Šta je novo?

Kineski manje poznati brendovi, clones-free (FAQ u prvom postu)

Dali iko posjeduje Jiayu s3 jer sam bas zagrijan da ga narucim korz nekih mjesec dana

Cao deki ja ga imam od pre nekih mesec dana sa verzijom 3g i sasvim je dobar,ako ga porucis neces pogresiti sigurno samo pitanje od kog prodavca i sa kog sajta hoces.Jedna evo od mojih preporuka je coolicool stigao mi tacno za 20 dana a carinu sam platoio smesno jer se iz kine salje za holandiju pa onda ovde,i da imas i osiguranje na tom sajtu eto cisto da znas
 
http://www.pandawill.com/zte-nubia-...en-wcdma-cdma-otg-limted-quantity-p84685.html

Fina akcija - ZTE Nubia Z5S mini za 120$.

Pitanje samo da li je nadogradiv ovaj Android na KK...
Mislim da je ok kupovina. Nisam pratio xda za taj model ali verujem da ima romova. Dosta je bio popularan. Hteo sam vecu Nubiu da kupim pre nego sto sam kupio sve ove telefone, takodje je imala dobru cenu prilikom clearence sale-a ali sam odustao (206$).
Inače mi se baš dopada dizajn tih telefona i nećkam se da ga ipak naručim, ali ne znam šta će mi... Jedino za rezervu. :)
Vidim da ga ima i na aliexpress-u kod dobrih prodavaca po toj ceni (Goldway), mada nisam detaljno proveravao. :)
 
Koji pouzdan prodavac sa Alija šalje za Srbiju HK poštom?
 
Jurim neki dual sim telefon kod nasih preprodavaca ( nemam vremena da cekam telefon iz Kine a i ne bih okusavao srecu sa carinom). Naleteo na THL T6 Pro , oko 110e i vec dobro poznati Xiaomi Redmi 1S. Imam i Redmi 2 za 20e vise. Sta od ova 3 uzeti? Kod THL me brine baterija a ne znam ni kakav je kvalitet izrade.
 
Redmi 2. Mada ako je redmi 2 oko 150e onda bolje da uzmes s3 neo za 160e.

A ako je 130e kao sto kazes onda redmi 2.
 
Poslednja izmena:
Redmi 2 sam nasao za 130e polovnog, star dve nedelje. S3 Neo sa dve sim kartice nisam vidjao po oglasima, samo verziju sa jednom karticom. Sad na KP nasao i Huawei Honor 3C za 145e nov...
 
Ima li ko da koristi k3 note? Brine me sto mozda nema kvalitetnih romova?
Razmisljam se da ga porucim.
 
Poslednja izmena:
Narucen za sina,videcemo kakav je kada stigne,rekoh da probam nije velika cifra:)
 
Baterija je jedino jadna, kamera prosek al to nije ni bitno. Ko hoce da se igra na njemu super spravica.
 
Ima li ko da koristi k3 note? Brine me sto mozda nema kvalitetnih romova?
Razmisljam se da ga porucim.

I ja se razmisljam... ROMova nema uopste, za sada. Koliko sam uspeo da vidim na kineskom forumu, jedan clan je uspeo da digne CM12 ali nece da izbaci dok ne resi neke bug-ove. Mada ovi Vibe UI nije uopste los.
 
Ne znam da li je prava tema da postavim pitanje a s'obzirom da nisam imao apsolutno nikakvih iskustava sa "kinezima", potreban mi je savet vezano za kupovinu.
Potreban mi je neki budžet telefon sa što boljom baterijom i minimum 5,5" ekranom do 300€ plafon. Zbog načina plaćanja samo radnje dolaze u obzir tako da sam izbor sveo na tri modela i ne znam šta mi je činiti:
Meizu M1 note
Xiaomi Redmi note
Huawei ascend G7
Za Meizu nailazim na mnogo pritužbi a realno je najlepši uz FHD pride, deluje kao najbolja kupovina, ono što kolje je da sam ograničen na 16GB verziju bez mogućnosti proširivanja memorije.
Huawei je solidna kupovina ali je dosta skuplji i ne sviđa mi se taj ženskasti iPhone klon fazon, pride ih nikad nisam voleo...
Što se Xiaomi-a tiče, dolazi u obzir samo jača 3G verzija koji opet ne podržava LTE, ima najbolju kameru i bateriju od navedenih koliko sam shvatio, samo 8GB rom (proširivo do duše) ali je cigla u poređenju sa navedenima, opet :)
U principu, nijanse su u pitanju ali me interesuje savet upućenijih članova da li nešto može da donese prevagu prilikom izbora?
 
Imas i meizu od 32gb ? Oko 240$. Pdv i carinu ako ti uzmu 40,50e i to je to. Kupis od prodavca koji testira mob pre slanja i miran si.
 
