Šta je novo?

PRESTIGIO 5197Dx ULTRA vs 5097CPro

Meni se to ne dešava. Jesi flešovao 1.0.8?
 
Novi model svakako vredi 2.000 din vise nego stari. Kome treba odmah tablet neka kupuje. Ko moze da saceka, pitanje je kada ce doci, nova serija , najverovatinje oko nove godine, neka ceka ako moze.
Kinezi su po istoj ceni kao stare serije izbacili nove sa dvojezgranim procesorima Amlogic 8726-M6 , 7. sto sam video na sajtu proizvodjaca je daleko ispod 100 $. Naravno veci ekrani nose i vecu cenu. Drugi jos bolji SoC je Rockchip 3066 2 CPU jezgra A-9 i 4 Jezgra GPU Mali 400.
 
Ja nemam bas nikakvih problema, a nisam ni flesovao, posto sam dobio uredjaj sa verzijom 1.0.8. Ukoliko tvoj nije, probaj fles.
probaj reset na fabricka setovanja, ukolio i dalje treperi ekran ja bih ga zamenio.
 
Nisam ga fleshovao jer ove nedelje imam jako malo slobodnog vremena. Inače, zaključio sam da se opisani problem ne javlja kada tablet sam ode u sleep, već samo kada ga ja pošaljem u sleep mode pritiskom na power dugme, tako da pretpostavljam da je tu ipak u pitanju neki softverski problem koji će biti rešen flešovanjem.
Inače, gde piše koja je verzija? Ja u system settings nalazim samo sledeće podatke:
Android version: 4.0.3
Baseband version: 1.2
Kernel version: 3.0.8
Build number: PMP5197DULTRA V1.0.1 4.0.3IML74K

Kada uključim System updates, dobijam informaciju da je "Device up to date".
 
To 1.0.1. je verzija firmware-a, a najnovija je 1.0.8. tako da ti treba update, a up to date je verzija Androida za ovaj uređaj - 4.0.3.
 
Btw, ja sam uspeo već da ga ubijem na mrtvo, brickovao sam ga tokom flešovanja, ali sam ga tako dobro ubio, da nije hteo da odreaguje ni na šta, pa su mi ga bez reči zamenili :-D.
 
Jel mora da se ispoštuje ovaj deo uputstva o flešovanju koji kaže da ne smeju da se koriste višestruki čitači kartica, već samo single za microSD?
 
Ja sam kupio neki usb adapterčić za MicroSD za 200 dindži u T-maniji i sa njim odradio format kartice, ali mislim da to nema veze. Uostalom, probaj :D...
 
Evo kratkog pitanja za vlasnike 5097 ultra modela, da li im se često dešava da tablet kilavi? Meni gotovo sve aplikacije učitava nekako sporo često dobijam i ekran sa wait/stop opcijom. Napominjem da nisam nista budžio, tablet je sa 1.0.8 firmware-om došao.
Čak mi se recimo i Gmail i Settings pale sporo...
 
Ja jesam primetio da često zna da zakuca i da izbaci Wait/FC dialog box, ali, šta sam skontao: obzirom da mi nije stalno na netu jer nemam kući Wifi već korsitim 3G modem, internet se gasi svaki put kad se ugasi ekran. Svaki put kad uključim ekran, on uključi internet, a na to odreaguju svi programi koji se sinhronizuju, a imam ih dosta instaliranih i bar 10-ak programa/servisa u isto vreme jurne na internet i naravno da se zaglupi. Ista stvar mi se desila kad sam ga odneo na posao, ukačio se na Wifi (60Mbs) i u prvih 5-10 min je bio praktično neupotrebljiv dok se sve te sinhronizacije i provere nisu završile. Nakon toga je radio sasvim normalno, jedino je Chrome malo suviše zahtevan, pa zna da štuca, a primetio sam i da Swiftkey (ali onaj za telefon) zna da ga zakuca, kad sam vratio na stock tastaturu, ređe se dešavalo.
 
