Šta je novo?

Poslednji odgledani film(ovi) i serije - "obavezno procitati pravila iz prvog posta"

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam kako će prikazati bitke iz druge knjige u seriji? To je nešto što zahteva produkciju Gospodara prstenova da bi se predstavilo kako dolikuje. Ne očekujem mnogo.
 
Pa nikako. Seti se Khal Drogo-ve khalasare i turnira u Kraljevoj luci iz prve sezone :)
 
Tunajt S2E1 Gejm ov Trouns, jeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!! :happy:

Meeeh, mlako, bez imalo akcije (ako ne racunamo 1 i po udarac na "turniru"), lepa princeza i zmajevi jedva da su se videli na tren-dva, mozda sam razocaran sto sam dugo cekao drugu sezonu ali ocekivao sam dosta bolji pocetak!
 
Budi srecan i sto si je toliko video, nece se pojavljivati jos barem 2 episode :p.
 
Bez uvrede ali ja zaista ne vidim cemu toliko odusevljnje sa serijom Game of Thrones. Serija je po meni prosecna drama, akcije maltene ni nema.Iz epizode u epizodu sam cekao da se desi ,,nesto'' ali to nisam docekao u prvoj sezoni. Prica mi deluje super ali po meni najveca i neoprostiva mana je nedostatak akcije. Cini mi se da ljudi ocekuju da serija bude extra kao sto su i knjige ali...
 
@virke
Sto se mene licno tice svakako da ne dozivim mokri san zbog izlaska neke naredne epizode, ali utoliko pre sto knjige nisam citao serija mi svakako predstavlja osvezenje u standardnoj ponudi. Policijskih, detektivskih, lopovskih, kriminalnih, komedija i ovakvih i onakvih koliko hoces, a ovih koje se bave tematikom tog tipa bas i nema na pretek.

Naravno da mogu da naslutim da su knjige neuporedivo detaljnije, deskriptivnije, izdasnije u svakom smislu, ali posto za njih trenutno nemam vremena, smatram seriju veoma solidnom.

Dopadaju mi se ambijent, pojedini likovi, gluma i dosadasnja radnja nije losa. Neke stvari su u prvoj sezoni samo nagovestene, rasplet se jos uvek ne nazire, videcemo koliko ce biti te akcije u nastavku.

Recimo, ako ne volis tu tematiku, onda mi je logicno da serija ne moze da ti se svidi kao sto razumem i citalacku publiku koja je sigurno pod mnogo vecim utiskom knjiga.

Na tvoju karakterizaciju "prosecna drama" i zalbu na nedostatak akcije mogu samo da kazem da ako je i drama, meni dosadna i monotona nije. Naprotiv.
 
Sudar kraljeva je odlična knjiga ali osim na kraju u Kraljevoj luci i Zimovrelu i nešto malo izvan zida ni ona nema neke specijalne akcije, tako da od serije ne očekujte puno. Ja sam je više doživeo kao uvertiru za Oluju mačeva koja je prepuna neverovatnih obrta i događaja. Jedva čekam tu treću sezonu, od druge ne očekujem bog zna šta.
 
@Liverpul22
Tematika je super po meni ali...Kvalitetno je odradjena serija nema sta i zaista je kao sto kazes pravo osvezenje u odnosu standardnu ponudu serija ali moje subjektivno misljenje sam izneo u prethodnom postu.
Npr. Terra Nova, serija koja je obecavala, super prica, drugacija od drugih ali napravise od super price katastofa seriju i na kraju su je otkazali.
Naravno da se ove dve serije ne mogu porediti, GoT je daleko ispred Terra Nove ali imaju dve slicnosti sto se mene tice. Super pricu i utisak da ,,nesto'' fali.
 
Slazem se da je Terra Nova imala neke solidne ideje. U praksi je veci deo istih mahom zakazao. Da je serija prezivela verovatno bih nastavio da je pratim mada smatram da je bila zestoko nabijena usputnim kliseima i patetikom. Ni gluma nije bila bas na nekom vrhunskom nivou. Mozda cak mogu da kazem i na uopstenom nivou. Ako bih dosadasnji tok GoT ocenio s nekih 8/10, sto je sumanuto buduci da je serija u toku i ne treba je posmatrati iz parcica, koliko bi onda trebalo da dobije Terra Nova, 6/10 u slucaju da imam napad milosrdja. Nije ni bitna ocena, mislim da se razlikuju minimum za te neke dve, ako ne i tri kvalitativne vrednosti.

Problem Terra Nove, Falling Skies-a i Jericho-a je mnogo siri i zapravo zahvata more i more serija koje su koliko-toliko pocele da razvijaju neku pricu, a onda je usledio privremeni ili trajni sec-sec zbog gledanosti ili cega god. Dok s druge strane imas Hodajuce mrtvace koji su citavu drugu sezonu proveli tapkajuci u mestu i nista. Nije dosadno da crknes, ali nikako da krenu dalje. I nece "umreti".

@psaras
Hvala puno na dragocenom nagovestaju od tebe kao nekog ko je procitao knjige :). Da se ne talasa masa dzabe sto nam je stavljeno na dusu :).
 
