Šta je novo?

Motorola Edge 40 Neo

Evo su mi danas zalepili hidrogel na telefon u servisu za 1550 dinara, prilično skupo. Bila je i jeftinija varijanta za 1150 dinara, tu sam i tražio, ali se izgleda nismo dobro razumeli pa mi je zalepila skuplju.
gde si to odradio? gledam po netu zastite, ima za sve ostale modele, samo za neo nema..
 

Prilozi

  • unnamed.png
    unnamed.png
    31.1 KB · Pregleda: 39
Poslednja izmena:
Posle nekog vremena i ja da se oglasim, a to je pre svega zbog oduševljenosti ovim telefonom. Oduševljenosti cenom i kvalitetom, a uglavnom sam kroz nekoliko poslednjih godina koristio Samsung premium Ili u nekim navratima iPhone.

Dizajn je vrlo elegantan, nekako me podseća na popularni "sapun" - S8. Balans, raspored težine uređaja je vrlo dobro odrađena.

Sama izrada je vrlo kvalitetna. Iako je ram plastičan (na crnom), kao i leđa, to se i gotovo ne primeti pod rukom.

Ekran je fantastičan, boje, odziv, preciznost.

Kamere vrlo pristojne, pogotovo po dnevnoj svetlosti. Noćni režim takođe je kvalitetan, ali u svemu se vidi da je ovo uređaj srednjeg segmenta.

Zvuk je vrlo dobro odrađen, čak mogu reći i da spada u gornji segment po kvalitetu. Dolby je fantastično odradio, a i preko BT je reprodukcija kvalitetna.

Vibracija dobra, moto modovi vrlo zanimljivi i kvalitetni.

Punjenje od 68W i više od dovoljnog. No, baterija u dual sim zna da curi.

Animacije su kvalitetno odrađene i bez bagova za neke tri i po nedelje korišćenja.

Dosta uređaja mi je prošlo kroz ruke u poslednje vreme, pa mogu reći da je ovaj telefon prava premija.

Probao sam i koristio A34 i A54, Xiaomije iz 13 serije. Ono što me je najviše u ovom segmentu privuklo i zadovoljilo je ovaj 40 neo.

I da, ima malo problema oko menjanja kartice i vraćanja data saobracaja ako poziv stigne na karticu koja da kažemo nije primarna. Ali to se tek povremeno dogodi.

34 I 54 su posebno razočarenje što se tiče dizajna i ivica ekrana. Težine uređaja...

Kamere blago bolje na 54, dok 13 ne vidim neku razliku.

Mediatek i Motorola odradili super posao u samom radu, ali optimizacija baterije mora da se popravi .
 
Jel i on dobija A14? I da li je rešen onaj problem koji znam da dosta Motorola ima, da se sam isključi ili da se alarm ujutru ne uključi?
 
Trebalo bi da dobija A14 i A15, a alarm kod mene nijednom nije zakazao do sada.

Da li neko može da isproba spikerfon i prijavi da li ima problema?
 
Since buying the Edge 30 Neo i have had huge problems with using the speaker phone while talking on the phone.. It has been pretty much a exercise in patience for the people i have been calling. As sound has been perfect on my end but crackling and breaking up on the other end.

Randomly while trying to fix a notification sound on one of my apps yesterday I stumbled upon a setting called "Crystal talk AI", in there a setting called "Reduce noise for VoIP calls" was enabled. I turned this off and it seems I no longer have any issue with crackling sound at all.

Pronašao sam ovo, pa ću probati da li radi.
 
Video, ali sam iskopao na Reddit-u i citirao, većina sličnih tema je kvar mikrofona, ovo je specifičnije.

Za sada deluje da radi. Obavio sam par poziva i nisam nikom ništa napominjao, baš da realno vidim kako me ljudi čuju bez da obraćaju posebnu pažnju. Niko se nije žalio na kvalitet poziva, sve za sada funkcioniše kako treba.

Ranije sam čitao da je problem u preagresivnom noise cancelling-u koji seče i moj glas kao deo pozadinske buke, ali tada nije bilo ponuđenog rešenja, sem da se čeka da Motorola reši problem.
 
Pronašao sam kako da napokon zamenim redosled navigacionih tastera direktno u postavkama, verujem da vredi probati na bilo kojoj Motoroli:

"Long Tap on screen. Select Widgets/Setting/Setting shortcut. Set this widget on Screen and widget start automatically and select 3-button setting. After You have shortcut on screen. Start this shortcut...." I dalje u opcijama stoji stavka "3-button navigation".

Mada ću ostati na gestovima, navikao sam se.
Spasio si me. Danima se mučim. Hvala puno 😃
 
No problemo :)
 
Da li neko koristi neki kršten Always On Display sa Google Play-a? Prezadovoljan sam telefonom ,ali fali mi ova opcija. Navikao sam na Samsung,šteta što nema fabrički na NEO. Možda bude da nekim apdejtom,ali ko zna.
 
Hvala puno!
 
Evo i prvog ovogodišnjeg security ažuriranja.
 

Prilozi

  • Screenshot_20240227-121023.png
    Screenshot_20240227-121023.png
    104.7 KB · Pregleda: 26
Video sam mnogi imaju problem, no hajde ovde da pitam da li neko slučajno ima rešenje.

Naime, konstatno postoji problem sa chat aplikacijama da obaveštenja, odnosno i same poruke uopšte ne stižu, iako je internet veza uspostavljena. Takođe, dešava se i da se ne pošalje poruka prilikom odgovora iz notifikacije.

Da li neko ima rešenja za ovo?

