Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nakon dosta godina ponovo sam pogledao profesionalca
Odlican film 9/10

Jel to vama hobi gledanje očigledno krš filmova, ili pak hobi "gledam svaki film koji se pojavi na netu" (umesto da repriziram starije a dobre) ?
Neko mora da kopa po krsu da bi mi posle dobili retke gemove na tacni.
Ja sam nekad gledao po 3 filma dnevno da bi me odusevio jedan u 5 dana.
 
Poslednja izmena:

Глумачка екипа, хумор, музика, порука... фантастично!

10/10
 
Molim vas da imate u vidu - ko sledeći pomene u bilo kojem kontekstu boju kože, seksualno opredeljenje ili na bilo koji način pomene odredjenu društvenu grupu biće udaljen sa foruma najmanje 30 dana. Znam da većina vas razume i odobrava ovaj stav.
 
Kong vs Godzilla

Film sam po sebi je da bas pustiš mozak na ispašu, da se zavalis i gledaš. Neću ga pamtiti kao ni prethodne filmove Konga i Godzile, osim naravno Piterovog.

Nisam bas mogao da pustim toliko mozak na ispašu, pa sam se gledajući redovno pitao… ko li piše story i screenplay za ovakve filmove. Odnosno ko je tu luđi, ovi sto pišu ili ovi sto ih kupuju i donose na veliko platno.

Ali verovatno se isplati, gledajući koliko je zaradio.

Od mene 5.5/10
 

Glupost i gubljenje vremena.
Ili možda ja nisam dovoljno pametan i moderan da shvatim film.
 
Top Gun Maverick, 8.5 na IMDB trenutna ocena. Deluje da su angažovali botove da napumpaju tu ocenu..

Volim većinu filmova sa Tom Kruzom, ali ovaj film je veoma loš. Sve osim vizuelnih efekata je katastrofa. Sve fore iz originalnog filma su kopirane na glup način i film je brutalno nerealan.

Od mene bukvalno 1/10 iako sam ga odgledao celog. Gubljenje vremena. Ko nije gledao Top Gun, bolje da pogleda originalni film i zaboravi na ovaj.
 
Top Gun Maverick je jedan od retkih filmova koji konstatno drzi istu ocenu, ako pratite statistiku na imdbu ista je, kad je bio u bioskopima drzao se istog rejtinga iz nedelje u nedelju, posle kad je izasao digitalno isto se drzi, sa 50k ocena je isto kao i sada sa trenutnih 343k ocena, tako da mislim da je po toj statistici ocena realna,
Nekom se svidi nekom ne, ali po svemu sudeci veci broj je onih koji su odusevljeni.
 
Ako mi veruješ, ne da ne pratim statistiku nego uopšte i ne obraćam pažnju na ocene na IMDB.

Ne godinama već decenijama sam gledao filmove bez toga, na početku video da je to glupost jer načelno može ali češće ne mora da se poklapa sa mojim mišljenjem i ocenom i vrlo brzo sam batalio obaziranje na ocenu na takvim sajtovima.
 
Top Gun Maverick je jedan od retkih filmova koji konstatno drzi istu ocenu, ako pratite statistiku na imdbu ista je, kad je bio u bioskopima drzao se istog rejtinga iz nedelje u nedelju, posle kad je izasao digitalno isto se drzi, sa 50k ocena je isto kao i sada sa trenutnih 343k ocena, tako da mislim da je po toj statistici ocena realna,
Nekom se svidi nekom ne, ali po svemu sudeci veci broj je onih koji su odusevljeni.
Kada udjes u detaljnu statistiku, vidis da su im Top 1000 korisnika IMDB-a filmu dali prosecnu ocenu 7,8. Koliko sam uspeo da vidim, tako velika razlika postoji samo u slucajevima kada botovi ozbiljnije umešaju prste u ocenjivanje.

