Šta je novo?

Koji program za ID3 tagove?

darkos

Čuven
Učlanjen(a)
23.03.2003
Poruke
2,209
Poena
679
Sestra ima 10ak Gb muzike, skidane ko zna odakle i mahom bez ikakvih tagova, pa je red da se to malo sredi... A posto se ja time nikad nisam bavio, svaki savet je dobrodosao (za pocetak koji program?) :)
 
Dr. Tag isto nije los za to, mada nije free.
 
Tag&Rename.
 
Skinuo sam Tag&Rename, sad mi treba mala pomoc. Imam 200 pesama od istog izvodjaca, i lako sam namestio Artist-a. Medjutim, pesme nemaju Title u tagu, postoji li neka opcija da program iscita ime fajla (jer je ime u obliku "Izvodjac - ime pesme.mp3" ) i da automatski popuni Title u tagu?

Inace prvi utisak je da je program super, vrlo jednostavan za koriscenje... thx :)
 
Imas opciju "get tags from file names" ili tako nesto. Uneses masku, imas preview da vidis da li je OK, i voila!!! gotovo.
 
Woohoo :D
Ovaj program postaje genijalan ^^

Jos samo da pitam, sto se tice tekstova pesama, u kojoj formi njih skidam i kako to sve funkcionise? (da li kad pustim pesmu tekst automatski ide, da li skidam lyrics bilo gde sa neta i samo c/p u tag?).
I da li mi treba neki addon da bi se to "videlo" u Winampu?
 
Ne radi... kad starujem Winamp, pojavi se prozor sa porukom:

"This application has failed to start because MSVCR71.dll was not found. Re-installing this application may fix this problem."

Instalirao sam ponovo ovaj plugin, restartovao komp; ostaje mi jos samo reinstall Winapma...

A da li postoji neka varijanta koja cita lyrics iz tagova, koja moze da radi i kad nisam online?

Edit:
Reinstalirao Winamp, opet izbacujei isti error... pokusacu kasnije da sredim, pa se javim :)
 
Poslednja izmena:
MiniLyrics skida tekst sa neta i može da ga sačuva u tagu pesme ili u fajlu.
 
Pa što ne skineš taj fajl što ti treba sa neta: http://www.dll-download.net/msvcr71.html ?

Sad mi kaze:

The application or DLL c:\windows\system\MSVCR71.dll si not a valid WIndows image. Please check this against your installation diskette.

Edit:
Unistall winampa, restart, install i sve radi OK. Onda instaliram onaj lyrics plugin i opet prijavljuje error... Pokusacu kasnije sa MiniLyrics.
 
Poslednja izmena:
Fajl stavi u system32 folder. Eventualno, probaj ovaj iz attachmenta.
 

Prilozi

  • msvcr71.zip
    173.8 KB · Pregleda: 46
Heh, sad radi, hvala :)
Jos samo da iskopam sta treba da pustim u Zone Alarmu na net (ne radi kad mi je upaljen ZA; tek kad ga ugasim radi kako treba :S); ali to je samo malo cackanja po podesavanjima :)
 
Mp3Tag ubedljivo, isprobao sam milion ovakvih jer imam preko 100000 pesama, ali Mp3Tag besplatan, najsveobuhvatniji i najbrzi.


Adresa:
http://www.mp3tag.de
 
Poslednja izmena:
koristio sam Dr.Tag na WIN XP godinama.
sada sam prešrao na Vistu, instalirao DR.Tag 3.0, sve je prošlo bez problema, i na kraju instalacije otvorio se program.
Međutim, prilikom svakog sledećeg startovanja programa, pojavi se greška
"Exception in Dr.Tag: Failed to set data for FloatModeFirst", i dalje neće da mrdne.

Ima li neko ideju?
 
MP3Tag je prema mom iskustvu, najbolji.
Misliš na onaj freeware za koji je link ostavio jaygee? Naime, postoje dva potpuno različita programa (različitih autora) sa istim imenom, jedan je free drugi se plaća.

Ja MP3Tag koristim kad mi trebaju funkcije poput uvoza imena sa Neta i, uopšte, raznih izvoza i uvoza tagova. Navikao sam da koristim Tagscanner i njega koristim u 90% slučajeva, no to je možda samo stvar moje navike.
 
Poludeo sam,
intaliram Dr.Tag i na kraju instalacije se podigne program, sa svim menijima i opcijama podešavanja. Sve radi kako treba.
Ali, svaki sledeći put kada ga pokrene, javlja se gore pomenuta greška, nakon koje me prebacuje u prozor za izbor teme (gde po defaultu nije izabrano ništa, a prilikom instalacije jeste), a potom u prozor za podešavanja, gde se na levoj strani više ne prikazuje drvo a na desnoj postoji samo par opcija (iz general menija).

Verovatno smrdljiva Vista ne dozvoljava neke promene i pamćenje podešavanja, iako sam sebi dodelio sve uloge na Dr.Tag direktorijumu. Ima neko ideju?
 
Poslednja izmena:
foobar! moze da cita tagove "from file name" da izvrsi renama fajla, pakuje u foldere prema izvodjacu, albumu ili kako to tebi odgovara. jedino ne moze da zakaci cover za fajl + pomocu plugina moze da skida i kaci lyric za fajl... ima sve sto je potrebno za manipilaciju muzikom.
ah da, zaboravih da kazem da je fenomenalan player. :)
 
Ma foobar2000 može da kvalitetno uradi bezmalo sve što nam treba za muziku: konvertovanje, tagove, grebovanje, gain... Čudo od programa! Možda je većina nas navikla na neke druge programe još pre ere foobar-a i onda nam je i dalje zgodnije da ih koristimo, tako da retko ko zaista koristi puni kapacitet i mogućnosti foobara. Kao što rekoh, ja MP3Tag koristim samo za neke stvari koje ni foobar ni (moj omiljeni) Tagscanner (ja koristim verziju 4.9, 5.x samo za WMA) ne podržavaju.
 
Nazad
Vrh Dno