Šta je novo?

Moto Edge 30

Isvesno vreme ne radi ivično osvetljenje ni kod poziva, poruka ni kod obaveštenja. Na edge 30 ultra,prestalo je da radi samo od sebe, probao sam da osbosobim na različite načine ali slaba vajda. Možda je crklo, ne bi me čudilo.
 
Stigao OTA update A14, neću još da ažuriram, Edge 30 ultra, 1,45 gb. Video sam iskustva na Lenovo forumu, problemi, ne radi NFC,problem sa zvukom, nema više "peak display" nego neki " lock screen" koji baguje, bar tako pišu ljudi iz Brazila i Indije.
 
Zato sam ažurirao ja na A14. Problem sa zvukom nisam primetio, NFC ne koristim zato što mi banka ne podržava bezkontaktno plaćanje a ni GPay pa nemam kako da ga proverim. Što se tiče lock screena ne baguje već ne rade custom podešavanja. Znaju za to, valjda će srediti. Prikazuje isto što i peak display samo ružnije.
Što se samog ažuriranja tiče prošlo glatko bez ikakvih problema, nisam radio factory reset.
 
  • Like
Reagovanja: msi
Meni je ažuriranje na A14 prošlo bez problema, ne primećujem bilo kakve probleme ni sa nfc-om, zvukom ili bilo čim. Videćemo da li će biti poboljšanja ili ppgoršanja štp se tiče ažuriranja, do sada je sve radilo kako treba.
Reč je o edge 30 ultra.
 
Desava li se kome da se pomekad restartuje u toku noci dok je na punjacu? U pitanju je edge 30.
 
Na ultri nijednom do sada.
 
Stigla je danas februarska bezbednosna zakrpa za Edge 30.
 

Prilozi

  • Edge 30 februarska bezbednosna zakrpa.png
    Edge 30 februarska bezbednosna zakrpa.png
    83.2 KB · Pregleda: 17
Izgleda da je danas krenuo Android 14 update za Edge 30. Evo i objave sa Reddit-a.

Je l' dobio neko u Srbiji? Na mom telefonu još uvek ništa.
 

Prilozi

  • Motorola Edge 30 Android 14 update.jpg
    Motorola Edge 30 Android 14 update.jpg
    90.9 KB · Pregleda: 9
Koliki izlazni fajl po dimenzijama (Mpx) dobijate kada slikate RAW format? pitanje za korisnike Edge 30 ultra?
 
okej, a to je standardnih 12 Megapiksela, ili? dimenzije slike me zanimaju? hvala
 
Iskren da budem, nisam se igrao s opcijama kamere ovako. Prosto mi neverovatno da ima ovoliki senzor a da ne može da snimi RAW sa punom rezolucijom.
S druge strane, zimus sam snimio jedan video za probu, išao sam ulicom po suncu i onda ušao u magacin naše firme koji je neki polupodrum. Na kraju hodnika jedna LED kilava sijalica. Šokiran sam bio kako je bezbolna tranzicija bila. Nije bilo lutanja ni fokusa ni otvora blende.
 
Stigao je Ready For 6.0 za Windows OS, pretpostavljam da uskoro stiže i Android verzija. Takođe, Ready For postaje Smart Connect.
 

Prilozi

  • Ready For 6.0.jpg
    Ready For 6.0.jpg
    55.5 KB · Pregleda: 5
  • Ready For 6.0 - 02.jpg .jpg
    Ready For 6.0 - 02.jpg .jpg
    92.4 KB · Pregleda: 5
Pozdrav !
Razmišljao sam da uzmem Edge 30 ili možda Edge 30 pro ?
Sada ne znam da li se isplati, da li je razumna kupovina u ovom momentu bilo koji od ta dva modela..
Razmišljao sam i o kupovini Xiaomi 11T..
 
Pozdrav !
Razmišljao sam da uzmem Edge 30 ili možda Edge 30 pro ?
Sada ne znam da li se isplati, da li je razumna kupovina u ovom momentu bilo koji od ta dva modela..
Razmišljao sam i o kupovini Xiaomi 11T..
Ja sam sebi kupio Edge 30 pro u Gigatronu prošlog avgusta. Prezadovoljan telefonom i mogućnostima, ali naleti Edge 30 ultra ovde na forumu u decembru i zagrizem metak i kupim. Pro završi kod žene i ona ga još uvek koristi. Realno, u svakodnevnom radu skoro da nema razlike, ali Ultra je definitivno više premium proizvod. Počev od ekrana pa na dalje, sve je nekako "ultra". Sada ih gledam jedan pored drugog, na Pro ekran izgleda jeftino i plastično. Pre ovoga sam imao nekoliko Xiaomi telefona i u taj tabor se više ne vraćam. Taj Xiaomi 11T je model iz 2021. sa Mediatek čipom. Edge 30 pro je iz 2022. sa Snapdragon 8 Gen 1. Ne vidim šta tu ima da se poredi realno.
Ovo sada pišem kao odgovor tebi, ali i kao odgovor ovim raznim "poznavaocima" što govore da je Motorola slaba sa ažuriranjem sistema. Pro je na verziji Android 13. Od Nove godine je bilo četiri ažuriranja (sigurnosne zakrpe). Ultra verzija je na Androidu 14 i isto je bilo četiri ažuriranja od Nove godine.
 
A reci mi kakva mu je baterija, mislim na Edge 30 Pro, kakav je ekran na suncu, da li se lepo vidi, da li je čitljiv ?
I da li radi onarmalno, nije se usporio vremenem, ne koči i sl. ?
I najbitnija stvar da li se stvarno previše greje sa ovim SD procesorom ?
 
Dok sam ga ja koristio utisak mi je bio da mu baterija nije najjača strana. Procenat baterije prikazan na ekranu pada prilično brzo i konstantno. S druge strane, nije mi se desilo da me ostavi na cedilu. Brzi punjač pomaže mnogo. Ujutru dok popiješ kafu pre polaska na posao telefon je napunjen. Pre ovoga sam imao Poco F2pro kod koga je držala baterija dva dana standardno od prvog do poslednjeg dana, tako da me tu Edge 30 pro nije baš oduševio.
Ekran je OK. Ovaj na Ultri me razmazio pa ne mogu sad da kažem nešto specijalno.
Za telefon koji je kupljen pre pola godine mogu da kažem da ga smatram novim, tako da ni ne očekujem ta bagovanja od starosti. Žena igra one kineske igrice. Ima ih deset instaliranih, ne žali se.
Telefon ume da bude vruć, ali nisam osetio nikada da throttluje.
 
Nazad
Vrh Dno