Ja sam iz protesta zbog kopije filma i ekstremnog preterivanja a izuzetno visoke ocene na IMDB-*u dao 1/10. Realnije, film je 5 ili 6/10 jer je ipak zabavan uz dobru glumačku postavu, efekete i muziku ali bez ikakve vrednosti kao filmsko ostvarenje. Za razliku od originala koji ipak ima neku vrednost.

A kada se uzme u obzir da je vrv zbog botova ili priglupe publike danas ocena 8 na IMDB-u, kao nekada 6, onda je Top Gun Maverick realnije 4/10.

Originalni Top Gun ocenjujem 7,5/10, znaci ljubitelj sam i te tematike i Toma Kruza kao glumca jer ipak i original je mačo limunada/teška propaganda.
7,5 zbog originalnosti svih tih sada kretenski kopiranih scena, solidne priče, glume, vrhunske kamere i efekata i truda koji je u sve to ipak uložen. Mislim da je samo scena odbojke na pesku snimana ceo dan. Zato je i kultna.

1662546779825.png
 
Back to the topic molim vas. Svako od vas može da iznese svoj utisak i ocenu, tema i postoji da bismo izneli i pročitali subjektivne utiske.
 
Top Gun Maverick meni je bio dobar ali kao da su scenarista i reditelj gledali star wars i iron eagle 2 i odlucili da naprave film.
Samo sam cekao da neko nekome kaze "I Am your father"
Ma kao da su gledali Partizansku Eskadrilu, neverovatno sličnih detalja ima😄
 

Prilozi

  • Screenshot_20220907-130330_IMDb.jpg
    Screenshot_20220907-130330_IMDb.jpg
    200.8 KB · Pregleda: 205
Morao sam 😎
 

Prilozi

  • XiaoYing_Video_16625562264941662556228.gif
    XiaoYing_Video_16625562264941662556228.gif
    3.1 MB · Pregleda: 199
Linc je imao svoju ekipu glumaca koju je cesto koristio. I u njegovoj Dini ima dosta "dezurnih" :)
 
Predivan!
Dostupan na Netfixu.

a01bbe4f9f.jpg.webp
 
Thursday nikad cuo dok ga neko nije pomenuo ovde, kako sam ga propustio 98 nije mi jasno tad bi mi sigurno bio top. Ovako apsurdna glupost ali ultra zabavna. Sjajno je gledati glumce koje sam kasnije gledao kao zrelije i bolje varijante nego u Thursdayu. A tu je i Miki Rurk koji je izgledao kao musko a ne sredovecna lezbejka. I riba mrsavica je uff, nesto je se ne secam iz 90ih.
 
Paulina Poriškova ....nisi gledao makar Arizona Drim?
 
uf mislim 93 kad je izasao ali posle ne, izlapelo malo li je 30 godina, obnovicu ga... poznata mi je faca ali ne bas vividno
 
Odgledah novog Thor-a....kakav bullshit od filma, dno dna....ali je soundtrack fenomenalan.
Zaboravih...Christian Bale očekivano maestralan u ulozi negativca, doslovno sam samo i isključivo zbog njega odgledao film do kraja.
 
Predivan!
Dostupan na Netfixu.

a01bbe4f9f.jpg.webp
Hvala na preporuci.
Sjajan animirani film.
Kao animirani dokumentarac o Americi iz 60tih z ugla deteta.
Možda će nekom biti monotono, meni je baš legao i radnjom i vizuelno, a pogotovo sa aspekta muzike.

Svaka preporuka, minimum 9,5/10.
 
Slazem se sa ocenom.Prica mi je standardna,ali nelagodu koju je izazvao sam film je za svaku pohvalu.Mislim da tako jos nesto nisam doziveo.
Apsolutno. Morao sam da napravim pauzu koliko mi je bilo nelagodno. Da sam odgledao bez tih 10 min pauze mislim da bih ispovratio ili bih pao sa stolice koliko mi se zavrtelo...
Onaj jedan detalj je takođe brutalan gde se vidi čovekova zloba i dno dna.
Da ne koristim sad alatke za spojlere, znaš na koji deo mislim... Fantastičan film zaista.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno