Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Eksterni iskljucivo za instalaciju/ prebacivanje ps4 igara. Ps5 nativne samo interno..
 
Da se i ja nadovezem na ono vezano za iskustva a da frostonja vec nije rekao.

Generalno da, bateriju DS brzo trosi i sporo puni kako sam vec napomenuo u drugoj temi, medjutim resenje je puniti ili iz 3.0 usb portova na samoj konzoli ili kupiti punjac od 3 ampera.

Takodje isto za hard, najveca mana... Nista zivo ne moze stati. I onda i kad stane pojavi se update za recimo NBA i sistem upozorava da nema mesta... Pa obrisi JOS JEDNU igru.

Koliko sam shvatio uzasno su skupe te komponente za interni integrisani SSD i razvoj istog a M2 takodje nista nece biti bolji, i onda su na tom smanjenju memorije ustedeli mozda i 100-200 eur po konzoli (tacnije zato je niza prodajna cena). Po meni bolje da je cena 600-700 eur umesto da sad nista normalno ne moze stati.

Resenje jeste kupovina eksternog harda od recimo 2 TB i novog ulaganja ali da, to eventualno vredi za skladistenje PS4 igara.

I sad nastupa cuvena nedoumica da li cekati taj novi M2 koji ne verujem da ce biti ispod 200e ili uzeti neki eksterni hard i trenutno privremeno resiti problem...

No, da ne bude samo da lose pisem :)

Svetlosnom brzinom se ucitavaju igre, negde sam cak i merio i poredio sa PS4. Ulazis u FIFU ili NBA i samo pritiskas X i na terenu si sa igracima za nekih 10 sekundi bez preterivanja :)

GTA 5 isto, secate se cuvenog ucitavanja :) Ma nema toga vise:)

DS je bolest... Brinu me jedino buduci kvarovi, jer to nije vise samo mehanicka sprava, on ima softver u sebi i posebno se skidaju update fajlovi za njega nezavisno od firmwarea konzole.

Ima tu par stvari na koje se jos ne mogu navici. Kada stisnete PS dugme izmedju analoga, na ekranu se pojavi donji bar sa najcescim precicama, a da bi ste izasli iz igre i ugasili je mora se dugme drzati 2 sekunde. Mala razlika u odnosu na PS4.

Settings deo dosta jasniji i jednostavniji, nema milion opcija vec je sve poredjano po grupama, lakse za snalazenje.

I tako...
 
Poslednja izmena:
Prvi sledeći namigivač će dovesti do toga da banujemo Pioneerka zbog perfidne i bezobrazne reklame i bezobzirnog pljuvanja konkurencije zarad sopstvene koristi.
Hmm, da budemo pošteni, Pionirko je spominjao sve tri radnje na "G", a ne samo jednu. I bio je u pravu da će konzole stizati samo za one koji su uplatili preorder u te tri. Svi mi sa foruma koji smo platili u te tri radnje smo i dobili konzola.

A "blatio" je jedino CL, odnosno upozorio da će se teško stići do konzola kod njih, što je na kraju ispalo tačno, jer svi koji su se javljali na forumu završili su ispaljeni.

Kako bilo, davao je korisne informacije, na osnovu njih ja danas i imam konzolu. :)
 
Totalno je *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*an način na koji se gasi igra i ceo dan donji menu na PS dugme.
Hard je smešno mali.
Čekaj jel ima neki brzi ssd koji odgovara na PS5?
Gamepad je totalno ludilo kao nešto živo da imaš u ruci dok igraš Astro.
Ne znam dal se haptic feedback koristi u još nekoj igri?
Uskoro uzimam Oled pa ću juriti PS5 igre da vidim kako to izgleda kad se igra na čemu bi trebalo da se igra.

Sent from my Oneplus 8
 
Hmm, da budemo pošteni

Da budemo pošteni, ova odluka nije bila ishitrena, već dešavanja u temi pratimo duže vreme. Bilo je raznih vidova promocije i reklamiranja u poslednja 2 meseca, od čega je nešto obrisano bez veće galame, a nešto ostavljeno. Trudimo se da budemo nepristrasni i pravedni, ali neki prelaze preko svih granica. Zato je moralo da dođe do brisanja postova sa poslednjih strana. Nadam se da sada možemo da pređemo preko ovoga i da se nastavi sa normalnom diskusijom koja se tiče konzole i igara.


