semi koju sam nasao ovde negde na forumu. Prosta je - dioda, tranzistor, otpornik i kondenzator. On se bocne na serijski port. Daljinac radi kao sa fabrickim risiverom.
Pozdrav
 
A gde si našao konektor za serijski port? Jel toga možda ima po prodavnicama elektronike?
 
Da, kupio sam sve u istoj prodavnici.
Pozdrav
 
Nazad
Vrh Dno