Šta je novo?

mtsTV GO

Изгледа да ће почети наплаћивање за "ТВ на више уређаја" а не "МТС ТВ ГО". "МТС ТВ ГО" је у ствари начин гледања телевизије преко интернета (телефон, таблет, рачунар) који је бесплатан и има телевизије са националном покривеношћу а може на једном уређају, а "ТВ на више уређаја" је у ствари додатни пакет за "МТС ТВ ГО" који укључује још канала и може на 3 уређаја (не знам да ли у то броје и телевизоре).

Једино ми није још јасно то активирање уређаја како ће ићи за "МТС ТВ ГО" ако је неко у промотивном периоду користио нпр. таблет и рачунар.
 
MTS TV GO,ide uz odredjene pakete,mobilna telefonija i mobilni internet,ali i to istice 1 septembra.

Screenshot_6.png

Ali sto neko rece glupo je placati ista,kada nece gratis uz boxove da daju,eventualno 100 din ko ima samo televiziju.A iz dana u dan se pojavljuju app na play,gde mozes gledati 300 cuda,jes kratko traje i menja se,ali ih je sve vise i vise.I najvaznije besplatne su. :D
 
Poslednja izmena:
@ boban01

Ја сам разумео да су корисници ових пакета за мобилни а који немају телевизију имали промотивно "МТС ТВ ГО". У сваком случају онда би имали две претплате јер се по каналима који су у њима доступни види да су то две услуге. Или баш нико у Телекому нема везе с мозгом.
 
Shaman, od kad je 72h i d3go frei kod SBBa?
Koliko vidim uopste nije ni dostupan van duo i trio trenutno, mada im je sajt ludilo.
 
Ja ih imam uz D3i. Još uvek sve to za 990 din iako mi je u februaru istekao ugovor.
A što se kablovske ponude tiče ne znam koji procenat SBB korisnika koristi i TV i internet uslugu a da pri tom ne koristi bar neki Duo, i onda zašto bi neko koristio Duo Silver (koji jedini od nema ni 72h ni D3Go) umesto Gold koji je minimalni skuplji. Koliko sam upućen (ne stanujem u SBB cable području od 2009.) od kad su uvedeni ti Duo i Trio paketi D3Go je besplatan svima osim tom najjeftinijem Silver paketu.
 
To nije isto, znaci nije besplatno.
 
Jeste ovo super stvar, ali mnogo 250 dinara, realno.
 
Je li definitivno da više nije besplatno, i da je 250 dinara? Na sajtu ne piše ništa?
 
Заборавио сам да напишем и да има на "Мој МТС" дугме за искључивање "ТВ на више уређаја", нисам пробао али изгледа да не мора да се зове телефоном.

@shamanNS:

Да ли уз D3Go који добијаш уз D3i имаш све програме односно да ли су неки изузети ако приступаш са мреже која није СББова?
 
To nije isto, znaci nije besplatno.

Lol bre šta nije isto? Šta su ekvivalenti Box paketa (IPTV je digitalna TV, ne analogna) kod glavnog konkurenta? Pa Duo/Trio paketi. Jel uz skoro svaku idu te 2 usluge za dž? Idu. Prema tome u praksi to je = besplatno.

Nisi tvrdio u promo periodu da multiscreen i/ili MTS TV Go za 4G nisu besplatni jer nisu u ponudi za korisnike za koje usluga nije predviđena (NET, prepaid mobilni...) a 'vamo' si u fazonu "pa ne ide uz analognu kablovsku". Tako da ne pravi se sad blesav.
 
@D.i M.e: Svi kanali su tu ali neki (čitaj jezgro ponude: SportKlub, Fox, filmski, Discovery...) ne mogu na kompu (i na mobilnom konektovanim na WiFi) van SBB mreže. Mogu svi da se gledaju sa 3G netom na mobilnima (ne možeš da se konektuješ na 3G signal na kompu i da gledaš te "zaključane").
Ped*rski ali krastavac tako je.

Za komp snalažljivi se snađu tako da ja gledam i te "nedostupne" na kompu sa VDSL-om.
 
