Šta je novo?

Kako smo prošli ovo nevreme ?

Novi Sad
Neko me je od gore pogledao. Moj auto je ovaj drugi sa leva. Stablo me promasilo za 10cm, a ovo drugo ostalo iznad sajbne.
Ispod krosnje ( dalje levo ) su jos tri automobila.
Inace fotka je ocajnog kvaliteta jer em je napolju mrkli mrak ( ulicna rasveta ne radi ) em pljusti kisa.
Niz ulicu ( Dusana Danilovica ) jedno 50m jos jedno drvo palo, preprecilo ceo kolovoz.

20230721_203717.jpg
 
@KfNS
Imao si sreće što je džipčić otišao na servis, malo da mu pogledaju trap. Jel ga to korenje podiglo?
 
B
Sto me ova tema podseca na devedesetdevetu...
Barem nije bilo vetra i kiše.Cou komšiluk iznesestoloveistilce nasred Vojvode Stepe, pivo. rakijica i pečenje pa gledamo kako preleću raketle.
 
Da, on je bio prvi pored drveta.
Ala ste vi Novosadjani staromodni, ništa bez klocne, danas se to radi hidraulikom :D
Kod mene u Bgd ni polovina od preksinoćnog vetra ili mi se čini jer u prošloj turi vetar očistio granje ono što se kaže da je za bacanje.
 
Novi Sad definitivno gore druga tura. Ovako nije duvalo makar kod mene.
 
Kod mene malopre bio vetar bas jak, savija orahe koji nisu mali, opasna sila. Kratko trajalo, kisa nije pala. Svilajnac, izmedju BG i Nisa po 120km.
Najava kaze kisa moguca tokom noci.
Ovaj sudar hladnog talasa za toplim je najgori, oslobadja se ogromna energija.
 
356195089_659212862910211_8108265577643941724_n.jpg
 
@isnogood
Kod vas uopšte nije bilo naivno, sad baš gledam malo vam bilo jedan kran da se izjednačimo, odma ste krenuli u vodjstvo, otišla 2. Šalu na stranu letelo i drveće na sve strane. Kod nas je tako bilo preksinoć, kod mene u kraju drvo na sred puta bus nije mogao da prodje dok nisu došli iz zelenila da izmetre za zimu. Drugaru u drugom delu grada odleteo krov sa drvene šupe i sa nadstrešnice na parking mestu, ne mogu da kažem da je garaža jer je poluozidano. Problem je što lete krovovi jer nije opšiven krov ili je u sklopu nadstrešnice ispred kuće i dovoljno je da se malo podvuče vetar i gotovo, snaga je to.
 
Kod mene opet ništa specijalno. Tresla se gora, rodio se miš.
Najsmešnije od svega je da kakvo god nevreme da natrči, snabdevanje strujom izdržava. I tokom bombardovanja okolina uglavnom u mraku, da nam pozavide. Ali u mirnim vremenima, daleko više smo u mraku od ostalih.

@outlaw
Znam da po medijima za takve prizore pišu da su zastrašujući (pa nismo Gali valjda, da se bojimo da će na glavu da nam padne) ali meni izgleda predivno.
Jednom dok sam bio u šestom razredu, naišla je oluja a nebo je bilo sivo, skoro crno, prošarano nekim tankim narandžastim linijama. Nikad takvu pojavu nisam ni posle video. Dok smo bili na času krenula standardno provala oblaka i grâd a smirilo se pred kraj časa. Kad smo izašli na odmor, veče je već palo, bilo je skroz vedro i svetlo. Nigde na nebu nijednog oblaka osim jednog, ogromnog. Bio je bele i malko sive boje, oblika šećerne vune onako spiralno namotanog a iz njega su sevale ogromne munje.
Šteta što nisam imao čime da snimim taj predivan prizor, dogodi se jednom u životu.:(
 
Kada je krenulo da duva, užas jedan. Ništa se nije videlo od kiše. Ja se ne sećam da je ikada duvalo ovako. Naravno odmah nestalo vode jer naša fabrika vode nije otporna na ništa, i najmanja nepogoda i odmah ostane bez struje. Danas smo bili veći deo dana bez struje jer su sanirali pokidane žice, a pre toga smo od prvog nevremena bili bez jedne faze.
 
B

Barem nije bilo vetra i kiše.Cou komšiluk iznesestoloveistilce nasred Vojvode Stepe, pivo. rakijica i pečenje pa gledamo kako preleću raketle.
A posle kažu ovaj tamo sada rat isti kao naše bombardovanje. Nešto ne vidim da Ukrajinci sede tako na ulicama uz posluženje.
 
Kako stavri stoje, ovo će izgleda da postane vodeća tema na forumu :(
 
Da, baš nas je malo ostalo na forumu. Ništa zanimljivo , novo oko tehnike i računara se ne dešava.
 
Kao i "udar groma". To niko ne pokriva.
 
Da dodam ako vam padne drvo na auto a propisno ste parkinari to opširna mora da nadoknadi stetu

ako je kasko osiguran, ako nije onda good luck

Pre par godina je prilikom (manjeg) nevremena u NS, kolegi pala grančuga na Audia i razbila zadnje staklo.
Komunalna policija, zapisnik, i uz malo cimanja, Gradsko zelenilo je nadoknadilo štetu.

Za ovaj sada cirkus nisam siguran da je moguće nešto uraditi. Gradsko zelenilo svakako ne može isplatiti tolike štete već se mora ići na viši nivo. Možda se njegova AV visost doseti da još malo novca iz helikoptera preusmeri za štetu od nepogoda, ali ruku na srce, ima daleko većih proriteta za popravke od nekoliko oštećenih vozila.

U svakom slučaju, bez nekog zvaničnog zapisnika i potvrde o konkretnoj šteti, ne možete računati na odštetu.
Ako imate štetu, ne dirajte ništa već zovite komunalnu policiju i pokušajte da dobijete na papiru da šteta postoji.
Kako i da li će ići nadokanada, videće se u budućem periodu.

... ... ...

Kasko je naravno druga priča, nema veze sa opštinom i državnim institucijama. To je priča u drugom smeru...
 
Blizu raskrsnice Takovske i 27. Marta u Beogradu. Pao kompletan zid terase u vidu ovih betonskih prstenova. Srecom nije bilo nikoga ispod. 😬

358150063_1152669676121066_2845082633562367096_n.jpg
 
Nazad
Vrh Dno