S tim da ja pričam za 5197, sorry, sad tek videh...
 
Pardon, i ja pričam za 5197, pogrešno sam otkucao u prethodnoj poruci :)
Koliko sam uspeo da vidim, ICS izgleda ima nekih problema kod setovanja Sleep Policy-ja za WiFi. Elem, ukratko, prebacio sam sa Never na Always (upravo suprotno onome što meni treba, pošto mi tablet u 99% vremena stoji kod kuće, pa hoću da bude non stop WiFi uključen), i sada mi radi normalno, bez ikakvih zakucavanja....
 
E da, vidiš, to sam i ja primetio da mi gasi WiFi čim ugasi ekran iako je stavljeno na Never. A čekaj, sad si stavio na Always, više ti ne zakucava, ali ti ni WiFi nije stalno upaljen? Baš ću da probam da vidim ima li razlike...
 
Da li vam se desava da ne moze da ode u standby po neki put? Desava se kada ga dugo koristim da normalno reaguje i sve ali da ne mogu da ga prebacim u standby pa moram da drzim dugme za gasenje. I jos jedna stvar, kako da ugasim aplikaciju, procitao sam da kada se udje u ono recent apps i pomeri aplikacija na levo ili desno da je on i gasi, ali vidim da je i dale ukljucena
 
Da li vam se desava da ne moze da ode u standby po neki put? Desava se kada ga dugo koristim da normalno reaguje i sve ali da ne mogu da ga prebacim u standby pa moram da drzim dugme za gasenje.

Nisam primetio.

I jos jedna stvar, kako da ugasim aplikaciju, procitao sam da kada se udje u ono recent apps i pomeri aplikacija na levo ili desno da je on i gasi, ali vidim da je i dale ukljucena

Ne gasi je, već je samo uklanja iz liste. Ako baš hoćeš da je na silu ugasiš, long tap na aplikaciju u toj listi, app info, pa force stop ili koristi neki task killer, ali je to potpuno nepotrebno.

Btw, posle silnih zabadanja i problema, odlučio sam se da resetujem tablet i to sam uradio kroz recovery, wipe cache i wipe data, iznova ga izpodešavao, vratio sve aplikacije koje sam imao i sad radi kao bombonica :-D. Čak ni Chrome ni Apex ne prikazuju FC/Wait dijalog, već sve radi super. E sad, videćemo dokle... Doduše, ostao je problem sa gašenjem WiFi kad se ugasi ekran, bez obzira na podešavanja, ali krastavac, naći će se neko rešenje i za to.

Zato, pre i posle flešovanja novog fw-a, obavezno u recovery i wipe cache i wipe data.
 
E sad ni meni vise to ne radi od kad sam stavio onaj GO Launcher HD. Izgleda da je bilo do GO Launchera za mobilne. :) Stavio sam onaj advanced task killer pro zato sto ume bas da mi napuni ram i da telefon pocne da baguje :)
Chrome sam batalio, izgleda da jos nije dovoljno optimizovan (ili mi se cini), koristim Dolphin i radi dobar posao za sada.

Ja dok sam koristio JuiceDefender - battery saver, on je posle gasenja ekrana gasio i wireles, pokusaj da instaliras ovaj program i da disablujes gasenje wifija kad ulazi u stand by, mozda pomogne :D

Mozda je ovo glup zahtev, ali da li bi mogao da mi posaljes link ka tutorijalu za flashovanje ( da je proveren) tek sam poceo da se igram sa ovim android tabletima pa jos ne znam gde sta da trazim i koje su posledice :)
 
^^
Ako sam dobro shvatio, za ovih mesec dana vec si uspeo da par puta flesujes, klokujes, rutujes, brikujes i sve ostalo sto se moze uciniti sa tabletom, i koliko vidim i dalje samo otklanjas probleme koje si napravio :)
 
Tablet je sam rootovan, nisam ga ja rootovao. Uputstvo za flešovanje se nalazi zajedno sa FW fajlom na zvaničnom sajtu Prestigio. Flešovao ga jesam, ali to smatram da bi svi trebali da urade jer je u pitanju zvanični update, ništa custom. Brikovao ga jesam, ni sam ne znam šta se desilo, klokovao jesam, ali ne nešto posebno, več na 1200 mi se resetovao često tako da ga nakon ovog reseta držim na fabričkom kloku, čak nisam ni instalirao SetCPU.

