Šta je novo?

L2VPN jedan VLAN ima problem

Ripper

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poruke
1,290
Poena
650
Ćao narode, imam problemčić za koji ne znam odakle da krenem sa rešavanjem :)

Veći deo moje firme se preselio iz mesta A u mesto B. U mestu A je ostala kompletna mrežna oprema i serverska infrastruktura. Između te 2 lokacije je iznajmljen full transparentan L2VPN koji se ponaša kao kabal. Na lokaciji B sve radi kako treba (tamo postoji samo 1 Core, i 3 Access switcha). Međutim na lokaciji A ne radi jedan konkretan VLAN...dakle nijedna IP adresa iz tog VLANa. (iako su na toj lokaciji svi VLANovi izvorno kreirani i radili i ništa nije dirano). Šta je uopšte moglo da se pogrešno konfiguriše na opremi na lokaciji B pa da "zezne" vlan na lokaciji A i kako je to moguće ?

p.s. trenutno nemam pristup opremi na mestu B pa ne mogu sam da proverim ništa, više me interesuje da li uopšte može da bude problem u toj opremi ? Ne vidim kakav može da bude problem do L2VPNa ako je sve pušteno full transparetno.

Hvala puno unapred na svim sugestijama ;)
 
Je l' moze jos malo informacija? Da li je oprema Cisco? Ako jeste da li su na B lokaciji korisceni ili novi switch-evi? "VTP server mode" na B strani?
 
Oprema je Cisco...na lokaciji A je L2VPN uboden u 10gbit trunk port na Access switchu tipa Cisco Catalyst 3560v2 (iza njega je Core switch, ruter i ASA ali pošto je uboden u access kapiram da se lokacija B ponaša kao još jedan switch). Internet se vuče sa lokacije A.
Na lokaciji B je L2VPN uboden u Cisco core switch (mislim da je Catalyst 3550) i iza njega su 3 Accessa tipa Cisco 2950.

Još uvek nemam pristup toj opremi na lokaciji B, pa mogu samo da nagađam u čemu je problem, pošto 10 drugih VLANova radi kako treba na obe lokacije, a samo jedan koji mi treba radi samo na lokaciji B. Verujem da ima neke veze sa VTP server mode ? Moguće da je samo taj VLAN drugačije kreiran na B strani pa ruši A ?
P.S. u jako retkim slučajevima....računar sa fixnom IP adresom problematičnog VLANa na strani A uhvati mrežu ! recimo na 5min i posle restarta izgubi ! To mi tek nije jasno kako je moguće... (naravno provereno nema IP konflikta, proverena adresa je u pitanju uvek)
 
Kahm....rešen problem ! Na Core switchu na lokaciji B bio je definisan problematični interface vlan (iako za tim nema potrebe pošto je već definisan sa ostalima na lokaciji A). Momentalno nakon brisanja je sve proradilo i nikakve više nestabilnosti nema.
 
Nazad
Vrh Dno