Šta je novo?

Laptop Laptop

Koji laptop kupiti?

Nikola1991

Poštovan
Učlanjen(a)
18.11.2015
Poruke
70
Poena
60
Resio sam da zamenim laptop posle 10 godina 🤣. Uzeo sam pred novu godinu 2012 asus k53e preko telenora i sluzio me odlicno, i dalje radi kao sat ali je vreme da ga promenim, zamenio sam mu samo HD jer mi je ispao pa je crkao hard i to je to od ulaganja za sve ove godine. Radim na brodu i laptop mi treba da u slobodno vreme pustim neki film seriju mozda neku igricu nekada ali redje. Bitno mi je da ima ssd, da je laksi od ovog mog koji ima 2,6kg. Moze i 14". U prednosti asus zbog dobrog iskustva, isto tako bih zaobisao acer zbog loseg iskustva vise puta, ne svidja mi se ni finalna obrada Hp-a, izgledaju mi jeftino. Kupujem za keš pa mi nisu bitne radnje na rate itd. Budzet do nekih 80k. Naleteo sam na ovaj zanimljiv, a vi predlozite ako moze nesto bolje.
 
Ovaj je skuplji par hiljada, ali ima mnooogo bolji ekran(oled), bolji procesor, graficku... :)

Uhh ovaj dobro zvuci, kad das 77 mozes i 86 soma hahha. Ne zuri mi se do marta mi ne treba laptop ali opet dal ce biti neko vece snizenje ne znam. Druga solucija mi je u martu negde u austriji ili nemackoj kad budem na lepom plavom dunavu da svratim u mediamarkt i mozda tamo nadjem nesto povoljnije a bolje. Ne znam sta mi je ciniti 🤣
 
Pazi, do marta se mozda pojave i laptopovi sa novim intel i ryzen procesorima...ovaj asus je super...ali do tada mozda izadje i neki bolji... :)
Svakako, vidi da udjes na ekupi kad budes planirao da kupis ili pitaj ovde, pa cemo smisliti nesto... :D
 
Ja lično obožavam kako oled izgleda, ali me isto tako strah od staticne slike i burn ina, a beše na to nema garancije kao kod tva?

Kod telefona je lako, pred garanciju odneses, kazes ima fleke, oni zamene, pa si miran jos par godina. Za laptop ne znam, ali dobro deluje ovaj sa OLEDom iako je intel a ne AMD.
 
Kako tačno misliš to "kažeš ima fleke i oni zamene" ako nema fleke? Ne rade u servisu mladi pavijani, ako nema burn in neće ti niko zameniti ekran.
U Asus Care programu koji imaš u ovom Vivobook-u postoji nekoliko podešavanja da zaštite ekran upravo od burn in efekta, naravno osnovno je uključivanje autohide taskbara jer se očekuje da prvi "progori" Windows logo kao i status bar na telefonima. Da OLED ima tako kratak vek ne bi pravili televizore u ovolikom broju sigurno. Jedina mana OLED-a koju ja do sada vidim a nije mi se dešavalo na LCD, ako dosta vremena provodiš radeći u MS Office dokumentima, malo je naporno to biserno belo za oči. Brightness ide na krajnji low a onda ona nečija priča o "mora laptop da ima više od 300nits" totalno pada u vodu, džaba meno 600nits kad zavrnem ventil. :)
 
@Note10
Lepo, tako kako sam napisao. Svaki amoled koji sam imao nakon godinu i po ili blizu dve izgubi onu belu belu i postane žućkasta.
Kažeš kao žute fleke i to je to. Zamenio sam do sada ekran na Note 3, s6 edge, s7 edge, s9, i evo na p30 pro pre par meseci i to poslednji dan garancije, sve ovlašćeni servis, bez ikakvih problema.
Na Samsungu sam imao vidljivo, ali na p30 pro se ništa nije videlo, samo eto to sto znam da bela sigurno nije kao što je bila, probao i dobio nov ekran i bateriju.
 
Ti si još luđi, ja sam mislila da ja profitiram zamenom baterija na svim dosadašnjim telefonima u zadnjoj nedelji garancije a ti dobiješ i ekran. 🤣 Skidam kapu. 😄
Što brineš onda, tako isto i sa lapom radi i za tebe nema zime.
 