Čekaj jel ima neki brzi ssd koji odgovara na PS5?

Podrška za dodatni SSD još uvek nije implementirana. Očekujemo da ubrzo puste update koji to omogućava, kao i spisak podržanih SSD-ova. Upgrade svakako neće biti jeftin, jer su NVMe 4.0 SSD-ovi jako skupi (250€+ za 1TB). Ali vremenom će im cena padati.
 
Poslednja izmena:
Kod mene je dzojstik ok sto se tice i brzine punjenja i koriscenja slicno ko i na ovaj ps4 pro sto mi bleji pored, skroz mala razlika i bas mi dugo traje. Mozda je i do igre koju igram trenutno AC valhalla i sigurno imam oko 12-13 sati igranja ja sam zadovoljan. Naravno kupicu jos jedan tako sam i za ps4 pa dok igram drugi se puni i tako neizmenicno koriscenje.
 
Ja sam radi probe povezao sa Benq EX2780Q monitorom i ubacio konzolu u Performance mod, u Video Settings sve na Automatic i kada to uradite konzola preko HDMI 2.0 veze uredno aktivira 120FPS mod na 144Hz monitorima. Dakle HDMI 2.1 konekcija uopšte nije potrebna za to.

Igram Call of Duty i Borderlands 3 ovako u 120FPS modovima i osećaj je savršen. Uz COD tastatura i miš ... Tastatura i miš takođe rade i u Valhalli. Third party kamere ipak ne rade. Ispade PS5 najjeftiniji PC ikada
 
Uz sve navedeno, meni je konzola jednom zabagovala i ugasila se i jednom je izasla iz same igre (ne secam se koje).

Meni disk nije mali. Mislim, vecina igara je cca 40 GB, a imamo 670 na raspolaganju. Ali treba imati opticki net, pa da mozea da skines igru u roku od odmah, tako da ne primetis.
Ja jos nisam obrisao nijednu igru, a imam cca 15ak. 10ak sa PS Collection + FIFA 21 + NFL 21 + SW Squadrons itd.

Tako da je meni OK.
 
Ovo za optiku mogu da potvrdim, uveli mi dva dana pre dolaska konzole, dosad mi je samo Call of Duty Cold War skidala oko sat i 15 min kao neko najduže "čekanje", a igra je teška 190GB. Valhalla 13min npr.

Pripremio sam neki eksterni SSD da prebacim PS4 igre, ispalo mi 100x brže da ih poskidam. Btw ruter WiFi6 i bežično vezan, a kablom nisam još ni probao, tek to ima da leti. Ostavio sam 150GB slobodno za Cyberpunk i miran sam do proleća što se igranja tiče, tako da sam i ja zadovoljan prostorom. Do proleća će smisliti koji M.2 odgovaraju
 
Sta li ce biti sa lokalnim prodavcem PS5 pristupa koji je to reklamirao na ovom forumu? :D :D
 
Sad kad ga rebne Sony ima da postane xbox fanboy :p
 
Pratim ja šta se dešava sa tim, postoji i update vesti na drugom sajtu, ban koji je nastupio kod nekih eBay prodavaca odnosi se na preko 50 aktivnih naloga na jednoj konzoli kada PSN server automatski smatra konzolu kao hakovanom i radi ban iste.

Ja sam prodavao ovo, nije ni blizu te cifre, imam 16 prodaja i 3 kolekcije koje sam drugarima aktivirao. Svi su logovani kao onaj timed guest nalog. A naravno ako se bilo šta desi svima će biti vraćen novac. To nažalost neće pomoći oko ona dva meseca zabrane pristupa.

Moja glupa greška, prihvatam svu odgovornost naravno i nudim izvinjenje i ovde jer je dvoje članova foruma pazarilo ovo od mene. Ako Admini treba da banuju sa foruma slobodno

Na drugim forumima kod nas, su se masovno organizovali i besplatno aktivirali svima sa PS+ nalozima, a tu je već bilo mnogo više aktivacija. To je već mnogo gora varijanta za sve uključene, neko je hteo da pomogne i izađe u susret pa bi navodno mogao da nadrlja zbog toga, doduše ono sa PSN Server banom ima više smisla.
 