ExYu VOD aplikacija se skine sa play prodavnice.Ima svasta nesto,tv,serije,filmovi,vidim ima sk i arena.Nesto se zakljucano a nesto otkljucano.Udjete na usluge i u login i passeordu kucate 1234,i cepajte.Gledah sinoc 10-15 min,vidim sljaka za sada fino.Pa sam si na komp ipak lagano odgledao film.Ipak je ovo ako prigusti bas,da na telefonu gledas ceo film,malo zajebano. :D
 
Lol bre šta nije isto? Šta su ekvivalenti Box paketa (IPTV je digitalna TV, ne analogna) kod glavnog konkurenta? Pa Duo/Trio paketi. Jel uz skoro svaku idu te 2 usluge za dž? Idu. Prema tome u praksi to je = besplatno.
Ne, poredi IPTV (kao najosnovniju TV koju MTS ima) sa KTV SBBa. Posto ni pola korisnika SBBa nema ni Duo ni Trio, a ni internet kod SBBa uopste, ali ima KTV osnovnu.

Tako da za mnogo veci broj SBB korisnika nijedna od usluga za koje tvrdis da su besplatne uopste nije besplatna.

Plus Duo i Trio uopste nisu direktna komparacija Box paketima, posto Box2 i Box3 mogu da nemaju net uopste.
 
Poslednja izmena:
Porediš babe i žabe, plus što ne znam koja kuća danas ima bez interneta osim penzos-only, a ne bih baš rekao da na penzionere otpada 50% korisnika. Nije pitanje šta je osnovna & najjeftinija ponuda već šta je "best buy" / šta u praksi uzima 90% ljudi, i šta jedni a šta drugi dobijaju tj ne dobijaju. Kao što većina Box korisnika uzima Box 3 ili Box 4 gledajući odnos isplativnost + potreba za uslugama tako većina SBB korisnika u 21. veku i 2016. godini uzima Duo ili Trio kod SBB-a. Ja ne znam ni jednu osobu da danas koristi samo analognu SBB kablovsku osim par priključenih na divljaka (ili SBB nikad nije došao da isključi po prodaji stana) pa da zbog toga "moraju" kod druge firme da uzmu internet (obično ADSL).
Ja jesam u debeloj manjini s obzirom da koristim VDSL + D3i + Telenor, ali čak i ovde u selendri sa manje od 3000 stanovnika od prošle godine i digitalizacije kako je porastao broj Box korisnika ne znam nikog ko koristi "IPTV + fixni" Box 2 paket, svi imaju i net. Ili nemaju Box nego imaju TotalTV ili gledaju DVB-T2 signal.

SBB čak malo nelogično daje D3Go uz "TV+ TEL" duo pakete (nelogično jer im ne plaćaš net, a to je usluga koja se konzumira preko interneta; kad uzmeš u obzir da ključni kanali ne mogu da se prate bez SBB neta) a Telekom ne uključuje tu uslugu za dž ni tamo gde logično sleduje.
 
Porediš babe i žabe, plus što ne znam koja kuća danas ima bez interneta osim penzos-only, a ne bih baš rekao da na penzionere otpada 50% korisnika.
Nema sta da znas ili ne znas, to su zvanicne brojke. End of story. Prihvati ili bezi :)
To je gro trzista, ako hoces dalju pricu, moze, ali moras ovaj deo prihvatiti.
 
Ma šta mi napriča... ti si neki novi macarena koji je držao ugovor u rukama? I imaš brojke sa raspodelom tog tipa koliko koristi koju od ponuda jedne ili druge firme.


Već si vrteo tu istu priču "brojke bla bla, Ratel, udeo Telekoma, u X domaćinstava fixni".
Ako tom logikom i tako "argumentovano" tvrdiš šta treba ili ne treba ljudima ili koristi "većina" onda možemo priču da svedemo na to da kao većina stanovništva gleda ovih 8 kanala sa nacionalnom frekvencijom a to sad imaju za džabe i JP ETV tvrdi da su pokrili DVB-T2 signalom beše 97% Srbije to je sigurno veća pokrivenost čak i od procenta koji poseduje telefonsku liniju). Zašto bi onda ljudi kojima ne treba internet plaćali bilo kome TV uslugu a pogotovo IPTV koji osim tih nacionalnih kanala i 158 Pink-ova nema ništa više u ponudi? A od oktobra će te Pinkove da potrpaju u Mux 3. Hoće i godinu dana posle toga "zvanične brojke" biti iste i oslikavati realno stanje?
 
