Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Da li je za Viber dovoljno da neko zna moj broj fona i odmah moze da me kontaktira iako ja taj broj nemam u imeniku?
 
Ako ti imaš Viber account povezan na taj broj onda da.
 
Pa ovo je ko hoće da aktivira nezvanično. Ja sam uspeo na S4 na lp ali na nexusu na KK izgleda da ne. Otkucam ono u terminal i iskoči mi whatsapp ali kada pozovem sebe sa drugog tel poziv se odmah prekine.
 
Probao sam WhatsApp Web. Savršeno, odlično radi, jednostavno i brzo uparivanje, logično, dobra zaštita, može da se koristi i na kompu koji nije lični. Podržava Chrome, ali sada i FireFox i Operu. Ništa se ne snima na hard disk od podataka i slika (multimedije).

Sa Vajberom -- sve suprotno. Oni imaju Viber za Win, valjda i za Linux, kao stand-alone aplikaciju, i svi podaci skladište se na HDD-u. Pa koliko je sam user u Win zaštićen, toliko su i ovi podaci. (Čitaj: nisu.)

Pošto Viber za Win dugo koristim, moram da kažem da mi se ideja WhatsApp-a iz browser-a mnogo više sviđa jer je dostupna na svakom računaru a ne ostavlja nikakve tragove na disku! Bez instalacije.

Uočljiva razlika je da WhatsApp Web zahteva da je telefon na kome je WA bude online tokom korišćenja. Čim fon nije online, ne radi sync (slanje/prijem) iz brauzera. U brauzeru može da se uradi logoff, kao što iz WA phone app može da se diskonektuje pojedinačno svaki klijent iz brauzera. Deluje vrlo sigurno. Eto, moj kratki utisak! :)
 
Odlican je whatsapp web.. Zbog njega po nekada i upalim pc,inace ga ne bih palio po par meseci :)
 
WA jedna od retkih mega popularnih, a kvalitetnih aplikacija.
Samo da ne upropaste sa Voice opcijom, a to cemo videti uskoro :)
 
Nadamo se da neće. Pogotovo sada kada imaju mentorstvo ovih iz fb.
 
Dvapitanja:

1. Da li moze da se na Whatsup-u podesi da se poruka prikazuje u notification bar-u, kao sto je kod Vibera?

2. Da li moze na Viberu da se podesi da kada sam u aktivnom cetu i kada mi sagovornik posalje poruku da samo "zazvoni" ton, bez vibracije, kao sto je kod Whatsup-a?
 
Da li WA u spisku kontakata prikazuje sve kontakte koji imaju instaliran WA, kao što to radi Viber?
Pitam jer mi je malo čudno što u spisku ima samo 115 ljudi, a u slučaju Viber 239.
 
Srbi iz nekog čudnog razloga više vole viber od whatsappa
 
Onda je verovatno to :) Oba imam, ali nekako i ja dosta više koristim Viber; valjda zato što ima i pozive a i što ga duže imam, pa navikao...
 
Jer WA kaže da košta.

Ja ne znam ikog da je platio whatsapp posle godinu dana. Da ne kažem da mnogi ni ne znaju da se plaća. Kad to spomenem svi kao vau kako ću platiti to, jao nemam karticu, jao koje cimanje itd. Ima raznih, ali generalno blage veze nemaju.

Devojke koriste više viber zbog boje, a muškarci onda da bi pričali sa devojkama skidaju viber...
 
A ja onda dobijam od jednog poruku kako će Viber početi da se plaća. I moram pet minuta da mu objašnjavam da je u pitanju zajebancija...
 
Nije to ništa... Sećam se chain-a na Viberu pre godinu ili koliko kad je bilo pošalji poruku ovu svim kontaktima da bi se videlo da ti je aktivan account :D
 
Mislim da je ipak glavni razlog to što svako ima bar nekog ili više poznanika/prijatelja/rođaka koji žive u inostranstvu, pa je Viber odlična stvar da se ljudu povremeno čuju. Skype još uvek ljudi uglavnom povezuju za PC i video chat; npr. kod mene, od 75~80 Skype kontakata, online je retko kada više od 7-8 u istom trenutku, a pretpostavljam da je barem polovina njih onda na PC. Imam ponekad i pitanja tipa "stalno si na skype, jeli ideš na posao?" :)
Na Viber sam se navikao jer mislim da imam veći broj poziva (sa inostranstvom, naravno) nego poslatih poruka, zajedno sa standardnim SMS-om.
Mislim da je sa devojkom ipak najlepše uživo :):)



Sećam se chain-a na Viberu pre godinu ili koliko kad je bilo pošalji poruku ovu svim kontaktima da bi se videlo da ti je aktivan account
Vrhunski :D:D
 
Ma znam, nego ne mogu da verujem kako nasedaju i dalje.
 
Viber ima lepse smajlije, ima stickere, ima video i obican poziv.. Za mene dosta prednosti u odnosu na WA..
 
A sve sto si naveo sada su za mene minusi vibera ( plus ogavna ljubicasta boja) :)
 
Dobro mozda je decko, mladja neka generacija. Znaci stikere ne podnosim, pu sto ih mrzim. Eno vidim ima neki i viber games (stalno mi iskace)... Tacno cu ga obrisati.
 
A starija generacija kucka poruke preko Whatsap. Svašta se može pročitati ovde. :D Viber se koristi za razgovor, tako da nije ni za poređenje sa Whatsapom.
 
Najveća je fora što meni neki lik reče pre par nedelja da je po njegovom iskustvu wa više za zajebanciju, a viber za posao. [emoji19]
 
Nazad
Vrh Dno