Šta je novo?

PRESTIGIO RoadScout 4150 ili nešto drugo ?

Cat

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2004
Poruke
2,205
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 3600 & Xigmatec HDT-S1284
Matična ploča
MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM
2X16GB G.Skill RipJaws DDR4@3600
GPU
GTX 1650
Storage
Samsung M.2 980pro & SATA 850 EVO
PSU
CHIEFTEC GDP-650C
Nameravam da kupim svoj prvi GPS, pa mi je za oko zapao ovaj:
PRESTIGIO RoadScout 4150

Nisam našao na netu ništa posebno o uređaju, pa me zanima ima li na Bench forumu vlasnika istog i kakva su iskustva?

Moji zahtevi su, ukratko:

- cena do 100e
- otključan uređaj, laka promena i ažuriranje softvera i karti

Naravno, svaka druga preporuka je dobro došla.
 
Ja imam model 4110 koji je u osnovi isto dosao sa Mireo softverom. Vec po fabrickim postavkama uredjaj je bio otkljucan, tj. kad ga ukljucis imas ekranski taster za navigaciju koji pokrece navigaciju, multimedija za pustanje mjuza i slicno i settings. U settings, pored ostalog, imas i opciju da mu dodelis put do izvrsnog fajla za navigacioni softver. Dakle stvar je vrlo prosta, nasnimis na karticu sta hoces, u settings navedes da GPS software izvrsava sa kartice i vozis. Kada izvadis karticu on pokrece stari Mireo - sjajna stvar jer se ne gubi garancija jer nema otkljucavanja.

Pozdrav.
 
Hvala na odgovoru.
Tako nešto sam i mislio. Skontao sam da je ovaj 4150 naslednik 4110 i da bi stvari trebale biti slične. Cena je ispod 80e pa ću verovatno pazariti ovaj uređaj. Taman će mi biti "probni balon" da steknem utisak šta ja zapravo hoću od GPS-a. A nadam se i da će me u međuvremenu lepo služiti.
 
Verujem da ti nece biti "probni balon" vec da ce zadovoljiti sve tvoje potrebe. Aj kad uzmes napisi svoje kritike obavezno.

Hvala i pozdrav.
 
Prije kupovine vidi sa prodavcem ako moze da se uredjaj upali i proba napolju, i tada vidi da li ti odgovara ekran tj. kontrast i osvetljenje.

Ja sam imao 5120 i nikad vise Prestigio. U normalnim uslovima kad je suncano nista zivo se ne vidi ma koju kolor shemu stavio.

Ono sto vidis u radnji nije bas realno.
 
Mnogi se zale na tu stvar oko direktnog suncevog zracenja. Meni licno to nikad nije smetalo jer nemam kabriolet ili motor pa da dodjem u takvu situaciju. Sve zavisi od namene. Ima i specijalnih navigacija namenjenih motociklistima gde je posebna paznja data na ovu stvar.
 
Ja imam WayteQ x960BT i veoma sam zadovoljen. Cena je 100E, ali je 5", sa rez 800x480, 4Gb, BT, FM transmiter i DUN internet.

Mozda ti vredi raymisljati i o ovom.
 
@dule76, da li je otkljucan po defaultu ili ne? Ako nije onda koja je procedura za otkljucavanje - da li radi preko promene autorun.inf fajla ili ponovnom kreacijom softvera na ugradjenoj particiji?

Zaista za tu lovu je svakako bolji izbor.
 
Navigacija je potpuno otvorena. Meni je softver stavio od koga sam uzeo. Inace imas samo navigacioni put da podesis i to je to. Cak imas mogucnost da direktno udes u windows.
 
Dobro ti si vec kupio otkljucanu, ali mene interesuje da li je otkljucana u prodavnici. Svakako je pozitivna informacija da postoji nacin za otkljucavanje ako vec nije otkljucana po fabrickim setovanjima.
 
Fabricki je otkljucan. Ako kupis u prodavnici dolazi bez softvera.
 
Auu pa onda je to ekstra resenje. Za tu lovu svakako predstavlja bolji izbor ne samo od navedenog Prestigio modela, vec sigurno trenutni ultimativni best buy.
 
Samo da javim da sa kupio Prestigio 4150. Zadovoljan sam za te pare. Čak ni fabrički software i mape nisu loši. Ekran, onako, jedva se vidi po jakom Suncu. Nisam ga nešto testirao, ali ko što rekoh, zadovoljan sam. Prvi ozbiljan test će imati za nedelju dve kad odem na odmor.
 
OK, evo ovako:
ovaj uređaj po meni vredi i više nego što sam ga platio (80e). "Nasnimo" sam sam Igo Primo pa sam kombinovao sa ugrađenim software-om i mapama. I jedno i drugo "radi posao" vrlo dobro. Dve nedelje putovanja uzduž i popreko Srbije i rad bez greške. Nijedno "spucavanje"/"zbunjivanje" i sl. Mape su takve - kakve su (znate i sami) - u globalu rade posao, ali problemi mogu nastati u detaljima. Zanimljivo je koliko je detaljna ugrađena mapa Srbije, tj. ucrtane sve ulice i sokaci svih sela istočne Srbije kroz koja sam vozio (inače jako zabačen kraj - tako reći vuko.ebina), toga nema u Igo Primo, jedino su su sve te mape bez ikakvih informacija - samo tlocrt (vrlo tačan) bez imena ulica, lokacija... U svakom slučaju, nisam zalutao ni jednom, i za kratko vreme sam stekao poverenje u ovaj jeftini uređaj. Ekran je podnošlljiv - u senci kabine je uvek vidljiv (doduše vrlo bledo) - i po najjačem Suncu. Za te pare, pretpostavljam i ne može bolje. Eto, sad razmišljam, da li uopšte ima smisla bacati pare na skuplje (brendirade) sprave, kad ovaj Kinez tako lepo, pouzdano i stabilno radi.
 
Poslednja izmena:
prestigio 4150

ja sam doila navigaciju prestigio 4150 i 1 je koristila ali meni stvarno netreba dala sam oglas da je prodajem za 100 evra nema nikakvih ostecenja radi extra ima svu opremu uz nju samo sto sam kutiju bacila ako si zainteresovan za nju evo ti moj mejl [email protected]
 
Nazad
Vrh Dno