Šta je novo?

Orion Telekom

Jel ima orion i neki usenet newsgroup?
Pitam jer... imap, pop3, smtp...
 
Jedino sto mi se desava poslednja 2 meseca je da cesce puca net, pre toga skoro 2 godine da nisam imao prekide, a sada malo, malo pa pukne net. Nadam se zavrsavaju popravke/upgrades pa da ce se stabilizovati. Bas mi smeta kada mi pukne VPN, inace bih se strpeo za 5min offline :)
Mene toliko iritiraju ti prekidi da sam se pokajao što sam promenio provajdera i prešao na Orion.
 
Mene toliko iritiraju ti prekidi da sam se pokajao što sam promenio provajdera i prešao na Orion.
Nadam se da ce da reše, do skoro su stvarno bili savršeni. Džaba brzina ako često prekida. Mada nema ko se ne žali na svog provajdera, zavisi i od lokacije izgleda.
 
Generalno za 2-3 god je mozda par puta pukao na par minuta, ali je bas zadnih mesec dana bilo vise prekida jer rade na mrezi... desava se svim provajderima jedno sa adsl koji sma imao 2god nisam imao prkide
 
Na prethodnom (pokojnom) Exe Netu sam imao 2 prekida za 4 godine. Ovde zadnjih dana imam po 2 dnevno koja primetim, a ne provodim baš mnogo vremena kod kuće.
 
Kakva je situacija na b.brdu ili okolini? Ima li prekida u toku dana, pitam zbog drzanja casova koji su mi mnogo bitni?
 
Nisam dugo na Orionu ali nijednom do sada nije pukao net, NBG
 
Evo kod mene je upravo završen prekid koji je trajao 7 minuta.
 
Taman što sam ostavio poruku da nema prekida bukvalno minut kasnije se desio prekid, ne znam da li je bilo 7 minuta, meni se činilo 2-3 minuta, promenila se i IP adresa, moguće da su globalno svima udarili reset
 
Ja znam tj tu je NetUptime Monitor na kompu da registruje vreme prekida i dužinu trajanja prekida.
 
Možda je kod tebe bilo kraće. Ja sam na selu
:D
Kod mene nije bilo promene IP adrese. Meni su pre nekoliko dana zveknuli reset podešavanja na ONT-u...
 
Pa to sam zaboravio da kažem a hteo sam :D
Nije svima isto verovatno, a znam kad je krenulo jer sam sticajem okolnosti baš u to vreme otvarao razne stranice i kad nije hteo da otvori jednu pa drugu pa treću, ukapirao sam da nema neta, logovao se na ruter da vidim ako mogu šta se dešava jer po lampicama na ruteru nisam mogao da provalim (izgledalo je kao i kada ima neta), već je bio stigao net.
Ovo je prvi reset da ja znam, možda se dešava češće ali ja ne uhvatim.
 
I sam skontao jer sam nešto čitao po netu na telefonu. A koji minut kasnije bih ugasio i komp pa ne bih znao dužinu trajanja prekida.
Ni po lampicama na ONT-u ne bih skontao da je u toku prekid s obzirom da je prekid bio posle ponoći a ONT mi je podešen da drži lampice ugašene od 00:00 do 08:00 svaki dan :D
 
Nisam ni znao da može da se namesti da se gase lampice (y)
Za Wifi sam znao i gasio sam ga dok spavam, da ne zrači mnogo :D
Ali ovo za lampice u Indicator Status Management je jaka fora, više ne moram da ga okrećem ka zidu pred kunt :ninja:
Za Wifi sam namestio na schedule da gasi a ovo za lampice sam stavio da je uvek ugašeno, ne trebaju mi te lampice i ništa mi ne znače.
 
Lako možeš da proveriš, ovako to podešavanje izgleda na Huawei-u:
Screenshot 2021-06-18 163116.jpg
 
Taman što sam ostavio poruku da nema prekida bukvalno minut kasnije se desio prekid, ne znam da li je bilo 7 minuta, meni se činilo 2-3 minuta, promenila se i IP adresa, moguće da su globalno svima udarili reset
Nbg (b63) nije bilo pucanja sinoc doduse ja sam na static ip, mozda su vam pustili FW update ili neki config izmena
 
Kakvi ste vi to Benchmark članovi kad niste ceo ruter pregledati uzduž i popreko šta ima od opcija kad se loguje kao admin :D :D
 

Izgleda da ne gasi nego se ruter iz cista mira restartovao kada sam ugasio tv...

Nisu mi dali pass niti me uneli u sistem. Ponedeljak cekam jbga. Obzirom da radim sa ljudima iz ove nazovi it struke znam koliko lenji mogu da budu a to je realno mnogo. Mislim lik se danas hebavao 15 minuta oko krsevitog ruskog rutera a nije mogao da mi aktivira nalog u bazi kao da to nije posao od minut ili manje.

Koji je uopste admin pass za ovaj Eltex?

ovaj laki box je dzank samo takav ali nisam vise ni ocekivao. Zamrzava od prvog dana i nema ni 5 podesavanja. Na daljincu nema change source a genijalcu sto je budzio njihov nazovi softver nije palo na pamet da zbudzi neku skriptu da butuje box u orion tv a ne na onaj jadni i bedni homescreen.

Mislim televizija je praistorijska stvar i takva treba i da ostane. Sve varijante da ga nacine pametnim su bezveze. Napravi da radi ko CAM brate mili, manite se platformi sto lice na firetv bloatware!
 
Izgleda da nije problem u Orionovom hardveru već u tvom :)

Šta ti tačno podrazumevaš pod aktiviranjem naloga, pošto vidim da kačiš rezultate speed testa pa pretpostavljam da su ti internet već pustili?

Jeste da sam imao sreće da ne dobijem ruski Eltex i da mi ne dodje toliko bistra ekipa da mora tri puta da splajsuje kabl ali ova tvoja priča mi zvuči kao iz druge dimenzije.

Admin pass dobijaš iz serijskog broja ONTa, bezbroj puta se o tome govorilo na ovoj temi, prelistaj malo.
Laki box uopšte nije džank ako umeš da ga koristiš. Meni je LAN kablom zakačen za HUAWEI ONT i radi perfektno.
Apsolutno ima više od 5 podešavanja, ne znam gde si gledao pa nisi našao.
Nijedan daljinac od normalnog STB boxa nema dugme "Change source" svi teže minimalizmu, da daljinac bude što manji i što lakši. Onog frankenštejna što je napravio MTS neću da pominjem jer ne spada u normalne STBove.
Ima ljudi koji koriste STB da provere vremensku prognozu, za gledanje YouTube-a, gledanje filmova sa NASa preko PLEXa, nije to glupi CAM sa jednom funkcijom.

Ti si se izgleda navikao na praistorijski MTS pa imaš poteškoća prilikom tranzicije. Daj sebi malo vremena pa ćeš shvatiti da je ovako bolje ;-)
 
Nazad
Vrh Dno