Šta je novo?

Prestigio PMP5588C DUO

subzero

Cenjen
Učlanjen(a)
29.12.2013
Poruke
117
Poena
170
Pozdrav drugari, novi sam na forumu. Imam jedno pitanje. Naime, ovaj tablet nema podršku za SIM, a samim tim i za 3G internet (jel tako?), pa me zanima pošto sam dobio USB OTG kabl uz njega, da li mogu da kupim onaj internet znate... kao USB fleš memorija koji ide recimo u laptop, e sad ja planiram da ga utaknem u USB OTG kabl. Šta mislite, da li ovo može ovako da radi, ili se mora povezati na Wi-Fi? Ako mora, onda mi je frka jer kući imam kablovski internet, kao i u celom naselju, tako da ne mogu da se povežem. Unapred hvala :)
 
Odgovor na prvo pitanje je - može.

Što se tiče WiFi-ja, nije problem što imaš kablovski internet. I na njega se lako i brzo može nakačiti rooter.
 
Evo mene opet, samo mi je ovaj put potreban HITAN odgovor. Problem je sa istim tabletom, naravno. Rootovao sam tablet i instalirao Chainfire 3D, međutim kada sam instalirao drajver onaj koji taj program traži, uređaj se resetuje ali neće da bootuje, već samo ostane na onom eReader ekranu koji prethodi bootovanju. Probao sam wipe data u RECOVERY meniju, ali ništa se ne menja. Da li mogu sam da ga napravim da bootuje ili moram da ga odnesem u servis?
 
To ti se desilo zato sto chainfire 3d nije za ics, jb i kk (vec samo za gingerbread i froyo, za honeycomb se ne secam), mozes i sam to da resis ako nadjes tutorial kako da unbrickujes tvoj tablet/telefon...
 
Pre nekoliko dana se na OTA pojavilo da je spreman novi firmware. Prihvatim download, posle toga pritisnem reboot, koji se u dijalog prozoru posle download-a, za instalaciju FW-a. međutim, ništa ne dešava. Posle više bezuspešnih pokušaja update-a firmware-a, sa sajta Prestigio-a skidam fajl za upgrade: PMP5588C_20140102_v1.0.42, ali ne bih radim upgrade "svojeručno", obzirom da se (navodno) prilikom upgrade-a preko OTA ne gube podaci, a za "svojeručni" upgrade bi trebaloda (1) uradim backup svega što imam na tabletu + (2) ispraznim i formatizujem SD karticu. Dešava li se i vama isto, ima li neko iskustava sa ovim?
 
Poslednja izmena:
(1) uradim backup svega što imam na tabletu
- ovo treba uraditi u svakom slučaju
(2) ispraznim i formatizujem SD karticu
- ako se radi o eksternoj kartici: treba je izvaditi pre procesa i vratiti posle, bez ikakvih brisanja po njoj

Nemam iskustva sa ovim Prestigiom ali obično treba pažljivo pratiti upustvo uz upgrade, mada zna biti zanimljivo. Sretno :)
 
(2) mora da se uradi, kao deo procesa upgradea. Prvi korak je: Format SD card into the FAT32 filesystem - posle se fajlovi za upgrade kopiraju na karticu, restartuje se tablet i trebalo bi da odradi. Teoretski ;-) Sva sreća pod garancijom je, pa ako zabrikuje mora da važi, jer postupam po uputstvima proizvođača, sa fajlovima sa oficijelnog sajta.

Na njihovom sajtu inače, jasno piše: Firmware also available via OTA without user data erase. Pitanje mi je da li je neko ovo uspeo da odradi.
 
Nazad
Vrh Dno