Šta je novo?

Najbolje mesto za vaš PC – na podu, radnom stolu ili nešto treće?

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poruke
59,551
Poena
1,385
pc-kuciste.webp


Najbolje mesto za vaš PC – na podu, radnom stolu ili nešto treće?​


Da li treba da postavite vaš PC na pod ili na sto? Debata traje koliko je PC u upotrebi i prisutna je nekoliko decenija, a prednosti i mane izbora su pred vama

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/najbolje-mesto-za-vas-pc-pod-sto-ili-nesto-trece/
 
Kod mene je "ni na nebu ni na zemlji". Nije na stolu, ali je odmah ispod radne ploče stola. Od poda je podignut oko 30-ak cm.
 
Upravo tako je i kod mene. Može se reći "u stolu" 😉
 
Samo pod, kakav astal ...jos jedan stvar, svaki RGB moze da se iskljuci, tako da ona opaska "odmor za oci" ne ide.
 
Jasno, samo oval ide na astal... 😉
 
Ne znam da li ide sa godinama, ali muka mi je od računara, ne mogu da ga gledam, a još manje da ga čujem, tako da sam ga ugradio u sto da se ne vidi, sad nema ništa na podu da smeta, a na stolu nikad nije bio, tamo mu nije mesto.
 
Kod mene je vrh kucista u ravni sa stolom i stoji iza stola, znaci ne vidi se iznad stola niti je na podu.
Sta dobijam sa tim, pa ne cuju se ventilatori kao kada je kuciste u ravni sa mojim uvetom, ne zauzima mesta na stolu, a razlog sto sam podigao od stola je sto lako mogu da doprem do konektora iza kucista i prekidacu napajanja, plus sto mi onda kuciste sluzi kao polica za pojacalo, tastaturu, i ostale sitnice sto idu uz tehniku tipa daljinski itd. a da mi ne zauzimaju mesta na stolu.
 
мислим да је на лустеру најоптималније.
 
Naročito sa RGB i mITX veličinom, može komforno kao plafonjerka da prođe...
 
Ja već nekoliko godina držim na stolu, čak sam morao malo da ga modifikujem da bi stalo jer su mi kućišta uvek velika. Ne mogu više da se saginjem zbog priključaka i čišćenja. Na kućištu sam stavio prednje priključke na dno da ne moram da ustajem. Baš na podu je naj gore mesto jer kupi prašinu, bar 30ak cm od poda treba da bude. Sakrivanje u pregradama u stolu može da bude uzrok pregrevanju a priključivanje, kablova iza noćna mora. Nekada, dok su kućišta bila horizontalna, uobičajeno je bilo kućište na stolu a monitor na njemu, sve lepo dostupno dok ne mora da se otvara. Za one koji ne prčkaju po kućištu. to je još uvek naj bolja opcija.
 
Zavisno od kucista, ali vec deceniju i vise na stolu stoji. Sledeci build ce takodje.
 
Napravio policu sa tockicima, na nivou iznad tockica je UPS a na nivou iznad UPSa racunar a sve to ispod stola. Lako za izvuci po potrebi, ocistiti, ubosti....
Da napomenem, tockici su samo nazad, napred je fiksno da ne bi setalo, samo se zadigne malo prednji kraj i izvuce racunar.
 
Nazad
Vrh Dno