Ti si još luđi, ja sam mislila da ja profitiram zamenom baterija na svim dosadašnjim telefonima u zadnjoj nedelji garancije a ti dobiješ i ekran. 🤣 Skidam kapu. 😄
Što brineš onda, tako isto i sa lapom radi i za tebe nema zime.
Pa pazi, Amoled ne može da zadrži karakteristike kao kad si ga uzeo, i što da ne zamenim. Kupio sam sa beom belom, hoću sa belom belom 😁
Samsunzi jesu imali blagi burn in, ali su imali. Doduse s6 edge je popio mrtav edge, to je morala zamena.

E sad, za laptop što kažeš, mislim da ne važi takva priča, kao i za tv? Ne bih se sa time zezao. I ono da sklanjam taskbar, to nikako, kupio sam ja njega, a ne on mene pa da se prilagodjavam 🤔
 
Pa pazi, Amoled ne može da zadrži karakteristike kao kad si ga uzeo, i što da ne zamenim. Kupio sam sa beom belom, hoću sa belom belom 😁
Samsunzi jesu imali blagi burn in, ali su imali. Doduse s6 edge je popio mrtav edge, to je morala zamena.

E sad, za laptop što kažeš, mislim da ne važi takva priča, kao i za tv? Ne bih se sa time zezao. I ono da sklanjam taskbar, to nikako, kupio sam ja njega, a ne on mene pa da se prilagodjavam 🤔
Poceh da razmisljam u smeru oleda i sad si me odvratio 🤣. Vrvt ce IPS da bude onda, ne mogu da mislim o ekranu da sklanjam taskbar itd.
 
Najbolji telefoni, najbolji televizori, sve prešlo na OLED čak i zadrti Apple, ali mi u Srbiji nećemo nego ćemo LED jer neće da traje k'o Obodin frižider iz 1979.
OLED ili ne, softver se sada tako pravi i napreduje da prirodno za par godina postoji potreba za kupovinom novog uređaja, ne mogu ja više da se hvalim da mi je prošli Asus sa dualcore Pentiumom i 4gb rama trajao 10 godina, to je prošlost. Ne vidim zašto ne bi, za toliko vremena koliko će nam trajati mašine, birali ono što je trenutno najbolje? Isto mi je kao kada neki vozač čuvene VW dvojke kaže da današnji trocilindarski motori crkavaju posle 200000km... pa okej, valjda je prošlo vreme da jedan auto teramo 500k pa premotamo kilometražu? Ne znam, možda samo drugačije razmišljam, svako ima pravo na svoje.
 
Pozdrav,bavim se deejayingom i zbog nekih aplikacija primoran sam da ryzen procesor zamijenim intelom.Samim tim sam primoran i sam laptop da zamjenim...Uzeo sam u prodavnici Asusov laptop koji mi je po specifikacijama odgovarajuci ali je problem jer nema pozadinsko osvjetljenje tastature sto mi pravi problem kada radim zurke.Kada sam otisao u prodavnicu da ga zamjenim ponudili su mi laptop kojim sam odusevljen...Radi se o Asus Notebook 15 modelu sa OLED ekranom.Zanima me vase misljenje o tome da li da se namucim da zadrzim ovaj bez pozadinskog osvjetljenja tastature ili da uzmem Notebook 15 na rizik?Imajte u vidu da se laptop koristi po 3/4 sata bez mjenjanja slike,tacnije koristim jednu istu aplikaciju koja je 50%staticna za vrijeme zurke i 50% slike nije staticno..Kada kazem na rizik mislim zbog toga jer garancija ide samo na 3 ili vise mrtvih piksela a na ghosting i burning nema garancije...Hvala unaprijed
 
Vidi samo koliko ti je bitna slika. OLED je zaista nešto posebno, ali, što kažu Ameri, it comes with a price. 😁
Dodao bih da dolazi i sa dečijim bolestima, kao što su OLED Burn-in i PWM za osvetljenje sa niskom frekvencijom treperenja.
Npr, meni to ume jako da smeta.. posle pola sata kreće bol u očima i onda i glavobolja.
 
Vrh Dno