Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema nikakve provizije za prilive iz inostranstva, mozda je to provizija za transfer iz druge banke, 20% je previse, bolje proveri to.

Jedino da odes do filijale u Airport City-u da ti isplate u USD. Sve sotalo te kosta barem 5%.

Koliko si to dobio? Ispod 100$? Ako je ispod 100$ to su onda razne provizije intermediary banaka dok dodje do nas.
Da, ispod 100 je. Oko 80 je uplaceno, a stiglo tacno 20% manje.
Jel to onda znaci da je za vece cifre manja provizija (u procentima)?
Verovatno necu koristiti ovaj vid placanja, ali svakako je dobro znati.
 
Jel to onda znaci da je za vece cifre manja provizija (u procentima)?
Verovatno necu koristiti ovaj vid placanja, ali svakako je dobro znati.

Ja nisam platio proviziju za priliv iz inostranstva u evrima, ne znam kako je za druge valute.
 
Ne placas Telenor banci proviziju, barem ne zvanicno.
Ali uvek ima posrednicka banka kada se salje kod nas i one uzimaju %.

Retko ko, tipa Digital River servisi, stave izgleda OUR opciju ili imaju neki jeftiniji nacin za slanje i stvarno dodje koliko posalju. Za sve ostale kada salju firmi, znam da ili platimo 10-15eur za posrednicku banku ili su stavili OUR opciju (i tada oni plate tih 10-15eur!)

Da, taj trosak je fixni.
 
Iz USA mi redovno uzimaju 35$ za posrednicku proviziju, a transfer naravno u usd.
 
To nesto debelo ne valja kod tebe!
Imamo u firmi transfer od nekoliko klijenata u USA, nikada nije toliko uzimano.
 
Svi troskovi na meni, korespodentska banka je Deutsche bank New York.
 
A paypal?
Kakva je tu situacija, koja je provizija za primanje novca?

Послато са ME173X уз помоћ Тапатока
 
Ne placas Telenor banci proviziju, barem ne zvanicno.
Ali uvek ima posrednicka banka kada se salje kod nas i one uzimaju %.

Retko ko, tipa Digital River servisi, stave izgleda OUR opciju ili imaju neki jeftiniji nacin za slanje i stvarno dodje koliko posalju. Za sve ostale kada salju firmi, znam da ili platimo 10-15eur za posrednicku banku ili su stavili OUR opciju (i tada oni plate tih 10-15eur!)

Da, taj trosak je fixni.
Da, u pravu si, platio sam transfer 10 evra posrednickoj banci.
 
Kako da onemogućim slanje mesečnog izvoda na mail?
 
Juce tokom dana bankomat u T.C. Stadion nije radio, dosao sam uvece da bih probao da li sada hoce da prodje transakcija. Koristio sam mCash, skenirao bar kod sve proslo, kad eto ti ga transakcija ne moze biti izvrsena i kraj, posle 2sec stize push notif. i e-mail da je iznos skinut. Poludeo sam, posle sam jedno 20 minuta bio na vezi sa korisnickom sluzbom dok je videla kroz sistem i konacno vratila iznos na racun. Zatim ne mrzelo me odem pesaka do drugog bankomata u Brace Jerkovic, kad tamo samo monitor upaljen i stoji Telenor logo na njemu, potom se restartovao i cekao sam jos 20min dok se nije podigao sistem(inace koriste Win7
 
Znaju bankomati za koga navijaš :p
 
Koliko treba da proknjize ovi iz Sbb uplatu i da mi na Sbb portalu stoji zaduzenje 0 din.,a preko Racuna na klik?
Juce uvece prvi put tako platio Sbb,a jos stoji da sam zaduzen

Послато са KIW-L21 уз помоћ Тапатока
 
Po defaultu bi trebalo sutra u toku dana da proknjize. Van platnog prometa si platio, tako da je to sbbu tek danas leglo u toku dana.

Sent from my D6603 using Tapatalk
 
Nekad dan dva, a znaju i tek posle 5 dana da proknjiže. Tačnije ne znam kad proknjiže, možda i brže, al' pričam o tome koliko im treba da se promeni stanje na moj SBB portalu.

NXT-L09
 
Poslednja izmena:
Ovog meseca preko placen SBB preko klika i sutrada se video na portalu.
 
Zato ja kada dugujem 2 rate a par dana je pred isključenje uplatim u poslovnici, bez provizije. Odmah se proknjizi.

Sent from my D6603 using Tapatalk
 
Proradio mChash na bankomatima jedino skener ne radi nece da ocita kod, ali rucno hoce da radi.
Sad samo da fixuju taj skener i super.
 
Meni je očitao, samo treba malo udaljiti ekran od skenera.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Jel se upali crveno svetlo kada treba skenirati kod ?

