Šta je novo?

Pomoc... Problem sa Sony Vegas-om...

flojd

Čuven
Učlanjen(a)
26.07.2001
Poruke
69
Poena
609
Kao sto je receno u naslovu, Vegas mi ne dozvoljava da renderujem (u mpeg) video materijal duzi od 1h i 30min, tj. zaustavlja se na 4.194.152 KB, i prijavljuje gresku bez obzira sto ima jos video materijala. Ne dozvoljava mi da menjam kvalitet kompresije, vec ima predefinisani mod PAL DVD (main cocncept) i ignorise "dugme Custom". Takodje ako ubacim mpeg fajl (koji je veci od pomenutih 4.194.152 KB ) u DVD lab pro, takodje prijavi gresku i nece da odradi posao do kraja. Obzirom da je DVD velicine 4,7GB, ne razumem sta se desava...

Ako je neko imao iskustva sa ovakvim problemima, svaki savet je dobrodosao...

Pozdrav...
 
To je 4GB...koju tabelu imas na disku?
 
Pa mora da imas NTFS fajl sistem a ne FAT 32 koji ne dozvoljava fajlove vece od 4Gb... :)
 
ilki je napisao(la):
Mislim da ti treba serial za mpeg ;)
Ukucan serial, nece bez njega da radi.... :d


nesharm je napisao(la):
To je 4GB...koju tabelu imas na disku?
NTFS fajl sistem, ali imam dual boot, XP pro (NTFS) moj i XP pro (FAT 32) caletov, na dva harda. Ne bi trebalo da ima neke veze...
 
Cudno, ovo kao da se fajl snima na FAT32, a ti kazes da radis na NTFS-u na kome nema takvog ogranicenja.
 
Nemam pojma, ali uspeo sam da sastavim fajl veci od 4 GB (drugim programom), medjutim PowerDVD nece da ga reprodukuje, a media player oce.
Ko ce ga znati....
 
Ako ti je tabela diska NTSF moguće je da je problem sledeći:

Meni se dešavalo da renderuje do određene granice u zavisnosti od formata zapisa i odjednom prekine negde oko te veličine fajla i prijavi grešku. Problem je bio u tome što sam overklokovao procesor bez podizanja voltaže tj. sistem je bio nestabilan ali to se primećivalo jedino kod obrade video materijala dok je sve ostalo radilo kako treba!

Ako si overklokovao mašinu spusti je na default vrednosti i vidi šta se dešava!

Pozdrav!

:smoke:
 
Meni je masina debelo o/c (sa 1466 MHz na 2200 MHz), pa mi se desavala ta situacija u Vegasu samo kada sam omaskom stavljao FAT32 radnu particiju, NTFS naravno nema takve probleme.
 
nesharm je napisao(la):
Meni je masina debelo o/c (sa 1466 MHz na 2200 MHz), pa mi se desavala ta situacija u Vegasu samo kada sam omaskom stavljao FAT32 radnu particiju, NTFS naravno nema takve probleme.

Covece, sve vreme pricamo o FAT-u, i ja nisam skontao, katastrofa. I ja sam koristio caletovu particiju (FAT 32). :wall:
E stvarno sam lik, da ne rece "druga particija" ja bi jos ziveo u neznanju... :p

Ajd pozdrav....
 
Ma ljudi vama je problem duzina a meni izgleda da nece da captur-ise manje od 1:30.
A sad stvarno capture mi na vegasu ne radi ich, snima dok mu na kraju ne kazes stop ili on to sam ne uradi(opcija capture tape) i onda nista. Dok snima vrsim provere u temp folderu i ima male klipane(clip-ove) ali po zavrsetku nista. Mozda je ovo za novi thread ali... pomozite!!!
 
Nazad
Vrh Dno