Telefon se uzimam preko računa firme, to je problem i zbog toga sam ograničen na 16GB verziju jer je samo taj u ponudi
 
Aha. Uzimas u srbiji. Onda ne znam. Svaki ima svoje prednosti i mane :)
 
Pa da, ponavljam, meizu bi bio prvi pik ali po netu nailazim na dosta problema vezano za model a pride, 16GB je realno malo.
Huawei je skuplji 5-8.000din i nisam siguran da vredi te razlike, xiaomi ima najbolju podršku zajednice što treba uzeti u obzir i nekako mi se on nameće kao favorit i pored toga što je najružniji i najteži, jedino ne znam kako se u praksi pokazalo korišćenje sd kartice kao sistemska jer ovaj telefon ima jako malo raspoloživog skladišta i neminovno je da bi sve veće aplikacije i igre morale da idu na karticu.
Najviše me interesuju iskustva korisnika iz prve ruke za konkretne modele...
 
Po meni Asus Zenfone 2 za te pare (300 €), ima u nekim radnjama kod nas - dosta bolji telefon od Redmi Note-a.
 
Konkretan predlog :)
Uzimam u razmatranje
 
Imaš temu o M1 Note i svi smo zadovoljni radom telefona za sada. Javio se doduše jedan član koji je kupio telefon u Srbiji i prijavio skoro sve probleme koji prate ovaj model. Ako ti je bitna baterija, M1 Note je pravi telefon za tebe. Telefon punim u proseku svaki treći dan, osvetljenje držim na "automatsko", imam SOT između 7 i 8 sati, BT uvek uključen, WiFi ili 3G uključujem po potrebi (nisam uvek online). Sticajm okolnosti, jeden nedelje skoro da nisam koristio telefon (sem razgovora) i nakon 5 dana baterija je bila na oko 40%. Nadam se da sam ti malo približio M1 Note.
 
Sve sam pročitao, zato mi i jeste bio prvi pik do saznanja da sam odgraničen na 16GB verziju, baš mi se sviđa telefon.
Što se zenfone2 tiče, nema ga niko još uvek pa ni oni što ga reklamiraju, treba da stigne i ne zna se kada a ni po kojoj tačno ceni tako da otpada, ne želim da čekam.
Biće Meizu ili Xiaomi, otićiću da pogledam oba uživo pa ću da odlučim.
Još nešto, kakvi su utisci flyme naspram Cm generalno?
 
imam ja zenfone 2 kupio sam u beogradu,za sada sam zadovoljan
Na koju foru si ga dobio tako rano u BG?
Pogotovo po onoj dobroj ceni. Ne sećam se tačno ali znam da je bila približna ceni u Kini i da se tek pojavio.
Čini mi se i da si rekao da si ga kupio, da nije dobijen na test.
Gde si ga beše kupio?
 
telekoplus,ali sada je 300e

bio sam u grckoj i dosao ovde i bas video da su ga okacili na sajt,pozvao i oni rekose da dodjem za nedelju dana
i dodjem i kupim ga :D

doduse model sa 2gb rama,ali sam ga dobio po ceni koja je i u inostranstvu
 
Ajd' da osvežim malo temu sa jednom DIY operacijom. :) Pre nekog vremena mi se desio kvar na Xiaomi Hongmi, o čemu sam svojevremeno pisao ovde. Otišli su NAND čipovi, tako da je praktično cela ploča morala da se zameni. Iako nisam imao poverenja u kineske garancije, i u međuvremenu već naručio novi telefon, rešio sam da kontaktiram prodavca (Fantacy) da probam da rešim reklamaciju. Pošto me je Fantacy ignorisao, sledeći korak je bio da probam da nađem neki servis. Servis u Srbiji nije imao deo, a na kraju sam došao do kontakta servisera u Češkoj (koji rešava garancije za Ibuygou), i on me počastio cenom od 90 EUR za popravku. U tom momentu sam već digao ruke od popravke, i nisam bacio već više puta otpisan telefon, čisto jer sestra i drugar imaju isti, pa reko' ako zatreba za delove. Međutim, neposredno posle toga mi se javio naš preduzimljivi kolega Soko, i ponudio da mi se deo pošalje direktno iz Kine po povoljnoj ceni. I tako je matična ploča krenula put severa...

...i stigla pre neki dan.

Danas sam uhvatio malo vremena, odgledao youtube tutorial, i bacio se na operaciju.


Pošto je zamena ploče jedan od prvih koraka, nisam morao da gledam ceo snimak, a i ovako neuvežban sam celu operaciju završio za nekih 20-ak min.

Dočekao me je veseli kineski Yunos, tako da je ostalo još da ubacim neki MIUI.

Fotografije slede:









Kolegi Sokolu veliko HVALA na pomoći!
 
Nazad
Vrh Dno