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
 
Da, ali nece da ga skenira bar meni ili ja ne znam da stavim telefon ispod skenera.
 
Moja chargeback priča ima eliplog. Da podsetim, kupovao sam iz nekog web shop-a u Evropi, plaćao TB MC, a procesor za plaćanja je bio HiPayWallet. Lepo sarađivali dok se nisu desile 4 epizode, gde dva paketa nisu stigla a dva bila uništena po prijemu, a paketi osigurani, ali prodavac nije hteo ponovo da pošalje, pisao sam HiPayWallet-u koji se pravio savršeno lud, "mi smo tu samo da procesiramo plaćanje, probajte na neki drugi način da rešite problem".

Uradio sam kako su me savetovali, izvršio sam uspešno chargeback preko TB, dobio sredstva nazad i juče mi, 2 sedmice posle toga, stigao mail od HiPayWallet-a kako oni od mene potražuju iznos koji je chargeback-ovan i pokušavaju da ga naplate od moje banke ali bezuspešno i da mi zbog toga "privremeno" (čitaj: zauvek) blokiraju nalog, uz obrazloženje:

We inform you that, we’ve received a notification from your bank signifying that, you recently performed an opposition to a payment.
For security measure, your account has been closed. You cannot make any more use of this HiPay Wallet.

Kakvi ljudi, nisu hteli ni prstom da mrdnu dok su uzimali masne provizije kada sam učestalo plaćao i savetovali me da sam rešim problem; kada sam upravo to uradio, onda im ni to nije po volji! LOL.
Namirisao sam da to može da se desi, pa sam u tom nalogu izbacio sve povezane platne kartice (kad se nešto jednom plati preko HiPay automatski se kartica veže za nalog i ne može da se plaća po drugom nalogu!). Tako da su mi blokirali nalog koji glasi na moje ime, ali nema vezane kartice.
Budući da neki trgovci podržavaju samo HiPay nemam baš izbora za plaćanje, uglavnom, ista TB MC prošla je pri plaćanju na drugom nalogu koji sam napravio.

Ovo mi je bio prvi chargeback u životu, nisam znao da je toliko zahtevno da se to sastavi sa bankom (uzima vreme svima), MC je taj koji donosi odluku, a posledice se u talasima osećaju na način na koji sam prikazao. Prosto, kao vodič nekome ko poželi isto da uradi. :)
 
Jel možeš da napišeš kako je tekla procedura sa Telenor Bankom, šta su ti sve tražili, itd.?
 
I mene zanima isto, posle koliko su rešili problem sa chargeback-om? Moj problem kao i većine vezano za telenor banku je u temi vectone mobile. Rekli su mi iz TB da će se truditi da povrate taj novac itd. Oni kao banka nisu smeli da dozvole da DEBITNA kartica ode u NEDOZVOLJENI minus, a da nemam odobren ni dozvoljeni minus preko tekućeg. Nadam se da će to rešiti što pre. A kada neki hakeri skinu veliku lovu itd, odmah angažuju policiju za visokotehnoloski kriminal itd. A nas obične građane ko šiša. Sledeći put može da mi stigne isto secure kod na 1000 dinara, a da mi skinu 1000 funti i nikom ništa.
 
Neco, daj link molim te gde si opisao problem, ne nalazim tvoj post gde si opisao svoj problem?

Vidim da je neko opisao da su mu skinuli 100 funti umesto 100din, ali ne i koju karticu koristi. (ovo je problem sa Vectone-om, jer je koristio kreditnu karticu)


Owime, podseti nas, koliko si imao transakcija, koliko ih je bilo duplinrao/netacno, i da li neka od njih bese prosla bez 3D Secure na hIPayWalletu? (i sta je bilo na kraju sa tim 3DS problemom, ili nisi stigao nigde, posto to jesi platio stvarno?)
 
Poslednja izmena:
Ne zna da li to rade namerno ili slucajno, pre 15 dana sam isao sa namernom da otvorim racun i uzmem Debitnu karticu da bih mogao da je prikacim na PayPal account. Popricam fino sa ljudima koji rade u Telenor prodavnici, da me iskljucivo zanima da li Vasa kartica moze na PayPay - doticni mi kaze da moze i da on koristi bez problem?
Danas odem da aktiviram karticu i sve fino, vratim se kuci pokusam da se prikacim na PayPal sa istom karticom kaze mi da se ta kartica ne moze prihvatiti... zovnem call centar kazu mi da njihova kartica ne moze na PayPal??

Imam i Payoneer koju takodje ne prihvata iz tog razloga sam i otisao u Telenor. Koju biste vi banku preporucili ali da moze da se prikaci na PayPal i da mogu da primam novac na toj kartici ili racunu i da isti podizem na bankomatu?
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno