Šta je novo?

Potreban program???

vuki83

Cenjen
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruke
112
Poena
169
Hteo bih da uradim sledece-imam jedan mp3 fajl u trajanju od 10 min, pa me interesuje da li iz tog fajla mogu nekako da izdvojim deo pesme koji traje od 3 do 5 min i da mi to bude poseban fajl.Nisam expert po tom pitanju i nikad to nisam radio ali sad mi zatrebalo pa me interesuje kojim programom bi to moglo da se uradi. Imajte u vidu da to bude neki free ukoliko je moguce, a ako nije preporucite mi neku komercijalnu varijantu.Takodje treba da bude kompatibilan sa Win7.
hvala unapred svima:wave:
 
možeš sa sound forge-om,ali on nije free i malo je veći program,ima i mp3 cuter(tako nekako)ali taj program nisam koristio
 
ja preporucujem potpuno besplatni i mali programcic za audio editing Wavosaur, jer ga i sam koristim upravo za te stvari (isecanje delova dugackih pesama itd...)

http://wavosaur.com/

e sada, kada iseces pesmu moci ces da je sacuvas jedino u WAV formatu. ali nadam se da ti nije problem sa bilo kojim kompresorom da taj wav prebacis u mp3.

prethodno pomenuti mp3 cutter nisam koristio, jer volim vizuelnu reprezentaciju pesme kad isecam, pa da eventualno napravim i fade-in, fade-out ili cross-fade...
 
U iscekivanju vasih preporuka probah neki MP3Knife koji je free. I tesko djubre, Na izgled veoma jednostavan-medjutim kada mu zadas pocetak i kraj gde zelis da iseces, i posle kad to snimis ono uopste nije opseg pesme koji si mu zadao ves ispomerano za skoro pola minuta, tj nikako da shvati da mu zadajem interval od 1.14 do 2.44 min vec iseca po nekoj svojoj logici:crash:
Sad cu da probam ove predlozene nadam se da su jednostavniji za upotrebu:D
 
Sofonica MP3 cutter, besplatan, ne sadrži reklame, a obavlja posao...

http://www.sofonica.com/?q=node/17
Ne vredi, jer ocigledno niti razumem kako ovi programi funkcionisu niti kako se koriste.Opet nisam uspeo nista da uradim jer je muzika sva istumbana i uopste mi nije jasno kako je to tako.:(
Evo kod ovog programa koji mi Zvezdas dao-konkretno radi se o pesmi cija je duzina 10 min. Ja bih da od dela pesme koji pocinje na 1min i 54 sekundi i zavrsava se na 2 min i 44 sekundi napravim poseban mp3 fajl. Ali to nema sanse da uradim. Zadam pocetak i zadam kraj i na kraju kad pustim to uopste nije to sto sam hteo.
Svaki predlog dobrodosao......................
 
Moguće da je fajl enkodovan kao VBR i da je VBR header oštećen... probaj sa programom mpTrim, imaš u njemu rebuild header, a nakon toga možeš odatle da isečeš deo koji ti treba.
 
za takve stvari Mp3Direct Cut od nekih 220 kb i po potrebi skinuti
Kod:
http://mpesch3.de1.cc/mpglibdll092.zip

i raspakovati u folder od mp3direct cut-a

ovo koristim jos iz zlatnog vremena skystar-a i snimanja radio stanica...predobar program
 
Vuki pošto vidim koliko ti znači ta pesma, jedino što mogu da uradim je da ja probam da je isečem, ali taj fajl moram negde da skinem. Postavi ga na rapidshare ili megaupload, neće ti trebati više od pola sata da ga postaviš, ja ću ga skinuti i videti šta mogu da uradim.

Ali ako ti nisi uspeo, teško da ću i ja nešto uspeti.
 
ja bih opet pomenuo Wavosaur. U njemu moze da se zoom-in do milisekunde i rucno da se isece posle 2.44minuta a onda pre 1.14. divota je sto mozes odmah i da pustis fajl u istom programu posle isecanja da cujes kako zvuci i da li si zadovoljan. ako si previse isekao UNDO pa ponovo, ali ponavljam zoom-in (postize se tockicem misa) se jako lepo dodje do zeljenog polozaja 1.14xxxxx minuta...
probaj, nije tezak program i bice ti koristan za bilo sta slicno ubuduce .
 
Nazad
Vrh Dno