Spartacus Blood and Sand. Ko još uvek nije počeo da gleda, neka počne, ja sam predugo odlagao, a serija je nikad bolja :) . Trenutno sam na desetoj epizodi i zaista ne znam šta da očekujem od Liam McIntyre-a, koji menja pokojnog Andy Whitfield-a... Mora da je čudno da se tako promeni glavni glumac, ali da li je i dalje dobra serija bez Andy-a, to je pitanje...
 
Ja sam odgledao sezonu 1 i 2 + Gods of the Arena. I mogu ti reci da nije isto bez Andy-a. Serija je i dalje dobra, dobri zapleti, tabanje, i sve, ali nije to to. Srecom te su tu ostali glumci (Gannicus, Crixus i Doctore) pa vade celu situaciju oko promene glavnog glumca.
 
Sudar kraljeva je odlična knjiga ali osim na kraju u Kraljevoj luci i Zimovrelu i nešto malo izvan zida ni ona nema neke specijalne akcije, tako da od serije ne očekujte puno. Ja sam je više doživeo kao uvertiru za Oluju mačeva koja je prepuna neverovatnih obrta i događaja. Jedva čekam tu treću sezonu, od druge ne očekujem bog zna šta.

Spoler alert pobogu brate!!!!
Sad samo mogu da se nadam da je "Holywood" ucinio svoje i da su dodali malo akcije na svoju ruku!!
 
Izvinjavam se kolega, nisam nista precizirao, cisto da ljudima koji u svakoj epizodi ocekuju da macevi, strele i koplja prste na sve strane predocim kako otprilike stoje stvari. Moze neki mod da ubaci to u spoiler ako hoce.
 
Nije meni samo to pojam akcije, ja sam u prvoj sezoni bio zadovoljan i onom vikom, bezanijom i spletkama, a ovde smo samo videli kako ubijaju bebe (nesto sam osetljiv na to buduci da imam bebu) i otprilike bi se tako mogla svesti radnja prve epizode, zato je meni to bez akcije i mlako...
 
The Intouchables - zanimljiv, sasvim solidan film
The Darkest Hour - glupost, ugasio posle pet minuta
 
Ne znam jel neko spominjao Sherlock Holmes ova nova serija? Meni deluje kao dobra, a i volim taj engleski akcenat i dobar je ovaj sto glumi Sherlock-a... Jedino ne mogu da je nadjem nigde na netu, a mrzi me sad da stalno budem kuci u to i to vreme i da gledam :)
 
Novi Sherlock je odlican... tj fantastican, mene je odusevio! :D Pored Game Of Thrones-a, Breaking Bad-a omiljena serija!

I na tu listu dodajem Boardwalk Empire. Zavrsio sam drugu sezonu... nisam bas ocekivao u potpunosti onakav kraj ali u svakom slucaju odlicna serija!
 
Za vise i nije, zaspao sam 3x u bioskopu dok sam ga gledao. Ko ima pametnija posla slobodno neka ga preskoci ;)
 
Ako si ga gledao u bioskopu onda ok. Ali ako si gledao onaj skrnavi TS onda ... :p
 
pa taj film se jedino gleda zbog 3D-a. gledao sam ga u ponedeljak i što se efekata tiče dobar je, priča je trash ali opet bolja nego u kecu. btw dobar im je onaj trik na početku sa glavom zmije, film je inače full screen a oni su u toj sceni dodali linije gore i dole i onda kad zmija zine izgleda kao da je izašla iz platna pošto joj glava pređe na one zatamnjene delove. to kad sam video šokirao sam se. inače su mi svi 3d filmovi kao da gledam negde u dubinu kroz neki prozor a ovo mi je prvi put da je nešto "izašlo" iz ekrana.
 
Seven below - ja ne znam da li je Kilmer ovde cinio nekome uslugu ili bio pod teskim uticajem opijata. Ajde sto je pun klisea, nego sto je sve tako zbuckano, sporo, predvidivo, bez trunke inventivnosti, vise kao neki low budget TV movie...zaobici

The awakening je dobar film u svom zanru, odlican setting, odlicna gluma, kamera, Rebecca Hall veoma talentovana glumica i prelepo stvorenje. Film nije nista novo sto se tice price, ali je zbog ostalih stvari vredan paznje...
 
John Carter sa decom u bioskopu, serija two and half man (smorio sam se u osmoj sezoni, za 9 da nepricamo)
 
dulsrules je napisao(la):
Ako si ga gledao u bioskopu onda ok. Ali ako si gledao onaj skrnavi TS onda ... :p
U bioskopu naravno, 3D. Uglavnom, nekoliko nas smo se pristojno smorili na projekciji i kasnije sredjujemo utiske: Aktivne cvidze su jednostavno teske i zuljaju posle nekog vremena, slika sa cvidzama je tamna sa ispranim bojama, zvuk tanak... Necu vise gledati 3D filmove u Uscu, to je sigurno. Aman, zaspao sam 3x uz film, to govori sve... Nestalo mi kokica :d
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno