Šta je novo?

Kriptovalute - opšta diskusija

Cekaj jel za to on off resenje pricate jer kopate samo nocu? Ili generalno jer vam rigovi nisu blizu?
 
Pitao covek za remote on/off
Verovatno zato sto nije blizu masina.
Reley je mnogo bolje resenje od sonoff-a. Bas iz razloga koji je Challenger napisao. Prekidanje napona i ponovono pustanje tek tako na masinama.
Slicno bi bilo kao da svako put kad vam masina zaglavi vi iscupate utikac napajanja iz uticnice i vracate ga.
Uvek sam pre Reley resenja nego sonnof
Inace smo debelo usli u Off topic. Treba ovo prebaciti sve u Hardware ili u Ideje za konstrukciju rigova

Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Slažem se, možemo da pređemo na adekvatnu temu da se valjano prodiskutuje. Znam ja ovo, video sam uživo sličan uređaj samo ga nisam uspeo izguglati i nabaviti (baš taj). Ja se ne brinem za nasilno gašenje, neretko nestane struja pa ništa ne fali, bitno izgasiti onaj startup ili automatic repair kako li se već zove.
Meni je uređaj bitan jer često zabode nešto tako da se izgubi daljinska kontrola i pomaže samo ručni reset. Plus za paljenje sad kad nastupi doba noćnog kopanja. Gašenje rigova u 8h je lako podesiti u win, samo je startovanje u ponoć problem. Ne znam da li u biosu to može ili neki običan računar u mreži pa preko njega da se šalje wake on lan magic paket... nisam još probao, to mi pada na pamet od besplatnih rešenja, mada i ovaj uređaj nije skup.
 
Sonoff kao i vecinu tih slicnih uredjaja imate na KP, ne gubite vreme na Aliexpress kad je kod nas 15e nov.

Radi tako sto skinete app na telefonu i komandujete jer se uredjaj takodje kaci na wifi mrezu. Ovo je najprostiji model a imate i naprednije koji salju podatke o potrosnji struje, temperature itd...
 
Yoda, dali ovaj tvoj moze posebno da kontrolise svaki kanal posebno, posto ih ima 16
 
Yoda, dali ovaj tvoj moze posebno da kontrolise svaki kanal posebno, posto ih ima 16

Da, svaki posebno
9d9f7da87d08a50e95ad168bda76cefb.png



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Upravo su me haknuli za jedno 0.22 BTC . Ne znam ni sam kako sta ta adresa mi je bila na desktop u folderu … win defender nesto kao skenirao virusi drz nedaj ,nestalo neta …I kad se vratilo... cao nema vise. Pociscen balans sa te adrese.
Ne drzati private key na kompu je valjda pouka.
 
Uh :(
Je li ti naknadno skeniranje sistema išta otkrilo?
 
Hajde opet da se ponovim, da se ne daj bože ne desi još nekom da mu skinu novčiće sa kompa (ako neko ima nesto da doda, promeni, izbaci, slobodno neka kaže) :

Najbolje bi bilo da imaš jedan komp koji će ti biti samo za kriptovalute.
Ako nemaš, onda lepo reinstall Windowsa, instaliraj antivirus plus neki antimalware (Recimo Kaspersky i Malwarebytes antimalware), otvori novi mail na Gmail-u samo za berze, sa 2fa autentifikacijom, isto i na berzama uključi sve zaštite koje postoje, ne skidaj crackove niti idi na sajtove gde ti plave gospođe sa bujnim poprsjem kažu "Click to see my big boobs" da ne bi umesto big boobs dobio black sausage, tj. zakacio keylogger. Mobilni sa 2fa autentifikacijom se podrazumeva. Ako koristiš Team Viewer, nikada ga ne ostavljaj aktivnog kada završiš rad sa njim. Isto važi za slične programe.
Novac na berzi drži samo kad trguješ, inače wallet.dat (ako koristiš btc i ltc core) drži na nekoliko usb fleš diskova, (nemoj na kompu, sem kada šalješ nekom, ili na/sa berze). Naravno, enkripcija se podrazumeva. Na berzama kao i na Gmail-u uvek koristi različite šifre.
Možeš i da otvoriš poseban Gmail nalog samo za wallet.dat, koga ćeš da enkriptujes, spakuješ rar-om sa šifrom i uploaduješ, čisto za ne daj bože.
Sve ovo 90% pada u vodu ako zakačiš keylogger, tako da ti je prioritet da zaštitiš komp od njega.
Ko ima dedicated komp za kripto, on ga uglavnom isključi sa neta, tako da je to dobra zaštita. Ako nemaš, malo zdravog razuma i nema problematike.
 
