Šta je novo?

Opera 8.0 beta 1

kUdtiHaEX je napisao(la):
Prvo, konacno su shvatili da neki ljudi ne zele da imaju IRC i mail klijent zajedno spakovane sa browserom pa su ih sada sklonili

Ovo postoji u Operi 8.0 - i jedno i drugo . Jesi li siguran da ih kod tebe nema?
 
par problema, nema texta kad postavim kursor na temu, dobijem samo link...sve ostalo je super, posebno brzina :banana:
 
I kod mene je taj problem, na 7.54u1 mada je ovaj jedan lik rekao da kod njega radi na toj verziji.
 
Caramba je napisao(la):
par problema, nema texta kad postavim kursor na temu, dobijem samo link...sve ostalo je super, posebno brzina :banana:
Probaj da stavis kursor malko iznad linka
 
Stvarno radi! :)

Da li u Operi postoji "baza" smajlija, kao recimo na ovom forumu?
 
Malo off topic:
da li moze ikako Opera da se namesti da kada kliknes save as (i sl.) ne snimi sve fotke u istom folderu sa html fajlom nego kao IE i FF? To me uzasno nervira, i to je glavni razlog sto ne koristim Operu. Ima li pomoci? Neki plugin ili nesto slicno?
 
pa skines recimo off-line reader ili se naviknes na taj "save as with images" ili koristi seassion/save seassion" iz file menija
 
Marvin je napisao(la):
Malo off topic:
da li moze ikako Opera da se namesti da kada kliknes save as (i sl.) ne snimi sve fotke u istom folderu sa html fajlom nego kao IE i FF? To me uzasno nervira, i to je glavni razlog sto ne koristim Operu. Ima li pomoci? Neki plugin ili nesto slicno?
Kolko ja znam nema.I nevidim šta tu toliko smeta.
 
E bas to sto Zoni kaze. Jos ako snimis vise fajlova u isti folder...Pokusacu da se naviknem da kreiram folder za svaki snimljeni html fajl, ali dok se to ne desi, ostajem na FF
 
Jeli neko probao poslovanje preko smartcard readera nemogu da ukljucim activex, a nisam nasao ni plugin.Ima nesto za mozilu, ali za 801 nisam nasao ni na operinom forumu.
 
@ZoNi: Pa napravis folder kad snimas i posle izvuces shortcut iz foldera gde oces. Skupa, 20 sec posla...
 
Ili probaj htm2chm, pa napraviš od svih tih fajlova jedan chm, i još kompresovan (čitaj: manje mesta zauzima). Koristim ga godinama za konverziju, i nije me nijednom izdao. Još se integriše u shell, tako da kliknem desnim tasterom na HTML, "chm2htm", par sekundi - i gotovo. Obriše sve fajlove zajedno sa folderom (tako sam ga podesio), i postavi dobijeni fajl u folder iznad. Mnoogo zgodna stvar.

http://htm2chm.by.ru
 
ja ionako ne snimam stranice pa nemam tih glupih problema (printanje je zakon) :d
 
E pa da te vidim kad budeš skupio 300-ak stranica, manuala, uputstava itd. a treba ti brzo da nađeš nešto, tu tek vidiš koja je prednost elektronske dokumentacije (lakše pretraživanje i organizovanje).

:wave:
 
No problemo! ;)

Ehhh, još kad bi i Opera mogla da snima u CHM... ili bar u MHT... Pusti snovi...
 
nije da branim operu ili nesto tako (bole me bas...) ali mi se sa IE-om dosta puta desilo da posnima neke cookie i kojekakve gluposti i kad ocu da gledam stranicu u "work off-line" nece da je otvori dok ne ode na net...

PS. 300 manuala i takvih stvari ?! :zgran: :bottle: Cime se ti bavis ??? :)
 
@Gx-x: pa i nije baš 300 manuala... preciznije, na disku na poslu imam tačno 5.448.952.662 bajtova manuala, ebooks-ova, course traininga, MS Press i Cisco Press dokumentacije, PDF-ova i CHM-ova...

Koristim kompjuter za pametnije stvari od igranja... Programiranje, Baze podataka, projektovanje, web development, networking i naravno (najbolje za kraj) - muzika!

I igram se, naravno. Moorhuhn rulez!
 
Hvala na odgovoru ;) Jadne tvoje oci ako si sve to na ekranu procitao. JA moje cuvam pa odstampam ono sto zelim da procitam (iako imam LCD). Nemoj misliti da svi ovde koriste kompove samo za igranje. I ja se naravno igram. WarBlade rulezZ :)
 
Pa imam LCD već tri godine, i veliku većinu tih stvari sam pročitao-i mogu za zadovoljstvom konstatovati da mi je dioptrija (na oba oka) - 0!
 
Nemoj mi reći da postoje ekstenzije za FF koje to omogućavaju??
 
Kako u ovoj verziji Opere moze da se uradi sledece?
Kliknem i drzim levi klik na sliku i povucem je levo/desno (svejedno) i u istoj stranici ostane samo ta slika, ali u adres baru stoji originalna adresa slike?
`Fala....
 
Vrh Dno