Šta je novo?

Ivy Bridge - Official thread

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Fin procesor, mislim da cu ipak njega kupiti poshto mi se LGA2011 platforma ne svidja (kod kuce mi je vishe sistem orjentisan na igranje i multimediju, a SB-E procesori se josh i poprilichno greju). Memorija je jako jeftina trenutno, a chak i sa 4 slota mogu da uzmem 32 Gb poshto su se pojavili moduli od 8 Gb na trzishtu. Cheka se i7 3770K i nove ploche za njega.
 
Pitanje je kako to radi upareno recimo 2x8GB, iako je deklarisano do max 32GB, teroija je jedno a sa memorijama,praksa nešto sasvim drugo.
 
G.Skill je na Cebit sajmu već najavio DDR3 2133 memorije koje će dolaziti u 4x8 GB kitu, tako da će se pojaviti kompatibilne memorije do maja meseca najkasnije.
 
Jel Ivy Bridge kompatibilan sa 1155 plocama, pogotovo sa MiniITX plocama ?
 
G.Skill je na Cebit sajmu već najavio DDR3 2133 memorije koje će dolaziti u 4x8 GB kitu, tako da će se pojaviti kompatibilne memorije do maja meseca najkasnije.

imaju vec na 1866 na 1.5v...Cena prava sitnica,skoro 500e...Samo da vidim budalu neku da da tolike pare za memoriju...
 
zato sto jedan stap od 8gb g,skilla na 1600 kosta 70e...Dok u paketu koji sam naveo kosta tacno 480e...200e usteda,a nista ne gubis...

Uvek su im jaki paketi mnogo skuplji nego sto bi realno trebalo da budu...
 
zato sto jedan stap od 8gb g,skilla na 1600 kosta 70e...Dok u paketu koji sam naveo kosta tacno 480e...200e usteda,a nista ne gubis...

Uvek su im jaki paketi mnogo skuplji nego sto bi realno trebalo da budu...
e tako vec ima smisla ono sto si prvo rekao :D
 
jel se meni cini ili sad jedino mozemo da cekamo neke relevantne rezultate klokovanja na vazduhu za svaki dan... ovako ovo nije ni par % brze ok i7 SB...
 
Integrisana grafika u quad-core procesoru (samo dual core za SB/SB-E?), manja potrosnja? Meni se itekako svidja.
Ako Sony opet ne zabrlja sa dizajnom spoja ekrana na VAIO F seriji, mislim da ce IV biti pun pogodak (manja potrosnja sa integrisanom grafikom na laptopu, dovoljno dobra za ne-igranje).
 
Samo me privlaci ovaj mali TDP, ovo ostalo Intelovi mali trikovi. Ja cekam Haswell :D
 
Ubrzanje je 5-10% u odnosu na SB (clock-per-clock), sto je sasvim u redu, imajuci u vidu nizu potrosnju i cinjenicu da je ovo jednostavno "Tick".

Kada je graficki deo u pitanju, low end graficki cipovi umiru, sve ispod 100$ ce nestati za nekoliko godina najvise. Interesantno je da su skoro sve najave govorile da su EUs daleko efikasniji u IB nego u SB, ali ubrzanje u grafickim testovima to ne oslikava... IB ima 33% izvrsnih jedinica, a ubrzanje je u proseku 30-40%, sto je daleko od dramaticnog skoka kakav je predvidjan. Verovatno da i dalje imaju probleme sa drajverima.
 
Ja iskreno PUNO očekujem od cele Ivy Bridge platforme, čak toliko da sam spreman najzad da odustanem od AMD procesora i pređem na Intel. Ne mogu da čekam do Haswella, iako bi mi on najviše odgovarao, ali sad šta je tu je.

Što se tiče ploča za Ivy Bridge, najviše su se pokazale Asus i AsRock, za sada.
 
Cekanjem u ovim vodama se ne cuva novac, vec izgubi vreme.
Ja se samo nadam da necemo za IB laptopove morati da cekamo kraj godine :(
 
Nećemo,nećemo,ne brini. Ivy Bridge laptopovi će doći u maju, a samo dualcore će biti odložen za sredinu juna.
 
To sto IB mobile dolazi aprila ne znaci da i laptopovi (kasvetni :D) dolaze tada :) Obicno se naceka pola godine...
 
