Šta je novo?

Periferni uređaji Koje zvucnike za radni sto

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

ivanbass1

Čuven
Učlanjen(a)
25.04.2016
Poruke
11,114
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X, LC-CC-120
Matična ploča
AsRock X570S PG Riptide
RAM
Kingston 2x16GB 3400MHz CL14
GPU
AsRock Challenger Pro 6700 XT
Storage
Kingston A2000 1TB, Toshiba P300 3TB
Zvuk
HyperX Cloud II Wireless
PSU
Seasonic Core 650 GM
Kućište
NZXT S340 Elie
Monitor
AOC CQ32G1
Miš & tastatura
Logitech G502, HyperX Alloy
Ostale periferije
Mac Mini M1 16/512
Laptop
Macbook Pro M1 16/512
Tablet
Galaxy Tab S7
Mobilni telefon
XIaomi 12X
Pametni uređaji
-Galaxy Watch 3
-Mi Band 5
-Mi Band 4
-Mi Smart Humidifier
-Mi Air Purifier 2S
-Mi Air Purifier 3H
-Mi Mop Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Potrebni su mi zvucnici za radni sto. Budzet 100-150e, moze i jeftinije, moze i preko ako se nesto istice. 2.0 sistem i da budu kompaktni. Polovni, novi na KP, radnje, nije bitno.

Potencijalni kandidat je Bose Companion 2 III.
 
Nesto od Edifier?
 
1700BT, ako je 2.0 dovoljan. Šibaju samo tako.
 
Edifier 1700BT
 
Prije par godina sam bio u istoj nedoumici, tražio sam što kompaktnije PC desk zvučnike i evo sa čim sam imao posla, Edifier nikad nisam razmatrao jer su gotovo svi previše gabaritni za moj ukus:

Bose Companion 3 II - odličan 2.1 sistem, najkompaktniji mogući zvučnici (veličine kutije cigara) a ne bi vjerovali kakav zvuk izlazi iz njih. Prodao sam ih jer sam ipak htio 2.0 sistem, em zbog kablova em što nisam mogao da se naviknem na "brundanje" subvufera ispod nogu, nekako nikad nešto nisam mogao da ga namjestim kako treba

Bose Companion 2 III - uzeo njih ne očekujući puno i dobio stvarno dobar zvuk u tijelu klasičnih PC desktop zvučnika. Fenomenalna zvučna slika ali nakon nekog vremena uvidiš da je zvuk dosta "tup", da zvuče ko iz nekog bureta kad se malo pojačaju, za muziku pričam :) Prodao i njih.

House of Marley Get Together Duo - Direktno ih poredio sa Bose Companion 2 III, jedne pored drugih nekih sat vremena sigurno, u svemu dosta bolji HoM zvučnici. Glasniji mnogo, bez većih distorzija, generalno odličan zvuk i jako lijepo i neobično izgledaju, desni zvučnik bežičan skroz i baterija mu nenormalno traje (evo preko mjesec dana sigurno, još uvjek ga nisam punio a koristim comp gotovo svaki dan)

NZXT Reley - Treba da stignu posle praznika :) Za HoM svakako imam kupca ako budem htio da ih prodam pa poručih ove NZXT jer nisam mogao da odolim boji a i koliko sam čitao u pitanju su ozbiljni zvučnici. Uporediću pa ću odlučiti na kraju :)
 
Potrebni su mi zvucnici za radni sto. Budzet 100-150e, moze i jeftinije, moze i preko ako se nesto istice. 2.0 sistem i da budu kompaktni. Polovni, novi na KP, radnje, nije bitno.

Potencijalni kandidat je Bose Companion 2 III.

Ja sam za dete uzeo PreSonus Eris 3.5 BT. Dopale su mi se više od tada trenutnih Edifier modela. Veovatno od PreSonus a ima i nešto novo. Najbolje je da se probaju, a to je lako, možeš i preko mobilnog. Imaš ih u Player u i Musiccenta u . Za malo novca, oko 20€, možeš da kupiš Kineski dac


mogu da kažem da je odličan.
 
^Jel to onaj stari predobri Creative Labs koji je pravio najbolje mp3 player-e?
 
@vojkan85 jeste Creative Labs.
 
Ja koristim PreSonus 3.5BT, kupljeni u AudioPro Artist Sistems, jako dobri za pare, minimalisticki dizajn ako ti recimo to prija. Imaju povezivanje i na BT pa moze da se nakaci laptop ili telefon dok je racunar iskljucen (tako ja koristim)
 
@vojkan85 jeste Creative Labs.

U tom slucaju onda bolje uzeti Creative T40 Series 2.

 
Još promo ima neki na njih:

 
EU Creative shop 99e.
 
Creative T40 Series 2 imaju neki sleep mode i treba im oko 3 sekunde da se probude iz tog moda. Videh to u recenziji, ali za sve ostalo su pohvaljene.
 
Previse izbora 🤯

Uzeo sam Edifier R1700BT na KP za 115e. Kod nas su oko 20k, bas su preterali.
 
Kupi obavezno i ovaj DAC što sam predložio.
 
Imao sam te 1700BT, i bili su mi tanki pa sam uzeo 2000db, jesu kurpulentniji ali osetno bolji zvuk, tada su bili u Gigatronu sa kuponom 21k.

Svakako preporuka za Lusya DAC, za taj novac daje baš dosta.
 
Hajde da se nadovežem na temu - nedavno mi je stigao SMSL SU-1 dac koji je zamenio dotadašnji FX audio X-3. PC zvučnici su PreSonus Eris E3.5 i čak i na njima primećujem poboljšanje zvuka sa novim dac-om.
Pošto me zanima slušanje muzike, razmišljam o zameni zvučnika za neke kvalitetnije, a jedan od izbora mi je IK Multimedia iLoud Micro Monitor. Čitajući ovu temu vidim i neke druge predloge pa me zanima ima li neko iskustvo slušanja muzike na IK u poređenju sa predlozima za zvučnike iz teme?
 
Za sve pare😉 veoma zadovoljan već par godina.
SmartSelect_20240105_113159_Amazon Shopping.jpg
 
Valjaju li Edifier G2000? Dal ima neko iskustva s njima?
Jako su mali uklopili bi mi se na sto, ne bih nešto gabaritnije ali me muči da li valja zvuk iz tako malih zvučnika
 
Nazad
Vrh Dno