Šta je novo?

Mobilni telefon Nov mobitel budžetske i srednje klase

Koji mobilni telefon kupiti

Kichma

Cenjen
Učlanjen(a)
15.10.2012
Poruke
171
Poena
170
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3 1200
Matična ploča
Asrock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac
RAM
Corsair VENGEANCE LPX 16GB (2 x 8GB) 3200MHz
GPU
Sapphire Rx 580 4GB Pulse
Storage
Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 | Western Digital Purple 2TB
Zvuk
Epos EPIC 5, Creek Evolution 2
PSU
EVGA SuperNOVA 650 GM 80 Plus Gold 650W Fully Modular ECO Mode with DBB Fan
Kućište
Cooler Master MasterBox NR200
Monitor
Samsung SyncMaster 2343NW
Miš & tastatura
Cooler Master MasterKeys CK352 | A4Tech EVO XGame Laser Oscar X747H
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Pozdrav, nemam mnogo vremena da iščitavam forum a sinoc i preksinoć sam nešto pomalo pretraživao koliko je vreme dozvoljavalo. Ide blek frajdej i biće novogodišnja kampanja u Yettelu, tako mi su mi rekli iz kol centra pre neki dan. S obzirom da sam njihov korisnik možda bih uzeo neki nov telefon na pretplatu i doneo stari za reciklažu, prošle godine je bilo doneseš stari i imaš 20k popusta, ove godine videćemo kakve su popuste smislili. Inače sam mišljenja da se zaobiđu mobilni provajderi jer su im cene nerealne i da kupovina obavi u kešu, ipak ove godine nisam u mogućnosti da je izvedem na takav način. Trenutno koristim Xiaomi 8T i vreme mu je za zamenu.

Isključivo bih koristio telefon za komunikaciju, mail, surf, bilo bi poželjno da ima super pristojnu kameru.

Od preporuka što sam video da su članovi foruma preporučili je Samsung A34 i Honor Magic 5Lite. Xiaomi bih zaobišao, malo za promenu, sem ako preporučeni model nije najbolja kupovina u budžetskom i srednjem rangu.

Mislim da je standard već sada 8/256 mada može i 8/128. Obavezno Android. Bilo bi poželjno da je telefon iz 2023 i inače sam slab na polju mobilnih telefonskih uređaja jer im nikada nisam pridavao poseban značaj. Dakle, šta preporučujete, i hvala vam puno. Inače bih u drugim okolnostima furao flagship Samsung i Apple pa bi sva ova forumska pisanija bila zaobiđena.😁
 
Na reciklažu nosiš ciglice tipa starih Nokia, Motorola i sl. Kupiš za 200 din na buvljaku (ako već nemaš) i odneseš da ti se uračuna popust. Taj 8T najbolje prodaj i uzmi keš. Možeš dobiti 50-70eu za njega na KP.

Kod operatera, po meni, je trenutno best buy Motorola Moto G54 Power Edition u A1. Dobar čipset, 12/256gb, baterija 6000mah, kamera sa optičkom stabilizacijom. Jedino ekran IPS a ne Amoled što po meni nije mana. Cena mu izađe, uz Neo 23 paket, 24000rsd. Paket sa telefonom mesečno 2800 din (samo paket 1800). Fon bi mi prošao ispod radara da drugar nije uzeo i to još keširao u A1. Malo se poigrao sa njim, probao kameru i sl. Odličan fon.

E sad, odličan je i Samsung A34, isto jedan od fonova sa dobrim odnosom uloženo/dobijeno. Malo skuplji kod provajdera u odnosu na Motorolu dok je na KP i sl. sajtovima cena slična. A54 i ne razmatraj, dosta skuplji od oba a ne vredi razliku u ceni u odnosu na A34. Čak po meni nije ni bolji. Imaš temu u vezi toga.

 
Stari telefon ću ostaviti roditelju, zato mi je i potreban nov, a imam par starih negde za reciklažu. Pročitao sam thread o upoređivanju A34/A54. Hvala. Mislim, pretpostavljam da je Exynos samo na papiru, potpomognut marketingom, predstavljen kao big deal, liči mi na korporacijsku poluprevaru tako da Exynos čipsetove, zbog recenzija i neoptimizovanosti, zaobilazim u širokom luku.

Pretražiću po internetu druge proizvođače po modelima u budget midrange setu pa dopunjujem post.
 
Bio do Yettela, Mts-a, Gigatrona i A1, i nigde nemaju Moto Edge 40 kao izložbeni model. Ostali telefoni u tom rangu mi izgledaju kao igračke i lagani su za ruku i deluju vrlo lomljivo. Čudi me da su im kućišta, većini telefona od plastike. Nekada su telefoni koliko se sećam imali kvalitetniju šasiju. Izgleda da se štedi pa skoro na svemu. Flip i Fold mobilni telefoni koje sam video usput, lično izgledaju presmešno.

Inače će izbor pasti na Moto Edge 40, mađenta.
 
Nazad
Vrh Dno