Šta je novo?

LG LA 660s

  • Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
Meni se posle update počeo tv sam gasiti i paliti.jel ima još neko ovaj problem?
 
Ja nemam. Sve radi kao i do sada.
 
Da li iko zna koliki je prosečan vek trajanja ovog Tv-a (radni sati). I pomoću koje fore da vidim koliko ima moj Tv radnih sati do sada? Prošlo je pune dve godine od kako sam ga kupio,garancija je istekla .... nisam je ni imao, (Madjari....znate već):)
Pa ono da znam šta me čeka u narednom periodu. Inače radi savršeno.
 
Kao i svaki TV, moze da radi 2 godine a može i 20... :)
Ja imam produzenu garanciju 5 godina, ako ti je neka uteha. Prethodni plasma LG mi je radio bar 4 godine bez problema dok ga nisam prodao.
 
na starim modelima se istovremeno drzalo meni na tv i na daljinskom i pojavio bi se onaj skriveni meni gdje se moglo između ostalog vidjeti i broj radnih sati, ali na ovom modelu to ne pali
 
5char
Poštovani cenjeni klijenti,

Zahvaljujemo vam se na dosadašnjem pokroviteljstvu LG Cloud-a.
Želimo da vas obavestimo da će deo LG Cloud servisa biti obustavljen sa 1. decembrom 2015. zbog promena u strategiji rada.

Pročitajte sledeći sadržaj i zapamtite koji će servisi biti obustavljeni, da biste izbegli buduće neprijatnosti.
■ Datum sprovođenja : 1. decembar 2015. u 00:00 (GMT +0)
■ Servisi koji će biti obustavljeni
: LG Cloud aplikacija za televizore, mobilne uređaje (Android, iOS) i računare, i veb sajt( (lgecloud.com)
: LG Cloud je sinhronizovan sa Galerijom, Muzikom i Upravljačem datoteka (Polaris Office) na LG pametnim telefonima
■ Servisi koji će se nastaviti
: LG Cloud je sinhronizovan sa aplikacijom LG Backup na LG pametnim telefonima
: Sinhronizacija LG Cloud-a sa aplikacijom AvatarBook na LG pametnim televizorima
: Sinhronizacija LG Cloud-a sa LG 3D kamkorderima
■ Raspored
1. decembra 2015.

Obustavljanje servisa

>

od 1. dec. 2015. do 31. dec. 2015.

Podržan je sajt za pravljenje rezervnih
kopija i aplikacija za računare

>

4. januara 2016.

Brisanje ličnih
informacija i podataka

* Ako koristite funkciju LG Cloud-a za automatsko podizanje, proverite automatsku sinhronizaciju fascikli i nastavite sa pravljenjem rezervne kopije podataka.
* Od krajnjeg datuma servisa do 31. decembra 2015. ćete moći da napravite rezervnu kopiju vaših datoteka sa LG Cloud-a pomoću sajta za pravljenje rezervnih kopija i aplikacije za računare (neće biti podržano podizanje novih datoteka)
* Datoteke poslate pomoću servisa koji će biti obustavljen, biće obrisane posle 4. januara 2016. i vaša pretplata na LG Cloud servis će biti otkazana.
* Ako koristite servis koji će se nastaviti, ovaj proces neće uticati na vaše lične podatke i datoteke poslate pomoću tih servisa.
 
Moj tv to radi odavno pre ovog update-a. Imao sam dva paljenja,sa skroz razmrljanom slikom. Od straha sam ga iščupao iz struje. Posle se upalio i radi super,ali pola života mi je oduzeo.
 
Da li su nam to obrisali 3D World? I da li je još nekom počeo da proklizava skrol točkić na magic-u?
 
Poslednja izmena:
Kod mene skrol isto malo zeza. Na jednom mestu ide nekako bas tesko. Pokusao sam da otvorim daljinac da vidim sta se to desava ali sam na kraju odustao bojeci se da ne polomim plastiku...
 
Izmedju tockica i gume koju dodirujemo se nakupi masnoca i proklizava. Ja sam skinuo sve ocistio i ulepio superlepkom, radi ko nov...
 
