Šta je novo?

Pomoc! Mesaju se daljinski SkyVision-a i zvucnika

nikola01

Slavan
Učlanjen(a)
04.10.2006
Poruke
2
Poena
301
Da li neko zna da mi resi problem: zvucnici MICROLAB A6662 5.1 i SkyVision IP 966 imaju daljinske koji izgleda rade na istim frekvencijama i mesaju se, tako da ih je nemoguce koristiti zajedno jer brljave (kad hocu da utisam zvucnike skyvision prebacuje izmedju citanja diska i FM tjunera i tome slicno, a i zvucnici hvataju komande sa daljinskog za skyvision). Ne vredi sto su u razlicitim delovima sobe. U prodavnicama / servisima tvrde da frekvencije na kojima rade daljinski ne mogu da se menjaju, a ne mogu da ih zamenim u garantnom roku posto su uredjaji potpuno ispravni. Napominjem da su kupljeni u razlicitim prodavnicama - nisu komplet.
Pomagajte, ocajan sam.
 
Ista situacija kod mene, prijemnik od PCTV-a hvata signale daljinskog od klime. "Resio" sam tako sto zaklonim rukom pravac ka prijemniku dok cackam oko klime :)
 
U prodavnicama / servisima tvrde da frekvencije na kojima rade daljinski ne mogu da se menjaju

Pa to je mozda zato sto ne znaju. :S:

Ako znas sa lemilicom, kupi jedan set promopredajnika na 40kHz, i resices problem. Zajedno sve ne kosta vise od 200 csd.

Otvoris izmenjas i uzivas :,,:
 
eh, ponadao sam se kad sam video naslov, ali umesto pomoci, mogu samo da konstatujem slicnu situaciju kod mene:
preklapanje frekvencija Altec Lansinga FX 2.1 i Leadtek WinFast TV 2000 Expert kartice
(TV channel up= sound down, TV CH8=turn on/off speakers, TV CH4=sound up, ...itd)
tako da sam batalio pomenute dugmice, kanale menjam unazad i.... tja, cudo na sta se covek sve navikne
da sam pizdeo kad sam provalio problem, jesam, nije da nisam :wall: - ali nemam resenje :crash: (da je do firmware-a, pa ajde)
mada, kakav ti problem imas, tesko da mozes da zivis sa tim (jedino neka trampa/preprodaja da pomogne)
 
Poslednja izmena:
@dr.Tiristor
Citamo naravno, ali tesko zamisljamo kako to uopste izgleda - mislim, na daljinskom ima jedna kao providna LED dioda, a prijemnik je malo "oko" u plasticnom kucistu na kraju kabla. E, sad...
Par primopredajnika od 40Khz su... sta? Nisam neki vajni elektrotehnicar, znam za otpornike, diode, elektrolite i slicne elemente koje mozes spolja videti po hardveru, ali ne znam kako izgleda to sto predlazes?
I kako bi se to ugradilo u prijemnik; da li bi sekao kabl, pa ga dodavao na kraj umesto ovog, ili...?
eto, samo malko pojasnjenja nije na odmet. Hvala unapred
 
Ako imas dva prijemnika i predajnika na 36kHz, postoji mogucnost [kao sto se i desilo] da se poklope kodovi. E sad, ako imas jedan na 36 a jedan na 40 recimo, i dalje ostaju issti kodovi, ali im se menja noseca frekvecnija.

U daljinskom nije led, iako ima isto kuciste, [a sa druge strane jeste led, jer i ona svetli kada menjas kanale, samo sto ne vidis] vec infra red predajna, na odredjenoj frekvenciji. U tv-u imas prijemnik, mali crni sa tri nozice.

Otvoris tv, ubacis prijemnik istih karakteristika [ne mora, ali ajde] ali na 40 umesto na 36.
U daljinskom menjas kristal na potrebnu frekvenciju. I to je cela matematika.

E da, i molis se da ti proradi :) Ali treba da radi, ja nisam imao vecih problema oko toga, a radim to.
 
hvala, doktore T. :)
cini se sasvim izvodljivo, uz nesto razmontiranja, lemljenja i molitve ;)
kako rekoh, navikoh se na ovaj "kombo" daljinac za zvucnike i PCTV (zgodan je kad komp samo svirucka)
a i malo sam se ulenjio po pitanju modovanja.
zato nikola01 sad ima priliku da resi svoj problem, i da nam javi kako je sve proslo...
mozda bi time malo uticao na garanciju, ako jos uvek vazi, al' ajde sad :eyebrows:
 
Poslednja izmena:
Hvala na savetima, ali mislim da se necu upustati u lemljenje, mada ovo sto doktor opisuje zaista ne izgleda kao komplikovana operacija. S obzirom da su i dvd player i zvucnici stari tri dana, naravno pod garancijom, cini mi se da je najbezbolnije resenje da (pre)prodam skyvision, pa da pribavim dvd nekog drugog proizvodjaca (npr. shockwave) uz nadu da se nece opet ponoviti ista situacija (ponecu daljinski od zvucnika u prodavnicu da proverim). Moram da priznam da je ovo sa zamenom primopredajnika prilicno jednostavno, ali nesto mi se ne prchka po novim uredjajima. Eto jeftinog resenja za sve ostale koji imaju slican problem, a nemaju garanciju.
 
Ma da. Da ti kazem, ni ja se ne bih upustao u tu operaciju zbog garancija. Ja u principu znam sta radim i znam da necu sje8ati nista, ali ako kasnije dodje do nekog treceg kvara, i izvale da je menjano nesto, propada garancija. I sta onda, a znate kakvi su po servisima.

Ali, ako radis ovaj zahvat, tio otvaras, skidas plocicu i vadis deo sa tri nozice i stavljas drugi. Taj deo je obicno odvojen od funkcija lasera i propratne elektronike, pa se verovatno [gotovo sam siguran u to] ne bi izvalilo da je nesto radjeno, ako se uradi strucno.

Ja sam moj dvd otvarao, i cistio laser, nije hteo da ocitava, stelovao, pa sam ga na kraju vratio na reklamaciju i dobio pare nazad. Daljinski i kablove nisam nikada ni vrato, a dobio sam do poslednjeg dinara... :d

Koliko imas srece, pitanje je....
 
Vrh Dno