Šta je novo?

old rpgs on win7

ikoalosaurus

Slavan
Učlanjen(a)
07.05.2009
Poruke
3,079
Poena
495
treba mi mala pomoc oko preporuke nekog starijeg kvalitetnog rpg-a, ali sa linkom/patchom/uputstvom kako da radi flawless na windows sedmici sa mogucstvom wide rezolucije, treba mi za put na netbooku malo da odigram nesto u pauzama.

moze cak i fallout 1/2, baldurs gate, koje sam obrnuo vise puta ali poslednji put na winxp pre jedno 7 godina :) tako da nemam pojma kako/ da li/ i sta sljaka na win7 :)

gracias unapred
 
Windows XP virtuelna masina :)
za sta ti sluzi taj i7 ccc
 
...fallout 1/2, baldurs gate, koje sam obrnuo vise puta ali poslednji put na winxp pre jedno 7 godina :) tako da nemam pojma kako/ da li/ i sta sljaka na win7 :)

gracias unapred

Sve to radi kod mene na Win Vista x64 bez ikakvih problema. Znači da bi trebalo isto tako da radi i na Win7 - bez problema i bilo kakvih dodatnih "akrobacija".
 
Za te stvari imaš neoficijelne pečeve. Kao onaj za Arcanum i Fallout na primer.
 
da li bi netbook mogao da izdrzi taj virtual xp machine ?
specifikacije su mu n270,3gb ram, ion, i win7 ultimate 32bit...mozda ga procesor koci :/

@Gaw, jel mozes da mi posaljes link za fallout patch ? ja guglah, al nigde ne nadjoh
 
Ne trebaju ti wide patchevi za netbuk... na laptopu je ekran povezan digitalno, nema razvlačenja slike na ne-wide rezolucijama... još ako je ekran 1024x600 a igra podržava 800x600, imaćeš savršeno centriranu 1:1 sliku... (takođe i Fallout po meni najbolje izgleda u 800x600, preko toga je sitno, a u 640x480 previše krzavo)
 
Poslednja izmena:
A što ne bi iskoristio i onih po 112 piksela sa svake strane ako već može :)
 
ekran je wide 1366x768, zato bih voleo da igram legende rpga na celoj slici :)
 
On ne radi kako treba ni na XP-u.
 
Arx Fatalis. Ako nisi igrao, uzivaces vishe nego da ponovo obrces Baldur i Fallout.
 
Fallout 2 restoration project je odlican dodak originalu. Dodaje sadrzaje koji su izbaceni iz finalne verzije igre. Tako da bi ti savetovao da probas pogotovu sto nisi igrao fallout 2 7 godina.
 
Jest' da nije RPG, ali verujem da ce svi zaljubljenici u old school igre biti odusevljeni cinjenicom da je konacno izasao high res patch za legendarne Heroje tricu. :)

http://sites.google.com/site/heroes3hd/files/Heroes3HD1.03.rar?attredirects=0&d=1

Ekstraktujte sve fajlove u game data folder i posle pokrenite Heroes3HDSetup.exe. Prakticno sve postojece rezolucije su podrzane, a u slucaju da imate Heroes III complete, potrebno je kopirati i ove fajlove u instalacioni folder:

http://sites.google.com/site/heroes3hd/files/SoD32+.rar?attredirects=0&d=1

Radi na Win 7 kao podmazano. :)
 
Eh nemam HoMIII trenutno istaliran. Zanima me šta će da iskoči pri instalaciji ili pokretanju igre, pošto u rarovima nema skrivene poruke :)
 
System Shock 2 radi na XPSP2 a i na Win764bit, evo sta je sve potrebno:

SS2 Tool 2.7 - patches the game, fixes bugs, higher resolutions and widescreen mod, noCD, etc.
SS2 Mod Manager - easy instalation of mods, some fixes
SHUTP (Shock Texture Upgrade Project) - increases resolution of object textures
Rebirth Beta 01 - enemy model and skin update
SS2 Straylight ADaoB v0.2.9 - fixes and rebalances a huge number of anomalies, discrepancies and bugs
Spawn Mod - allows a choice of different spawn levels for SS2- normal, enhanced (doubled), no spawn and no spawn including cameras

Takodje i Deus Ex radi odlicno na Win7 64bit ima i hi res widescreen patcheva za njega, pretraziti malo temu o deus ex 3 u ovom podforumu...
 
Eh nemam HoMIII trenutno istaliran. Zanima me šta će da iskoči pri instalaciji ili pokretanju igre, pošto u rarovima nema skrivene poruke :)

Nema iskakanja. :) Samo prekopiraj content zipa u folder gde ti je instalirana igra, klickni na Heroes3HDSetup.exe, izaberi rezoluciju koja ti odgovara, pritisni "launch" i uzivaj. :)
 
Nazad
Vrh Dno