Poslednja izmena:
svima sonije oduzeti i udeliti nama koji smo izvisili za svoje petice [emoji1787]

ovaj sony je zapravo odlikaš
 
Prijatelj mi je ucinio uslugu i aktivirao moj nalog kod njega na PS5,deaktivirao se i vratio mi sa PS+ Collection igrama.
Ja svoj nalog nisam aktivirao na mojoj PS4 konzoli a planiram da ga aktiviram kod sina na njegovoj.
Da li je sad preporuka da ne aktiviram main nalog na drugoj konzoli?
Do sad je on bio aktivan na drugoj konzoli (trenutno nije) kako bi i sin imao pristup ps+ igrama.
 
Sto vreme vise prolazi i uzmem od dece DS da odigram malo Astro's Playroom, shvatam kakva je perfekcija ovaj kontroler!

Mogucnosti implementacije su ogomne. Bukvalno ke drugi dozivljaj igre. Ja uglavnom igram Fifu i kad sam uzeo da odigram malo gore pomenutu igru, bukvalno je skroz drugi dozivljaj...
 
Ovaj prvi deo mi je jasan, ali ovo nisam ispratio, o čemu se radi?

Ako postoji preko 50 logovanja na jednoj konzoli, sa različitim aktivnim PS+ nalozima postoji automatska zaštita na mreži koja banuje MAC adresu konzole. To je automatski proces. Videćemo.

Što se mene tiče ako i mora neko da bude banovan voleo bih da to budem samo ja. Zasad sve radi normalno

“When there is more than 50 different accounts logged in to a console, and makes purchases from PS store of other region, the system will detect and determine it as being hacked. The account will be banned for 2 months, while the console will be permanently banned. Currently it is being negotiated at the customer service if there is any turnaround to the situation, but joint purchasing is indeed violating the rules and regulations, and the mechanism existed to protect the hacked account from being further abused.”
 
Poslednja izmena:
https://www.pushsquare.com/news/2020/11/sony_banning_ps5_owners_for_exploiting_ps_plus_collection

For the seller, it’s a permanent ban, while those who purchased access to the PS Plus Collection games have received a two month ban as well.

Pa ovaj nije bio skup samo 8$ dolara uzimao za to mada je najkorektnije bilo dzabe, sony je sam pogresio sa tim e drugo je sto su koristili to ljudi. Eto ja sam samo sebi to uradio i nisam vise nikom. Inace jel pouzadn cyberpunk 10.12 za ps5 ima li neki preorder da bude jeftinije ako se sad plati?

Edit dowla ne cimaj se ti si samo mali deo ljudi aktivirao sigurno su podesili limit i cim se predje dobiju obavestenje i automatski se to regulise, ti samo stani gde si stao i bice to ok
 
Poslednja izmena:
Ako postoji preko 50 logovanja na jednoj konzoli, sa različitim aktivnim PS+ nalozima postoji automatska zaštita na mreži koja banuje MAC adresu konzole. To je automatski proces. Videćemo.

Što se mene tiče ako i mora neko da bude banovan voleo bih da to budem samo ja. Zasad sve radi normalno

Matori imam jedno 100 logovanja, ali nikad nisam ništao kupio sa tih pomoćnih naloga, samo registrovao free trial na PSnow, kad istekne nalog ide u istoriju... Ako to računaju kao kupovinu, nadrljao sam...
 
Poslednja izmena:
bice zanimljivo ako ovaj exploit sa PS+ collection natera sony da preispita svoju politiku oko sherovanja naloga
 
. Inace jel pouzadn cyberpunk 10.12 za ps5 ima li neki preorder da bude jeftinije ako se sad plati?

Next-gen verzija izlazi tek naredne godine i to kao besplatna nadgradnja.

PS4 verziju ćeš naravno moći igrati u BC modu od 10.12
 
Nazad
Vrh Dno