Ovi nam poskidaše i ugasiše sve moguće na tv-u. 3D world,LG Cloud... Očekujem sutra da mi pokucaju na vrata i da mi odnesu tv,ono kao ,,to je naše,,.
Je li komplikovano da se otvori daljinac? Proklizavanje me strašno nervira.
 
Pričate o smart ili o klasičnom daljincu? Ja sam smart posle tri dana sakrio u fioci i koristim samo običan. Klasičan se otvara relativno lako. Malo se rastavi plastika i onda se nekom starom kreditnom, ili sim karticom lagano razdvoji ceo.
 
Da, skopčao sam kad sam pažljivije pročitao. Iz nekog razloga sam se prebacio na strelice, gore-dole-levo-desno. Magic sam bukvalno par dana koristio. Meni je to neupotrebljivo.
 
Nije komplikovano ali su jake zabice koje ga drze jer nema ni jedan sraf. Uzmi staru kreditnu ili nesto slicno, skines poklopac baterije i odatle odvajas crni deo od gornjeg srebrnog. Kad ga otvoris dalje je lako. Pazi ima sitnih delica unutra.
 
Kažem,plašim se da nam ne oduzmu tv kako su krenuli. Neka ugase 3d opciju,odmah ga bacam sa sprata. Mislim da se trude da ga unakaze skroz,kako bi nas naterali da kupimo nove modele. Kontam,prošlo je dve godine,vreme je za novi,eeee pa neću novi! Oni mogu i da ga ugase na daljinu,kao pokvario se. Igraju se sa nama.
 
Poslednja izmena:
Kažem,plašim se da nam ne oduzmu tv kako su krenuli. Neka ugase 3d opciju,odmah ga bacam sa sprata. Mislim da se trude da ga unakaze skroz,kako bi nas naterali da kupimo nove modele. Kontam,prošlo je dve godine,vreme je za novi,eeee pa neću novi! Oni mogu i da ga ugase na daljinu,kao pokvario se. Igraju se sa nama.

Nema novi, tek sam ovaj otplatio i imam jos tri godine garancije.Sta god da rade ja moram trpiti.
 
Bas su karine ove smart tv, samo reklamni trik, sta god podjes ono ne moze, pored nje moracu i android box kupiti
 
Smart se ne odnosi samo na aplikacije, već i na druge funkcije. Kao što je WIFI konekcija WIFI direct, dupliranje ekrana,uparivanje na razne načine sa drugim uredjajima. A ima i aplikacija koje nisu loše, Time Machine 2 je izuzetna aplikacija koja dolazi uz Tv i radi bez problema. To sve na običnim televizorima nema.
 
Opcija snimanja (time machine) na hdd postoji i na mom starom LG, kada opcija smart još nije ni postojala.
Smart svakako ne smeta, ali svakako ne može da se poredi sa Android TV ili Raspberry Pi uređajima.
 
Jasno da smart nije ni blizu androidu. Ljudi kupe smart tv i misle da odmah mogu da koriste google play. Tu se greši. A smart tv je svakako bolji od običnog tv-a.
 
Zasto smart mora da bude kao android? Danasnji smart podrzava dlna, youtube, hbo go, spotify, plex, netflix i veliki broj drugih servisa. I sve to radi odlicno. Na osnovu zadnjih par postova stekao sam utisak da je najveca zamerka kodi. Za sta uopste koristite kodi, a da jedan smart tv to ne moze da uradi?
 
Smart TV nema opciju nikakvog servera, pa ne mogu sa računara da pristupam direktno HDD koji je priključen na TV.
Recimo, skinem film. Prebacim ga na HDD i gledam, a da računar ne mora biti uključen.
Jedan ovakav FTP server je trivijalno napraviti i proizvođači to izbegavaju bez opravdanog razloga.
Sa Pi2 je ovo trivijalan posao. Čak možete direktno sa njim skidati torrent i sve završiti bez učešća računara.
E sada, kada jednom uzmete ovakav uređaj za 50€ (ili Android) i kada ga priključite na TV provereno više nećete koristiti Smart funkciju.
 
Nazad
Vrh Dno