Bilo je na walletu.. vecinu drzim na drugim mestima i pod enkripcijom ali vremenom sam se opustio i sam ne znam kako je ta adresa ostala na desktopu... instalirao neke "narodne verzije" programa negde nesto pokupio verovatno keylogger...Nego sada imam paranoju za sve..
 
Pa realno i kad ti uhvati neko šifru ne može ništa bez 2fa, zar ne?
Ako je uključen naravno

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
 
Za wallet.dat ne postoji 2fa.
 
Zar nisu sve berzer forsovale 2fa? Kako su mogli da mu ukradu ako su znali samo adresu?
 
Šta ti piše na logovanju ?
 
Na kom logovanju? Skinuli su mi sa paper waleta, adresa i key su bili u folderu na desktopu i to su procitali nekako...

Bio je upaljen i TeamView moguce da su kroz njega...
 
Poslednja izmena:
Odavno se propagira pravilo da ako ti je kripto portfolio 1000 i više dolara da kupiš hardverski wallet od 100 usd i zaboraviš na hakere. A i ne cimaš se sa papirom ili offline kompovima i čudima. Možda to što su ti ukrali danas vredi 1400 dolara, ali za 10 godina može biti 500 hiljada i onda će tek biti žao a ovo ćeš sada da nekako pregrmiš.
 
Odavno se propagira pravilo da ako ti je kripto portfolio 1000 i više dolara da kupiš hardverski wallet od 100 usd i zaboraviš na hakere. A i ne cimaš se sa papirom ili offline kompovima i čudima. Možda to što su ti ukrali danas vredi 1400 dolara, ali za 10 godina može biti 500 hiljada i onda će tek biti žao a ovo ćeš sada da nekako pregrmiš.

Bolje je reci ako ti je kripto portfolio vise od 2% licnog net-worth-a kupuj hardware wallet.
Ne bih se bas vezivao za sumu jer nekome je $1,000 dolara kao nekome $1.
 
Slažem se
 
To ti je kao savet da ako ti auto vredi iznad 20k da je poželjna garaža. E sada nekom je 20k kao nekome 100eur kažeš. Taj bi garažu pravio tek za Lambo po tebi. Poenta je da je bezveze za Jugo praviti garažu kada je skuplja od njega. Kao i kupovati ledger wallet da na njega staviš 100e valuta. Moje mišljenje :D.
 
Nije ni svaka garaža išta. Neka ima podno grejanje, a neka je samo komad lesonita iznad auta.

Poenta je zaštiti se kako znaš, džaba i hardverski novčanik, ako ćeš seed čuvati na izvolte. Definitivno se sve bitno treba čuvati u password manageru.

Bitwarden je open source, a i free je, pa nema izgovora nemati ga.
 
Zovite me paranoičnim, ali ne mogu nikako da verujem SWu da čuva moje šifre... Umesto toga imam za svaki servis različite šifre, koje biram asocijativno, i za sada nemam problem da ih zaboravljam... Naravno uvek je kombinacija malih i velikih slova, brojeva i spec.karaktera...

F1
 
Ja nijednu sifru s menjacnica ne znam napamet. Ono normalan covek ne moze da zapamti.

Tapatalk from Poco loco
 
Evo recimo ja ne mijenjam sifre, jednom u par mjeseci, vec sam se opekao na cpar berzi, odakle mi je ukradeno ukupno 2-3 btc-a, da li trebam jos da se opecem ne znam... :)
 
Au, pa jednom dnevno je minimum minimuma. Na svakih osam sati je već ono, kao ok, dok je prava stvar kada se šifre podele u dve grupe gde prvu grupu menjaš svakog neparnog sata a drugu svakog parnog sata. 16 karaktera je takođe ono baš ako te mrzi da pamtiš dok je 32 okay. Bitno je i da ih nigde ne zapisuješ. Šta znam, posle prvih 1000 promena stvari baš idu lagano.
 
Zaboravio si najbitniju stvar, šifre moraš da imaš u malom prstu, jer CIA odavno prodala hakerima tehnologiju za čitanje misli...

F1
 
Nazad
Vrh Dno