Šta je novo?

JIP kupio VAIO brand od Sony-a

Ja sam ovo sanjao sinoc:

vaio.jpg


:trust:
 
Е мој Sony... тужно је.
 
Oov moze biti ozbiljan indikator kuda se trziste krece i sta ce se sve desiti sa PC industrijom u narednim godinama. Meni je ipak zao sto je Vaio istorija, bar kad je Sony u pitanju.
 
Ovo je samo indikator da je Sony puko ko zvečka na svim poljima, od televizora, preko kompjutera, mobilnih, konzola, foto opreme. Svuda su ili u nekom malom plusu ili u debelom gubitku. Pojeli ih proizvođači iz CHN/SK, doduše nisu samo njih.
 
Pa van Kine/SK/JP samo jos postoje realno Nokia i Apple :D
Imase jedno polje gde im dobro ide (mislim na hardver, ne racunam "finansijske usluge" u Japanu :D), ali ne znam koje to bese :)

U svakom slucaju, ne cudi me uopste da im je VAIO puk'o ko zvecka kakve gluposti su izbacivali posle strava uredjaja zadnje dve godine.
F serija strava DTR, unisten prvi :D
Z, mini dinamit, unisten, a tesko da je bio u minusu (mozda nije ko zna koji profit, ali opet, ne verujem da je mogao biti u minusu kao serija)
S, fin biznis notebook... unisten posle jedne serije :)
Ostalo - papirni avioncici koji se savijaju po zelji :)
 
Povodom pada kvaliteta, kasnije propasti i Sonija: meni je ekran na njihovom lcd-u crkao posle 6 meseci. U servisu su me pitali: da li je ovo prvi put da reklamiram ekran !!! Znaci da im crkavaju samo tako. Naravno proizvodnja ekrana: china. Kad im das da te drze u svojim rukama, trpi kad stezu jajca.

Pozdrav.
 
Meni samo nije jasno kako ti giganti prodaju posrnulo odeljenje nekim "sh" kompanijama i onda ta kompanije posle 6-7 godina kupe nesto drugo od te iste kompanije, a oni su opet u minusu... pre cu poverovati da je PC industrija na istom mestu gde prodaja konzola osamdesetih - odlepili su za marzama, bonusima i zaradama i sada ne umeju da se snadju sa novim proizvodima.


p.s. Izvinjavam se zbog pomena firme koja je odvela u offtopic, tema je: JIP kupio VAIO brand od Sony-a
 
Poslednja izmena:
To može biti znak ozbiljnog stanja, gdje je tržište ide i što će se dogoditi sa svim PC industriji u narednim godinama. Meni je još uvijek ljut da je istorija Vaio, barem kada je u pitanju Sony.
 
Mislim da je ovo prirodni tok stvari. Zašto bi plaćali marku kada sve to i kvalitetnije i jeftinije imamo kod konkurencije. PC je ipak odigrao veliku ulogu, jer da nije njega bilo ne bi bilo ni XBOX-a, ni laptopa, ni tableta, pa u krajnjem slučaju ni smartfona, ni smart tv-a, kao što su sada. Stvar je u tome da se PC kao kompjuter opšte namene prilagođava različitim potrebama i postaje specijalizovan računar koji obavlja brže i efikasnije određene zadatke sa jednostavnijim interfejsom, intuitivnije i dostupnije (mobilnost), jedino što ovde i dalje ostaje nerešeno, tj. loše rešeno, to je napajanje mobilnih uređaja, ali to je sad druga tema.
 
Nazad
Vrh Dno