Šta je novo?

Laptop Koji socijalni laptop?

Koji laptop kupiti?

Marecar

Zapažen
Učlanjen(a)
13.05.2024
Poruke
17
Poena
5
Kao sto naslov kaze,potreban za net,netflix,eon tv?
Ne mora da se instalira windows,instalirao bi odgovarajuci linux za takav laptop.
Hvala vam puno.
 
Nemam konkretan model da ti predložim ali mogu da ti dam savet da gledaš polovne računare iz biznis serije na oglasima kojih uvek bude (Dell, HP, Lenovo).... Ti računari su po pravilu po svim parametrima bolji od novih 'entry' level laptopova a često budu i jeftiniji.
Za budžet ispod 350-400 eura ne bih ni gledao nove laptopove jer je katastrofa ponuda, dok za iste pare možeš bukvalno da biraš neki stariji biznis laptop.

Malo se popravila situacija dolazkom novijih ryzen procesora u taj jeftiniji segment, ali i dalje ne bih uzimao nov entry level laptop osim ako mi ne treba garancija ili moram da kupim u prodavnici.
 
Za 200 evra moze da se naleti neki sa i5 10 generacije samo treba pratiti oglase , ne mora sa crkunutom baterijom ali neka malo ogrebotina to nije strasno.
 
Ne može upotrebljiv laptop za te novce da se kupi. Možda od poznanika, drugara, itd koje pare ne interesuju toliko (pa daju ispod cene), ali sa oglasa su svi neupotrebljivi ili imaju skrivene mane. Može približno upotrebljivo da se uzme kao što je Lanukor predložio, ali i tu mora da se ubaci ssd inače 10-ka neće biti upotrebljiva. I to je tek dovoljno za net da se izađe i povremene yt eskurzije. Bez 150-200e nema ničega što može da se koristi par godina. Kao što Zekovic reče jednom, taj cenovni rang je baš zeznut, retko naiđe laptop kojem prodavci nešto ne prećute (skrivene mane).
 
Nazad
Vrh Dno