Šta sada mi nindže što smo planirali da pazarimo Sandy Bridge do cca 150 jura da radimo? Razmišljao sam u opsegu od i3-2100 do i5-2300. Možda neko ima neku prognozu cena kod nas kada se Ivy pojavi? Da li će u tom slučaju SB da pojeftini?
 
zasto bi pojeftinio? jednostavno ce nestati sa trzista i doci ce IB po nesto visoj ceni. kao sto i7-950 i dan danas kosta vise od 2500k...nema tu pojeftinjenja. ko hoce Intela morace da plati :D
 
Mislio sam na prelazni period kada se IB pojavi a SB ostane na lageru pa da se što pre rasproda, mada to jel ne važi za naše tržište. Ako cene budu takve kao što si rekao onda nema čekanja. Dok bih ja dočekao da i IB dodje na sadašnju cenu SB tada ćete vi ovde već pričati o Haswell-u. Znači nindže idu na Sandy Bridge! :)
 
Pa realno jedino dobro u svemu je to sto onaj ko je uzeo prosle godine K seriju miran je bar jedno 3 godine, verovatno 5... nece skoro to biti prevazidjene performanse posebno ne za kucnu/entertainment primenu... ko radi render vec je otisao na nesto jace... :d
 
Ovde zapoceta tema skoro pre godinu dana uvezi nove platforme microarchitecture 22nm Medutim nesec dana pred izlazak procesora dacu neke tehnicke podatke za Ivy Bridge prvu generaciju procesora.

Mislim da ulazimo u novu eru procesora sa manjom potrosnjom i boljim perfomansama. Kruna Ivy Bridge procesora bice 3770k sa 1.4 milijarde tranzistora sa frekvenciom 3.5GHZ sa max potrosnjom do 77W vrlo mocan i relativno hladan procesor.
Najverovatnije da ce biti trenutno najaci cetvorojezgrani procesor, po mom misljenu prevazice i mnoge ako ne i sve sestojezgrane 32nm Sandy Bridge Procesore.

Da dodam namenjeni su za Socket LGA 1155 gde je trenutno najaca ponuda maticnih ploca.Treba se samo sacekati do aprila, pa cemo videti sta ce testovi pokazati.
Imate uporednu tabelu SANDY i IVY Bridge za destop procesore.

Specification
 

Prilozi

  • Doc Ivy Bridge.doc
    98 KB · Pregleda: 114
Poslednja izmena od urednika:
Sad sam tek detaljno gledao preview rezultate sa Anandtech sajta, vezano za perormanse 3770K procesora. Pa ako je zaista Anand bio nepristrasan, onda sam prijatno iznenađen unapređenjima, čak sam iznenađen da je na nekim poljima bio brži čak i od i3960X koji ima dva jezgra više.

Šta će tek biti kada se tamo negde na zimu pojavi Ivy Bridge-E ne smem ni da pomišljam. :)


P.S. Ko nije pogledao, pogledajte testove za HD 4000 grafiku i poboljšanog Quicksync video enkodera, tu su baš velika unapređenja ostvarena.
 
U utorak sam imao priliku da instaliram win7 na pc sa G530, stvarno sam iznenadjen kako to dobro radi, gledao sam uporedne testove i svi su hvalili taj procesor, i ja sam ga hvalio na osnovu par minuta sto sam ranije video kako radi ali posle dva dana igranja sa tim procesorom sam stvarno iznenadjen koliko dobro radi. Nisam pogresio temu (ona sa G530) nego, posto mi se svidja kako radi taj celeron, da li ce biti IB celerona te klase i kad se ocekuje njihov izlazak.
 
Po najnovijim vestima sa Cebit sajma, http://vr-zone.com/articles/new-slide-confirms-april-29th-launch-date-for-ivy-bridge/15198.html Ivy Bridge izlazi 29. aprila, zajedno sa novim öipsetima Z77, H77, H75 i B75. Dakle 8.april je bila patka. :)

@ Sadan

Previše je rano znati tu informaciju, nema nikakvih najava od Intela. Njima se svakako ne isplati da brzo uvedu zamenu sa G530, jer prvo izbacuju bolje procesore pa se tokom narednih meseci pojavljuju Pentium i Celeron procesori. Sudeći po dosadašnjoj Intel strategiji, Ivy Bridge Celeroni i Pentiumi se verovatno očekuju tamo negde u avgustu ili septembru, najranije.
 
Hmm, nista za mobile segment ;)
 
^ Mislis 3570K, i meni takodje! :)

Inace, voleo bih da ovoga puta uzbace i3 ali otkljucan. Ta zverka kada se klokuje, kidace i sadasnje i5 modele. :)
 
kako dual core moze da kida quad core? :) a i ne secam se da je najavljen K model dvojezgrasa.
 
^ Mislis 3570K, i meni takodje! :)

Inace, voleo bih da ovoga puta uzbace i3 ali otkljucan. Ta zverka kada se klokuje, kidace i sadasnje i5 modele. :)

Zasad k model i3 (Ivy Bridge) nije u ponudi kod Intela. Bilo bi vrlo interesatno videti bolji dual core od quad core i da je jos upola jevtiniji.
 
Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno