Šta je novo?

Outlook problem

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poruke
727
Poena
619
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
U ustanovi gde radim na racunaru gde dolazi najveci broj mailova od jutros imam problem sa time da mi kad se otvori Outlook vrlo brzo zamrzne i ništa se ne može raditi. E sad tu ima dva naloga ali je pst glavnog naloga okmo 49gb iako smo čistili treš i kompactovali pst fajl, radili smo arhiviranje starih mailova pošto su tu mailovi od zadnjih skoro 10 godina. Inače na računaru je Office 2016 /32-bita, komp je core i3 6100, 8gb ddr4. Pošto je mehanički hard danas sam ga epreklonirao na ssd 500gb da bi sve brže radilo. Radio sam repair Officea i pokretanje Outlook-a u Safe Modu i tada proradi i primi mailove ali kada sam ga otvorio normalno ponovo zakuca sa prijemom i slanjem mailova. Pokrenuo sam Scanpst opciju ali dosta dugo traje pa sam ostavio da odradi preko noći jer nisam imao vremena.
Da li imate koji savet za mene?
 
Kreneš odavde:
Although a Unicode PST file can grow as large as 50 GB in Outlook 2013, 2016, 2019, and 2021, the maximum recommended size limit for PST file is 20 GB to ensure consistent Outlook performance and prevent PST file corruption due to oversizing.
Ja sam imao sličan problem u firmi i na kraju se završilo sa podjelom u arhivske .pst fajlove sa po par godina mejlova u svakom. Od tada radi sve bez problema, samo se mora voditi računa da se opet ne desi isto.
 
Arhivirao sam sve starije od dve godine, posle arhiviranja mora se odraditi ,,kompactovanje" glavnog pst fajla i on mi se sveo na oko 31gb ali arhive.pst sada ima veličinu od 47,6gb. Videćemo da se i iz arhive briše sve nepotrebno a i iz glavnog maila. Ovaj mail nam se nalazi na dva racunara posto koriste dve sekretarice ali je jedan primaran, problem sa ovime je kad se šalje mail sa jednog račinara on se ne vidi na drugom računaru, ali s obzirom da su računari u istoj prostoriji i nije veliki problem. Da li posstoji neko tool ili drugo rešenje da se slanje sa jednog računara vidi i na drugom.
 
Isti problem imao, u takvim situacijama nema jednostavnog rješenja. Svako rješenje ima neku manu, a najveća su korisnici, jer njih disciplinovati je praktično nemoguća misija (iz razloga što ih zaboli da vode računa ili da znaju zašto nešto radi tako kako radi).
 
Nazad
Vrh Dno