Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

MIUI je zahtjevniji, u fabričkoj formi, tako da je za nekoga ko koristi sve i svašta odjednom (a većina nas to radi) 2GB vjerovatno već tijesno.
 
Ali ima agresivan ram menadžment tako da se dosta dobro raspolaže sa tih 2GB u praksi
 
Ja bih definitivno išao na 3GB. Pokušao sam sa 2GB i zeznuo se (za moje potrebe je malo). Sada već razmišljam o 4GB, da ne bih za godinu dana opet menjao telefon.
 
Drugar mi je ponudio Redmi Note 3 običan (dao sam GSMarena link gore) za 100€. Malo korišćen, u garanciji, držao u rukama (2GB RAM).
 
Drugar mi je ponudio Redmi Note 3 običan (dao sam GSMarena link gore) za 100€. Malo korišćen, u garanciji, držao u rukama (2GB RAM).
Nije to note, to je redmi 3 bez note... [emoji5]
RN3 ima 5.5 inca, a R3 ima 5 inca ekran. Imas temu na benchu za Redmi 3 cini mi se pa tamo malo pogledaj. Mislim da je super telefon i da je dobra cena, ali ipak pitaj tamo u toj temi.

Sent from my Redmi Note 3 SE
 
^ Hvala najlepše. Juče sam istraživao Xiaomi modele i pogubio se, toliko naziva a svaki podvarijante. Pri tome mi mob uopšte nije hitan, nego mi je dosadio model iz 2013-e za koji više nema ažuriranja ni novih ROM-ova, pa je sve isto, ali nije razlog da se kupi novi.

Odgledah pregršt YT prikaza Xiaomi modela i sve mi se izmešalo. Izvinjavam se. Znam samo da je Mi4c bio suviše "entry level", pa sam tražio nešto malo jače, a nisam ni slutio koliko varijanti ima. 5" je bolje od 5,5", jedino ne znam kakav je SoC SD 616 vs. SD 650, to je ključna razlika. Svi daju relativno loše fotke, na žalost.
 
Znam samo da je Mi4c bio suviše "entry level", pa sam tražio nešto malo jače, a nisam ni slutio koliko varijanti ima. 5" je bolje od 5,5", jedino ne znam kakav je SoC SD 616 vs. SD 650, to je ključna razlika. Svi daju relativno loše fotke, na žalost.[/QUOTE]

Mi4c nije mogao biti entry tada sa sd 808.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
 
^ Nisam bukvalno mislio i na SoC, ali ima dosta ograničenja. Prikazi su bili podeljeni. Redmi 3 / Note 3 (Pro/SE) cini se da nudi dosta vise za ipak malu razliku u ceni. Ako nije tako, tek juce sam poceo da gledam modele i pobrkao. ;)
 
Ključna razlika između SD616 i SD650 je što su dva glavna jezgra SD650 SoCa Cortex A72 i puno moćnija od quad core A35 na SD616. Companion quad core je isti. Uz to, 650 ima mnogo, mnogo moćniji grafički čip.
 
^ Hvala. Koristim obicne apps, ne igram se, da li cu primetiti razliku u fluidnosti u svakodnevnom radu? Rivjueri su na to skrenuli paznju. Ali, kako to, relativno novi octa i maaaalo zapinje? Sad, u stvari, mislim na SD u Mi4c, a ne znam koji je dok ovo kucam, ne mislim na SD 616.
 
Narucio bih mi max u eu, koja je najjeftinija varijanta? Da nema mozda neki agregator cena?

Sent from Huawei Ascend Mate 7
 
Kimovil, uglavnom
 
jedino ne znam kakav je SoC SD 616 vs. SD 650, to je ključna razlika.
Huawei 5X koji sam imao pre ovog RN3pro, imao je SD616 čip. Znam da se ne svodi sve na SoC, ali RN3 pro sa SD650 je potpuno druga priča u odnosu na taj Huawei. Daleko fluidniji i brži u svakodnevnom radu, kao da je u pitanju duplo skuplji telefon. Stavljao sam na tom Huawei i sa CM13, ali svejedno je povremeno zastajkivao, usporavao se i sl. Koristio sam ga nekih 5 meseci, i to je to. Sa druge strane, nemam za sada primedbi na RN3pro. Igre nemam na telefonu, pa sa te strane ne mogu mnogo da kažem.
 
Poslednja izmena:
Telefoni au generalno odlicni. Uzeo sam letos 3s prime i bolje nisam mogao da uzmem za 300eur od renomiranih tj poznatih a kdmo li za 160 koliko sam platio ovaj model. Sa 4 prime nemam iskustva ali planiram mozda na leto da uzmem note 4. Ne treba ti drugi rom, fabricki je vise nego dobar. Ne zaludjuj se tim stvarima. Signal. Mi je super, dv3 kartice podrzava ili jednu plus SD, kvalitet je solidan. Pre njega sam imao HTC 820, bolji ekran, duze baterija drzi...sve pohvale za brend. Drugar ima mi4s i tel je brutalan... Neces pogresiti sta god da uzmes.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
 
Pomešao si sa Mi4, to su dva različita telefona
 
Mi4c ima daleko bolju kameru od rn3 pro. Ja sam poredio iz ruke. Razlika je velika i na dnevnoj svetlosti i lowlight. Najveca razlika se vidi kad slikas nesto bljestavo (npr luster) - na rn3 nema uopste detalja. I fps na rn3p u low light je <15fps. Mi4c moze da snima i pravi 4k, dok je na rn3 pro to interpolirano. Takodje mi4c ima bolji ekran (ovo mozda zavisi od primerka-ja poredio boe i sharp). Zvucnik je glasniji na rn3 pro, ali cistiji je na mi4c. I zvuk u sluskama je bolji na mi4c. Na videu je bolji zvuk na mi4c (bolji mikrofon). Rn3 pro je za nijansu brzi od mi4c. Adreno 510 je nekad brzi od 418, a nekad 418-zavisi od igre. Prednosti rn3 pro su: jaca baterija, bolji procesor, fingerprint, sd slot, fm radio i veci ekran. Na oba telefona je odlican signal, domet wifi-a i gps nalazi trenutno satelite.
 