Smarate obojica, nastavite na PP.
Umesto da su uveli mogućnost da ovu uslugu uz naplatu mogu da koriste svi a ne samo iptv korisnici, oni uradiše ovo, skroz nelogično naplaćivati ovo korisnicima box paketa.
Po meni, 250din mesečno nije mnogo ako će da pobojšaju kvalitet slike i unormale aplikaciju koja i dalje izgleda i funkcioniše kao poluproizvod
 
Ma zlatni su i jedni i drugi,nego jel dobvoljno preko mog portala sto se odjavila ova usluga ili more se zove za svaki slucaj.

Moze,doboljno je.

Shaman, to su brojke koje je SjBB dao RATELu, i mozes ih javno videti. Prihvati ili je besmisleno pricati sa tobom.
 
@nuk: Kako bi onda pumpali broj Box korisnika za budućeg novog gazdu Telekoma, ako bi svako sa samo fixnim kod njih npr mogao da dobije tu uslugu i prati na kompu. Slučajnost i totalno "van karaktera" im je ovaj potez gde su uveli mogućnost imanja IPTV-a bez moranja plaćanja i interneta... i na taj potez ih je primorala konačna digitalizacija terestrijalnog/antenskog TV signala. Pa su udarili u kampanju obmanjivanja starijeg stanovništva da "se digitalizuju preko njih i izbegnu plaćanje pretplate za RTS".

A naravno da je poluproizvod, kad je i D3Go poluproizvod a postoji već niz godina (da ne bude da samo hvalim SBB a kudim Telekom; koristim usluge oba) u praktično ni mrvicu unapređenom stanju.

@alfaunits: Aman video sam brojke Ratel-a koje prvo što su za 2014. godinu, drugo navodi se udeo operatera (gde je IPTV na 20% !!) bez podataka za početak koliko procenata je preklapanje korisnika koji imaju i analognu i digitalnu kablovsku (i koji procenat IPTV korisnika je i dalje na staroj platformi), nema uvida u preklapanje korisnika ADSL usluge i IPTV-a.

Sve te navedene brojke ne objašnjavaju odluke konkretnog operatera da nešto (ne)naplaćuje i/ili (ne)nudi. Jedine bitne brojke u celoj priči su ova da 62% stanovništva ima računar i da 61% ima neki vid kućnog interneta (51% u ruralnim sredinama). Što znači da je to procenat stanovništva koji ispunjava uslove za "on the go TV-om". što znači da je definitivno vreme da takva usluga postaje deo neke standardne ponude. Jedan od 2 operatera je to uradio dok drugi nije nego sam sebi kopa jamu.
 
Poslednja izmena:
Sta ranije je morao net za IPTV?
I da bas ce mts sa mizernim brojem IPTV korisnika da poveca za gazdu :)
 
Naravno da je morao net tj ADSL paket uz IPTV (kao što i dan danas moraš KTV ako hoćeš K-Net). Tj imao je samo Box paket koji je sadržao IPTV, ADSL i fixni. Gde si ti živeo zadnjih 6 godina... to je bilo pre uvođenja Box 2 paketa. Ćale je pre 2 ugovora imao takav "Box 3" , nije mogao da se uzme IPTV samostalno.
 
Poslednja izmena:
Ziveo sam u Koreji :)
 
Lici da je u Severnoj :)

Sent from my ONEPLUS 3 using Tapatalk
 
Мало тебе они хахаах

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
 
Mda imao bi net tamo :) ni juzna nema skroz free net :)
 
А ако није тајна, шта си радио тамо? Чисто онако ме занима.. Мсм који посао.
И како то нема скроз Free net?

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
 
Sta sam radio, ima u drugoj temi (odavno pisano), da ne gusim ovde.

A sto se neta tice, nije transparentan, zabranjeno je dosta sajtova (nije politicko, ali bilo sta sto iole ima veze sa *ornom je zabranjeno, znaci skoro nijedan torrent sajt uopste ne moze da se otvori, Skype sajt (redirektuje na lokalni Daesong) i sl.). Nije to nivou Dubaja ili Kine, ali ovde je stvarno sloboda naspram njih.

BTW, shamane, nemoj da mislis da branim MTS TV - po meni je to prilicno losa TV platforma, i nikako ne bih dao ni dinara za nju, cak i da gledam TV (koristio sam Multiscreen od kolege dok je moglo). Ali u osnovi - ovo sto si naveo nije besplatno kod SBBa, za preko polovinu korisnika.
 
Nazad
Vrh Dno