Jednostavno, to je moja rutina kod svakog uređaja koji imam, u prvih par nedelja se igram, čačkam, drndam dok ne vidim šta sve može i kako, kakve probleme ima i kako ih rešiti, pa kad sve to dovedem u red, onda tek dolazim do redovnog korišćenja :d.
 
ma nisam nista lose mislio, malo sam se nasalio.

Mozda da probas da promenis rutinu. Prvo probas par dana uredjaj bez pimpovanja, pa kada vidis kako radi, tek onda pocnes Japancima da vracas visak delova.
Cisto da imas sa cime da uporedis:), a mozda se i iznenadis kako je u startu sve dobro radilo :) :) :)
 
Ah, to je tako uncool i boring :-D.
 
Evo ovako, posle par dana eksperimentisanja...
Tablet je u startu mnogo kilavo radio, zakucavao, ponašao se blago rečeno čudno. Bio sam na ivici da ga vratim u prodavnicu.
Probao sam i da OC-ujem procesor i sve živo, ali jednostavno nije radi kako treba.
Uradio fabrički reset, instalirao ponovo sve programe (napomena, instalirao sam iste programe kao i ranije) i sve sada radi fino. Ume ponekad malo da štucne, ali to je scenario gde se u background-u radi neki update, a klinac pali i gasi programe redom.
Za sada, dosta sam zadovoljan i nemam nekih posebnih problema. Primetio sam par puta da nije hteo da se probudi iz sleep-a kada se pritisne power taster, ali onda ga prikačim na napajanje i onda se uključi...
Ima li neko ideju šta je changelog sa novim firmware-om?
Btw, meni oc-ovanje procesora nije ništa donelo, čak se i na 1.2GHz nekoi programi zakucavaju, pa sam vratio na default takt...
 
Uradio system update, bez problema, sve radi ok.
Loša vest, nema više root-a..
Da li neko ima ideju kako da se rootuje?
 
E pa nećem onda da prelazim. Koliko vidim na 4pda, ovim updateom se rešava brithness i neki problem sa sd karticom, šta god da je to bilo, tako da ću ostati sa root-om, više mi znači.
 
Probao ja i radi.
U suštini, prvo sam probao na laptopu, ni jedna greška prijavljena, nema Root-a (Win7, 32b).
Ponovo probao na desktopu (win7 64b), prvi put prijavio neku grešku, posle toga opet pokrenuo, bez greške, radi.
Treba birati opciju 1. Ceo postupak traje možda minut (uz restart tableta), tako da eto, ponovo blagodeti root-a!
 
:banana::banana::banana:

Svaka čast!
 
Pozdrav ljudi,imam slican tablet tj noviji model 5197 i na njemu je sve kao sto je i kupljeno nista nije dirano,imam mts-ov internet modem,da li mogu njega nekako da podesim da mi radi internet na tabletu? model modema je zte mf 622,ako ne koji bi mogao npr iz Telenorove ponude da radi,tablet mi je neupotrebljiv bez interneta.

Hvala u svakom slucaju
 
Kad ga povežeš sa tabletom, jel ti se pojavi u donjem desnom uglu, pored sata, simbol za mrežu sa onim crticama i oznakom 3G? Ako ima, da li je sive ili plave boje?
 
Nista se ne pojavi,modem samo zazeleni i to je to,tablet kao da ga ne registruje.
 
Nazad
Vrh Dno