Šta je novo?

Kućna multimedija Potreban televizor 50" do 500e

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

nikola82

Zapažen
Učlanjen(a)
16.11.2022
Poruke
22
Poena
15
Drugari potreban mi je tv 50" za kućne potrebe gledanja tv svakodnevno. Uzgred ide i SP u fudbalu. Svaki predlog dobr došao.
 
prelistaj ovu temu
 
Drugari potreban mi je tv 50" za kućne potrebe gledanja tv svakodnevno. Uzgred ide i SP u fudbalu. Svaki predlog dobr došao.


Ako možeš dati još malo više od 500€ ti ja svakako preporučujem taj veoma dobar model Philipsa..


 
Ovi iz bcgroup nisu naveli iste karakteristike za poredjenje, treba pogledati na sajtu samsunga i uporediti. Ono sto se odmah vidi je hdr10+ , nije jasno da li je isti tip ekrana, procesor i frejms.
Uglavnom mogu ti reci da imam 5 razlicita samsung tv i ni sa jednim nisam imao nikakav problem, svi su kupljeni u zadnjih 5-6 godina. Vidim na nekim temama da se zale da imaju problema na drugim tv sa instaliranjem aplikacija, kod mene rade i eon i orion bez problema. Orion tv imas besplatno mesec dana na svim samsung tv, samo ti treba net.
 
Da ne otvaram novu temu, jer je previše sličnih, bez odgovora.

Elem, od 40-50" recimo, bitno da je smart i kompatibilan sa SBB, koliko je sbb lista preporučenih modela aktuelna?

Nisam upoznat sa smart tv, ali vidim da ima različitih varijanti OS, te da se mnogima savetuje dodatni android uređaj, što bih da izbegnem. Nešto za crni petak ako ima u ponudi.
Takođe, uglavnom že se koristiti za sbb, slabo kodi i sl varijante, ono, da se ubaci kartica u TV i izbegne SBB uređaj.
 
Da ne otvaram novu temu, sta bi mi preporucili iz ove ponude do max 500 eura, pozeljno i manje ako valja. Reklamirao sam Teslu i uvazili su mi zamjenu novim uredjajem. Citam po forumima da su najbolje opcije Hisense, TCL ili LG. Sta je meni bitno: TV koristim za standardno tv kanale, Netflix, Youtube, HBO Max. NA ovoj Tesli su mi smetali jako losi uglovi gledanja. Da li su svi VA paneli jednako losi, ili i tu ima razlike?
P.S. Teslu sam platio 354 eura, tj.toliko mi je cijene posto sam je uzeo na rate. Ostatak bi bila doplata
 
Ako su ti najbitniji uglovi gledanja onda moraš da gledaš modele sa IPS tipom panela, svi VA paneli imaju lošije uglove gledanja, a ako su ti bitne i te aplikacije a nemaš neki android box, onda gledaj televizore sa zvaničnim android tv operativnim sistemom.
 
Vidim da je u ovoj klasi dominantno VA panel zastupljen, a ta karakteristika mi nije bas presudna, ipak mi je kvalitet slike broj jedan, pa ne bih da se ogranicavam na IPS iskljucivo. Sta mislite izmedju ova dva Hisense modela koji je bolji, isplati li se razlika u cijeni? S obzirom da svakako doplacujem, da makar bude manje ako moze:)
Takodje, zanima me u cemu je razlika izmedju TCL serija P i C?
 
Ja mogu da ti kažem za hisense u7qf pošto imam taj tv samo 55 ticu, i generalno sam zadovoljan: dobro osvetljenje, izuzetno tačne boje (u movie modu), puno izlaza, dosta fluidno radi, vrlo dobar zvuk. Mane uglovi gledanja i operativni sistem koji je dosta ograničen aplikacijama (nema hbo max i još neke bitne aplikacije).

HQ model mislim da je malo noviji ali zapravo nešto lošiji od QF.
 
Ako bi malo rastegao budzet, da li razmotriti ovaj model Tesle? Ne mogu nigdje decidno da nadjem da li podrzava HBOmax, na nekim sajtovima nalazim da LG Web OS podrzava, tj.da je moguca instalacija, ali nisam siguran da li to vazi i za ovu Teslu. Da li je neko ima, kakva su iskustva?
 
Nazad
Vrh Dno