Šta je novo?

Mobilni telefon Preporuka za Android telefon iz ograničene BizNet ponude

Koji mobilni telefon kupiti

Rolle

Slavan
Učlanjen(a)
17.11.2004
Poruke
153
Poena
320
Pošto nas teraju na novu ugovornu obavezu imam 2 opcije - popust na pretplatu ili novi aparat. Trenutno imam Xiaomi MI9T sa kojim sam veoma zadovoljan i ako zanemarimo bateriju koja pomalo pokazuje znake umora posle višegodišnjeg arčenja, nemam nekih zamerki na njegov rad.

Ono što je u ponudi a da upada u prihvatljivu doplatu uz pretplatu su sledeći telefoni:
Honor X8A
Honor X8B
Honor 90 Lite
Honor X7B
Honor Magic 6 Lite
Oppo A38
Oppo A58
Oppo A78
Oppo A98 5G
Oppo Reno 10 5G
Samsung A54 EE
Xiaomi Note 12 pro+

Odmah da se ogradim da odavno ne pratim telefone jer praktično zbog posla uvek imam pri ruci laptop pa su mi malo pali u zapećak interesovanja, pa ne zamerite na glupim pitanjima.
Da pređem na stvar - prvo pitanje je da li je uopšte pametno uzimati nov aparat ili je dosta ovih telefona samo blagi upgrade u odnosu na telefon koji već imam?
A drugo pitanje je koji od ovih telefona izabrati? Prioritet su mi baterija, solidan ekran, brzo punjenje, pa i zadnja kamera jer znam nekad da škljocnem neku sliku. Bilo bi lepo ali uopšte nije uslov ili presudan faktor i da ima neku zaštitu od vode. Ono što mi je najmanje bitno su izgled, performanse u igrama (jer se retko igram na telefonu) i prednja kamera koju jako retko koristim. U ponudi ima i dosta Apple-ovih telefona ali u ono malo kontakta sa njima se nešto nisam pronašao u tom ekosistemu.

Dakle šta predlažete? Ostati na postojećem ili uzeti drugi aparat i koji biste od ovih izabrali?

Hvala unapred!
 
A54.
 
Prioritet su mi baterija, solidan ekran, brzo punjenje, pa i zadnja kamera
najveći sot samsung a54 (iako je i xiaomi tu blizu), ekran bilo koji amoled 120hz (npr samsung ili xiaomi), punjene xiaomi 120w (mislim da se dobije punjač?). Kamera ne znam ali sigurno nije nebo i zemlja razlika. Ja bih uzeo Xiaomi zbog punjenja.
 
I moj izbor bi verovatno bio A54, ima bateriju od 5000mah (tvoj 4000), 25w punjac (tvoj je oko 15-18?), AMOLED 120hz ekran (ne znam da li je adaptivni ili fiksan, proveri), solidne/ok kamere, IP68 sertifikat zastite od vode, a po testovima bi trebao biti duplo jaci u performansama od tvog. Da ne spominjem 4 android nadogradnje u buducnosti i bezbednosne zakrpe. Na pitanje da li trebas da ga uzmes zavisi od tebe i trenutnog budzeta.
 
Isto predlog za a54. Ne vidim prednost brzog punjenja ako telefon ide na punjac svako vece. Desi se ponekad da zaboraviš , ali ako uvek imas laptop uz sebe, možeš da ga dopunis
 
Od tih, izdvojio bih tri:
Magic 6 Lite
A54
RN 12 Pro+

Sva su u principu telefoni koji će vrlo sposobno da ispune tvoje zahteve, ali ću pokušati ukratko svoje pros i cons za svaki, ako ti pomogne...

Magic 6 Lite - najsvežiji model od svih, ima najveći ekran, najveću bateriju, fantastičnu autonomiju, nema neku spec zaštitu od vode ali ima jako otporan ekran, po čemu je Honor poznat. Sposoban procesor, jako dobro optimizovan softver, kamera služi svrsi.
Mane su kratkotrajna i ne baš ažurna podrška, praktično jedini telefon u rangu sa mono zvučnikom.

A54 - Vodootporan, u suštini dobro zaokružen telefon sa najdužim softverskim vekom. Procesor, ok, ali u praksi tj. radu mislim najslabiji od ove trojke. Kamere bolje i svestranije naspram Honora.
Mana, za moj pojam trebalo bi da ima fluidnije performanse i ima nedopustivo velike okvire oko ekrana za svoj cenovni rang, što utiče i na veće gabarite uređaja naspram njegove dijagonale.

RN 12 Pro+ - odličan ekran, performanse, vrlo dobra kamera, baterija mu nije baš jača strana, ne znam koliko perspektivno stoji sa softverske strane kada je podrška u pitanju... Prednost full oprema za razliku od prethodna dva.

Uglavnom, za apostrofiran ekran i bateriju, pouzdane performanse i povremeni škljoc kamerom uzeo bih Honor 6 Lite.

A54 ako ti nije bitno što nema imerzivan ekran baš, i što nema baš najbolje performanse u klasi ali jeste sve zajedno jedan od zaokruženijh telefona.
 
Hvala svima na odgovorima!

Za sad je A54 očigledno favorit po preporukama.

@Solidify Bukvalno sam obrisao kompletnu poruku koju sam kucao jer si u međuvremenu postovao odgovor na moje pitanje. Hteo sam upravo da pitam za poređenje A54 sa RN12pro+ i Honor magic 6 light jer su i meni ta dva telefona upala u oko kao konkurenti Samsung. Ako još neko imam nekog iskustva sa ova dva telefona bio bih mu veoma zhvalan na utiscima.

@DjoleMC Laptop je uvek uz mene ne kao zamena za desktop u kancelariji već kao radna stanica na terenu gde mi je često njegova baterija veoma bitna pa se ne bih baš oslanjao na dopunjavanje preko njega.
 
Vrh Dno