Šta je novo?

Postoji li SAMSUNG sa normalnim Delivery reportom??

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poruke
10,745
Poena
1,045
Da li svaki Samsung prikazuje Delivery report kao SMS?

Nokia i SE to lepo prikazuju preko Sent items kvacica i sl..
 
D500 i D900 preko SMS-a, a za ostale zaista ne znam.Mozda ljudi napisu koji model imaju pa ti kazu da li je i kod njih tako,ja sam ti pomogao sa 2 modela
Pozdrav
 
Steta, tako sam i mislio...:)

Eh taj Samsung, Nokia je Nokia :d
 
Ako neko jos puzdano zna jos koji model Samsunga i njegov nacin prijema Delivery reporta - neka napise.. Nije da nije bitno :)
 
J600 preko SMS-a
 
Mislim da se delivery report na sms dobija kod svih modela E i D serije.
 
E to je, ako je tacno, mnogo losa vest.
 
Preko SMS-a kod C,D,E serije, (bar kod modela koje sam ja vidio, a vidio ih i koristio dosta). Tj. nisam naletio jos ni na jedan Samsungov model koji dobija deliv slicno kao kod Nokie (svi SMS)..
 
Kada citam ovakve stvari i setim se sta sam jos cuo za Samsung telefone, ne mogu a da se ne zapitam zasto je ova marka druga po prodaji (posle Nokie). Stalno im nesto fali...kao da ne mogu da zaokruze proizvod, ako izuzmem najskuplje modele.
 
I meni nije jasno. (Mada je jasno ustvari, zbog izgleda.)

Ja sam probao X660 i isto je Report preko SMSa ali sam mislio da je to samo greska u X660 modelu ali nisam mogao pomisliti da je tako na generalnom nivou.

Nokia i SE imaju OK notifikacije pa cu medju ovim brendovima potraziti nesto na preklop.
 
d900i isto, mada ispadne poruka " delivered broj " i ako je odma ne obrishesh "postane" sms u inboxu.

Inache samsungu stvarno fale neke stvari na koje sam ja kao redovni SE korisnik navikao, ali ima i simpatichnih stvari koje drugi nemaju.

Mane:
-900i ne stavlja automatski poruke u sent items <mora savki put da se stisne 2>
-nema mp3 za sms
-nema tabovanja kod JAVE<nema kuckanja sms, telefoniranja i nicheg dok koristite recimo jimm> , a kamoli pokretanja 2 java aplikacije.
-ne pali se ako je nameshten alarm <znachi telefon mora da je ukljuchen ako zhelite da vas probudi ujutru>
-chudna pretraga po imeniku < vremenom se naviknete i bude super, komplikovanoz a nove korisnike:)>
-.......................
Prednosti:
-juhu baterija 3 dana uz teshko zlostavljanje
-interesantan fazon sa temom < oblaci kad je losh signal, menja pozadinu kad promenite drzhavu <jako zgodno kad zhivite blizu granice da ne omashite mrezhu>>
-bash brz telefon , svi moji SE telefoni su znali da stanu da se zamisle, ovde mi se to ne deshava
.........
To je recimo to ...Ko hocje da kupi d900i da mu doplatim za hm...neshto :)
 
Neshvatljivo je koliko Nokia i SE imaju "normalniji" SW sa sitnicama "koje zivot znace".

Prosto je tesko poverovati da je tesko implementirati takve sitnice, kao sto je slucaj sa Samsung teleefonima.


p.s. SE pored Nokie pravi jako dobre telefone, prosto je neverovatno da SE ima ispod 10% na trzistu.
 
Kada citam ovakve stvari i setim se sta sam jos cuo za Samsung telefone, ne mogu a da se ne zapitam zasto je ova marka druga po prodaji
Zato što su npr. za 2005 izbacili 147(!) različitih modela za svetsko tržište, plus 39 modela samo za Koreju!!!!!?????!!!! (Mogućno da me sećanje vara u par komada, ali su ti brojevi u pitanju)
2005. su ostali veliki proizvođači izbacili po 10-ak, maksimalno 20 modela za tu godinu...
Kolko su svi ti modeli bili stvarno "različiti" nije čak ni za diskusiju.
U međuvremenu su nestala sa tržišta mnoga dobra softverska rešenja, a kojih još uvek nemaju ni Nokia ni SE - zajedno sa firmama koje su ih i pravile...
Zadnjih meseci kruže glasine internetom da se Motoroli "crno piše" (što po meni i ne bi bila neka šteta), a u međuvremenu počinje lagana invazija "čuda iz Kine" sa 2-3 SIM-a, ogromnim touch-sensitive ekranima, ugrađenim TV prijemnicima(!!???) i ko zna šta sve još...
Svi ćemo mi do kraja jesti "šokolade s ližom"...
 
Poslednja izmena:
Realno te sitnice u SW velikoj vecini korisnika ne znace mnogo. Mnogo im je znacajniji izgled telefona a Samsung nudi puno varijacija na temu.

btw. Ja sam skoro presao sa Samsunga(E900) na Nokiu i bilo mi je cudno da deliv ne stize kao poruka (navika je cudo).
Ovako je puno bolje ali smeta sto kod Nokie nema nikakva signalizacija kada stigne report... Ako neko zna kako to moze da se sredi na N6120c neka javi!

pozz i cheers
 
...Ovako je puno bolje ali smeta sto kod Nokie nema nikakva signalizacija kada stigne report... Ako neko zna kako to moze da se sredi na N6120c neka javi!

pozz i cheers
Pa ako ti je ukljucen Delivery Report, trebalo bi da ti stizu poruke, koje se automatski smestaju u Messagging folder Reports... a signalizacija je kratki "beep" i obavestenje na ekranu (ovo ne moze da se menja, koliko mi je poznato)
 
Pa da, pojavi se obavestenje na ekranu na kratko i nestane a nikakav zvuk se ne cuje. Pa mora da se ulazi u "izvestaje".
Mozda zato sto su mi iskljuceni "tonovi upozorenja" probacu sa tim.
 
Da, upravo je do toga, "Warning Tones" utichu na to.. Uostalom, uvek mozhesh u tom folderu proveriti da li je "Delivered" ili "Waiting"
 
"Warning Tones" resava problem sa soundom Delivery Report-a. Mada tada dobijas i mozda neke nezeljene tonove.. U svakom slucaju, mnogo bolje nego na ostalim brandovima.
Doduse, SE ima isto jako dobar SW, mada upravo po meni je jedan od nedostataka bio taj sto zvuk Reporta nije mogao da se iskljuci..

Nokia & SE rules! :)
 
Vrh Dno