^ Odgledao dosta Mi4c review videa, kritikuju mikrofon i da se jedva vodi konverzacija. Previše slicnih Xiaomi modela, jos nisam pohvatao, a ne zuri mi se.
 
Ja sam poredio drugov rn3 pro i sestrin mi4c. Na njenom mi4c sve funkcionise savrseno. Moguce da sve zavisi od primerka. U mi4c ugradjuju samsung senzor ili sony imx258 (1.imx258 sa sunny optikom 2.imx258 sa nekom drugom kineskom optikom). Ekran sharp ili Auo. Ne bi me cudilo da ugradjuju i razlicite mikrofone, zvucnike, itd... Ja bih izmedju ta dva modela izabrao rn3 pro jer mi je bitna baterija i veci ekran. Meni je kamera nebitna. Kome je kamera presudna nek uzme mi4c.
 
Pomešao si sa Mi4, to su dva različita telefona
Nisam ja pomesao nista. Jel znas koji je cipset u mi4 a koji u mi4c? Kao sto neko rece, vrlo dobar sony senzor, sharp-ov fhd ekran na 5" daje extra sliku. Baterija od 3200mAh, usb tip c...dobio nugat sad. Milina. Redmi serija je uvek bila ispod mi serije koja je flagship serija kod xaomi-ja. Ima i redmi dobrih komada. Konkretno gledam za matorok r4p sa brutalnom baterijom...nego mu cena skoci u poslednje vreme.
 
Poslednja izmena:
Citam sada vest o pinecone socu od xiaomija. 28.02. lansiraju pinecone, sto verovatno znaci i mi 5c konacno.
 
Pitanjce za sve, pa komože neka pomogne:

- Sve svoje telefone uvek sam naručivao isključivo sa Pande pa posle sa Alija i nikada nisam imao problema.
Može li mi neko reći kakav je DealExtreme što se toga tiče? Jesu li bezbedni za porudžbine, šalju/ne šalju, drndaju...?

Hteo bih da poručim preko njih Elephone S3 3/16 Dark Grey (136€). Baš mi zapao za oko a naročito što mu je ekran 5.2"!!!

Hvala unapred!
 
Poslednja izmena:
Ja sam davno kupovao kod njih, sasvim su ok, nisu bili nešto prebrzi koliko se sećam ali su profi i ne verujem da ćeš imati nekih problema.

Više ne kupujem kod njih zato što nisu toliko konkurentni sa cenom.

Znam i da nisi pitao u vezi tog telefona ali specifikacije su mu ******.

Ako hoćeš manji telefon potraži mi4 i dalje je dobar tel i ima dosta romova i update-ova još uvek na žalost nema ga u crnoj boji da ima uzeo bih ga još pre par meseci čisto da imam jedan jer je cena smešna 120$.

Edit: Verne Thor isto od 5' dobio nugat isto ok fon, možda nije tako lep ali ima podršku.
 
Poslednja izmena:
Pitanjce za sve, pa komože neka pomogne:

- Sve svoje telefone uvek sam naručivao isključivo sa Pande pa posle sa Alija i nikada nisam imao problema.
Može li mi neko reći kakav je DealExtreme što se toga tiče? Jesu li bezbedni za porudžbine, šalju/ne šalju, drndaju...?

Hteo bih da poručim preko njih Elephone S3 3/16 Dark Grey (136€). Baš mi zapao za oko a naročito što mu je ekran 5.2"!!!

Hvala unapred!

dx je institucija za skoro sve kineze. jedni od najozbiljnijih prodavaca. Nikada problem nisam imao. 3 telefona sam uzeo kod njih i planiram cetvrti, ali ja uvek imam neke kupone i poene pa izjednacim cenu. Regularna cena je mnogo veca nego na drugim mestima. Cene za telefone su im generalno uzasne. Mozes pogledati volumerate koji je isto njihov sajt, navodno za wholesale, ali ti niko ne brani da uzmes jedan komad necega, a cene su cesto nesto bolje.
Na aliexpressu ces sigurno naci jeftinije.
 
To2c ima korektne cijene uglavnom, a meni su se do sada pokazali kao jedni od ozbiljnijih prodavaca

Sent from my x600 using Tapatalk
 
Nisu slali za Srbiju, ne znam dal se promenilo.

Sent from my x600 using Tapatalk
 
Ok. Hvala.
Što se Elephone S3 tiče, gledao sam da fon ima striktno 5.2" ekran pa je izbor na njega pao a generalno ni ostalo nije loše (~stok android, 3GB RAMa, Al kućište i trojezgarna grafika (ako sam dobro video Mali-T720 MP3)...). Meni više ne treba, a za te novce teško da mogu naći nešto krštenije a da je 5.2" (sve je 5 ili 5.5") ;)
Sada kada bih kupovao China phone bio bi to Elephone i UMi brand isključivo (do sada sam kupovao Xiaomi i Meizu ali yaba kada oskudevaju sa 5.2" ekranima a kasne im Google aplikacije samo tako...).
 
Vrh Dno