Najčešće se dešava kod WhatsAppa, jer ga i najviše koristim, mada i kod Vibera i Telegrama.
 
EditStiglo ažuriranje od 1.13gb. Valjda će da se popravi situacija sa notifikacijama i sleepom
 
Poslednja izmena:
Video sam mnogi imaju problem, no hajde ovde da pitam da li neko slučajno ima rešenje.

Naime, konstatno postoji problem sa chat aplikacijama da obaveštenja, odnosno i same poruke uopšte ne stižu, iako je internet veza uspostavljena. Takođe, dešava se i da se ne pošalje poruka prilikom odgovora iz notifikacije.

Da li neko ima rešenja za ovo?

Najčešće se dešava kod WhatsAppa, jer ga i najviše koristim, mada i kod Vibera i Telegrama.
Da li ti je podešen internet na 5G ili na 4G ?
 
Na 4G je. Sve sam gledao da namestim, ali nisam nikako uspeo. Vidim da se mnogi žale na to, ali rešenja nema. Od juče nisam pratio da li kasne notifikacije. Na kraju ću ovaj da poklonim, a sebi nešto drugo da uzmem.
 
Imam problem sa viber notifikacijama.Ne vidim detaljnu poruku nego samo bekutan send a message .Nakon sto uradim reset podesavanja stvar se popravi radi 3 dana i onda opet ponovo.Ima li ko resenje za viber?
 
Idu u viber, pa podesavanja pa opsta... Stikliraj prikazi ikonu viber statusa... Znaci zena inala taj problem, nema sta nisam probao, ukljucio, dozbolio omogucio viberu...i sve malo radi pa opet ne... Na kraju stikliram ovo u podesavanjima i radi ko sat instant stizu poruke evo vec nedeljama...
 
Idu u viber, pa podesavanja pa opsta... Stikliraj prikazi ikonu viber statusa... Znaci zena inala taj problem, nema sta nisam probao, ukljucio, dozbolio omogucio viberu...i sve malo radi pa opet ne... Na kraju stikliram ovo u podesavanjima i radi ko sat instant stizu poruke evo vec nedeljama...
Nemam ja problem da mi ne stizu poruke nego ne vidim odma sadrzaj na zakljucanom ekranu kad dodirnem ikonicu vibera vec moram da udjem bas u aplikaciju.Ovo je problem samo sa viberom.Druge aplikacije savrseno rade.
Edit:U pravu si.Sa ikonom statusa radi dobro .
 
EditStiglo ažuriranje od 1.13gb. Valjda će da se popravi situacija sa notifikacijama i sleepom
Meni nije.Ja sam u A1 kupio telefon.Morao sam rucno peko kompa da ga updejtujem na januarski security patch inace je bio na juli 2023 i pokazivao da je sve up to date.Najgora stvar sto se sve brise iz telefona kad se flesuje novi firmwere preko kompa.Samsung je tu mama miljama ispred svih
 
@pejicgoran Samsung je majka za mnoge stvari, ne samo za Android, već i mnoge druge. To što mi radimo u siromašnoj državi, šta ćeš. No, nije to tema.

Ima u podešavanjima da se čekira "apply all software updates".

Nadam se da će uskoro A14 i da će nekako famozno notifikacije da srede na chat aplikacijama.

Trudio sam se inače da im dam sve dozvole, da budu zaključane - odnosno u RAM memoriji, brisao cash, podešavanja mreže i nema šanse da se reši. Telefon sam namestio da radi bez bilo kakvih restrikcija i neće.

je l ti možda imaš taj problem i da li možda možeš iz notifikacija da šalješ odgovore? Konkretno WhatsApp
 
@sarulja91 Nazalost jako slabo koristim whatsup ali viber intezivno koristim i bas je glupo imati bug sa viberom u ovo vreme.Neznam bas me sofwerska podrska razovarala.Na samsungu je sve ispeglano do detalja i na A seriji.Nema razlike da li je A ili S serija.
Sad me nervira ogramna pruka u notifikaciskom baru "povratak u viber".Nemogu da verujem da oni to u razvojnom timu ne vide.
 
Samsung A i S serija su nebo i zemlja. Zato sam i odustao od istog, S - skup ko đavo, A - pun kompromisa, štedelo se na svemu.
 
Meni je A52 predobar. Klasa za sve "jeftinije" telefone koje sam gledao tada. Posle dve godine, i dalje je bruka dobar.

Sada se neckam da predjem na ovaj. Svidja mi se kako izgleda i lezi u ruci ali tesko mi da prelomim.
 
Evo držim oba telefona u rukama, A52 (ženin) i Edge 40 neo (moj) i mogu ti reći da je razlika drastična. Dizajn, ekran, baterija (pogotovo punjenje), kamera, brzina rada... Najveća razlika je u internoj memoriji koja je kod Samsunga kriminalno spora. To me je najviše nerviralo kod A72 koji sam imao i za koji sam rekao da mi je zadnji Samsung koji ću kupiti. (Za S seriju trenutno nemam para pa je i ne razmatram). Naravno da treba uzeti u obzir da je A52 star 2 ipo godine, a Neo svega par meseci. Na strani samsunga je to što ima dual aplikacije, i ako ti je to bitno može da ti bude deal breaker za Motorolu. Takođe, ima Moto i neke sitne bagove, na primer meni se dešava da se ekran usred nečega sam od sebe zaključa i ugasi. Na primer, kucam poruku i samo se zaključa. Ne dešava se često, jednom u par dana, ali evo već par meseci i nekoliko apdejta, a to nisu sredili.
 
Nazad
Vrh Dno